Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Gokaaaaaa

Gokaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    13
    За колку време ги среди хормоните и кај кој ендокринолог беше?
    лесна бременост да си имаш! ♥️

На Marti91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Кај Др.Стефанка во Ремедика и ги средив за 6 месеци, после прекин на терапијата за 3 месеци останав бремена.

На intj_girl и Gokaaaaaa им се допаѓа ова.
  3. kig

kig Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    207
    Zdravo devojki! Prva bremenost uredna, porodena so carski rez poradi goleminata na bebeto. Se obiduvavme za vtora bremenost 6-7 meseci , i koga bidna zavrsi loso…. Vonmatericna bremenost koja mi bese pokasno otkriena poradi netocni rezultati na beta hcg…so toa sto plodot pukna vo tubata , i mi ja otstranija tubata na leviot jajnik. Ednostavno edvaj preziveav poradi pregolemo krvarenje , i plodot poveke vreme vo mene ……. Prasanjeto mi e dali bi imala nekoj problem za sledna bremenost, i posle kolku vreme bi mozelo? Na ginekoloski pregledi odam redovno, no bi sakala vase mislenje. Izvinete na dolgiot post … vi blagodaram

4. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Ако не е проблем, дали можеш да споделиш како тоа хормоните се во ред за после ендокринолог да ти каже дека сепак не се? Во смисла, дали вредностите на хормоните покажувале дека се е во ред, за да испадне после дека нешто друго не е? Прашувам ради себе. Ти благодарам

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Вака имав испитувано повеќе пати хормони и одев кај гинеколози на мислење, да напоменам дека сум со полицистични јајници, дури и во Систина отидов на гинеколог чисто преглед стручен доктор што во извештајот ми пиша уредни хормони и ми даде терапија со Кломифен што ми направи хиперстимулација бидејќи хормоните не биле баш уредни, затоа најдобро е со специјалист ендокринолог, гинеколозите не се стручни за тоа...

На flower55555 и Madam S им се допаѓа ова.
  6. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.992
    Jas imav von i zavrsi so odstranuvanje na desna tuba, isto so krvarenje vnatre, sega sum 5ta nedela bremena, posle 3 obidi ostanav, taka da nemoj da gubis nadez, istata bev jas skros razocarana nemam niedno dete, prva bremenost mi bese ama sto e nase ke si dojde. Nema otkazuvanje :l::hug::f:

На kig, Freckles., Gokaaaaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Gokaaaaaa

Gokaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    13
    Дали некоја има искуство со фолиномел?

8. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Jas piev folinomel i ne mi pomogna

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.770
    Допаѓања:
    8.942
    И јас пијам веќе 1 месец. Не сум приметила никаква разлика, а и не сум останала бремена.

10. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    291
    I jas go pijam nekolku meseci zaradi toa sto pocnaa ciklusi da mi kasnat a sum so visoko fsh i nisko amh.Pocnav da dobivam i mu davam sansa na folinomelot, go pijam veke nekolku meseci, sepak konsultirajte se so lekar

11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.978
    Допаѓања:
    90.447
    Јас осетив разлика во следење на фоликули. Природно не растеа доволно и не постигнуваа големина со фолиномел тоа се подобри. После 2 месеца пиење т. е 4 кутии имаше подобри резултат на фоликуметрија. Мислам дека упорни треба да бидеме, не штетат секако.
    Покачени се беа 1900 сега се близу 2100 одприлика

На Hanicka89 и 5678m им се допаѓа ова.
  12. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    273
    Zdravo denes mi e 23 den od ciklus no od vcera pocnav mnogu da povrakam i nemozam da stanam od krevetot i imam mnogu macnini nautro a navecer ne, se sto jadam nautro sve povrakam . Ima li sansa da su ostanala bremena ovulacija imav pred 7 dena bidejki bev na kontrola i mi utvrdija ovulacija deka e nastanata.

13. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    1.706
    Stomacen virus izgleda

14. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    816
    Шанси има секогаш.Ама реално рано е за симптоми, повраќање се јавува подоцна не недела пред добивање.Сепак ти посакувам успех

15. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    208
    Здраво испитав хормони докторот рече дека се супер, ме виде на ехо на десниот јајник имам 15 јајце клетки на левиот помалку, ми рече дека над 19 јајце клетки се смета за полицистични јајници и дека мене ми биле супер,веќе година и два месеци каде што се обидуваме за бебче но ништо, ова се резултатите од хормоните IMG_20231116_125831.jpg

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    1.269
    Hormonite izgledaat vo red. Sledi ovulacija na ginekolog i ke ti kaze koga da imate odnosi, prasaj go dali da zemas nekoi apcinja za podobruvanje kvalitet kako ovunorm, elova. Soprugot moze da napravi spermogram i spermokultura, ako e dobro kaj nego togas ti mozes proodnost na kanali

На Aledarkali и Anyshka им се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    35.884
    Ниту мене не ми помогнаа.

18. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    jas im dadov sansa i toa negde 6meseci, prviot pat i vtoriot dobivav na vreme bas denta i si rekov lele top super se i poslem pak pocnav so neredovna menstruacija i toa celo vreme mi docnese po edna nedela nekogas i povekje i doktorot i poslem koga razgovarav so doktorot mi rece ako imas miren son ne gi pij ama so stimulansi mi napravi da ja popravam ovulacijata, morase taka zs imav "zaspani" jajnici

19. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    1.296
    Ти имаше полицистични јајници колку што се сеќавам или сум ги измешала брзините? :D

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    35.884
    Мене редовна ми е, еве и сега, ретко ми доцнела, ги земав на своја рака, читав го регулирале хормонскиот дисбаланс.
    Јас сега за сега ништо на своја рака, ми завршија метилираните и другите сумплименти, малце одмарам, само Изонитол пијам, пред тоа Елова и таа ми заврши, Понеделник имам термин кај Јани па ќе видам што терапија ќе ми даде, веќе од толку суплименти желудник почна да ме боли, и од Сабота микрогинон треба да почнам, Јани кој знае што терапија ќе ми даде, и на 30-ти кај Ивановски. Како се наближува времето се повеќе и повеќе страв ме фаќа.