Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Fala ti za odgovorot epten fala...na mene mi e prv pat da probuvame verena sum uste ne sme pravile svadba pa vikam ceki da vidam mislenje od zenskite prv pat me bolat tolku jajnicite i epten mi e redovna a vikas so test ke mozam sega da proveram ili ke treba da si cekam uste 5,6dena...

2. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Агрона мила благодарам на убавите зборови. Ќе пробам да се опуштам, но не е лесно. И мм ми вели да опуштам кога тогаш ќе биде, но... :(

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки, многу ме боде несто ниско доле кај јајниците и тапо ме боли, одвај одам, а треба дури во среда да добијам...да не е ова добар знак? има ли некоја совет, искуство, мислење :wasntme:

На cvetina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Lori jas mislam deka dobar znak e toa ako prethodno ne ti se slucuvalo taka,za test ti e rano i ne pokazuva samo preku krv mozes da proveris...ama ako ne poceki si uste malku i jas kako tebe sum imam bolki tapi vo jajnicite i toa sekoj den pa i jas ke si cekam do vtornik...inace za drugi simptomi da ni se pokazat jas mislam deka e uste rano ,pa toj znak e dovolen da se nadevas ....pozdravce

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Здраво девојки,
    одамна немам пишано но секојдневно ве читам.
    Сакам да прашам дали има некој искуство со BioAstin? На овој форум прочитав мноооогу позитивни искуства.

http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-16360.html

6. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    33 ден. Вчера попладнето се комирав од 6 до 9 вечерта неможев да се свестам,ма да и уморна сум малку деновиве.Ме полудува исчекувањево, се мислам кога да праам тест, едвај се воздржав вчера да не купам.Ми е страв од неативен тест.

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Mozes samo da dobies nisto nema da izgubis...izmacuvanjeto i iscekuvanjeto e najloso.. ako ne ti se pravi pocekaj do ponedelnik..i opustise ne se stegi..so sreka

8. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    девојќи дајте ми совет ве молам....во неизвесност сум уште немам добиено од датум ми касни 3дена а по редовност како што стално добивам ми касни 5дена. По ваше за тест рано е? Не знам што да правам

9. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Vodolija jas mislam deka mozes da pravis test :) ti pustam sreka :) se nadevam ke go vidis posakuvaniot rezultat.
    Jas imam edno prasanje devojki, mozno li e 15 dena pred dobivanje da imam simptomi kako da treba utre da mi dojde? Ova go pocustvuvav pred 5 dena, znaci se isto kako za dobivanje, traese edno 2-3 dena i mi projde. Sega sum 10 dena do datumot i gradive me bolat mnogu... Sto mislite vie? Neli e premnogu rano za PMs?
    Lori do kaj si ti?
    Imajte ubav den :)

10. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    И јас мислев дека е тешко да се опуштиш, и јас бев напната 3 менс, секој пат кога ќе ми дојдеше јас се разочарував, праев муабет со другарки, тетки и овде на фемина, и решив да престанам да мислам, незнам дали ќе ми верувате, ама само што прекинав да мислам одма си дојде бебушкото.. ама буквално, се откажав психички, ама на случајот работевме, ама без помисла ајда да правиме бебе или дај боже да се фати, тоа го исфрлив, и се препуштав на моментот, и еве, јас кога го направив тестот не верував, бев на гинеколог и повторно не ми се веруваше, чудно ми е сеуште што толку се молев и трудев и на фати и таман се откажав го опуштив мозоков и фати. И јас се согласуам со Агрона дека кога најмалку оцечкуваш тогаш ќе биде :inlove: Со среќаааа идни мамички :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647

жал ми е душо, знам како е, познато чувство кое те убива, нели? Јас уште немам добиено, вчера купив тест, но се плашам да го направам, се плашам од повторно и повторно разочарување. До утре ако не ми дојде ќе го направам утре. Овој месец мислам дека имав овулација, па ќе нема потреба да ги пијам тие проклети Примулот Нор( или како се викаа). Само се молам на овој Господ пошто веќе навистина е време. ти праќам бакнежи

12. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Да, јас кога водиме љубов не помислувам на тоа, се опуштам. Но штом почне да се наближува времето за менструација не можам а да не мислам на тоа :(

Да мила, баш такво е чувството... Полесно ми е вака, кога имам некој што ме разбира (но ме разбира вистински, а не она „те разбирам, да да те разбирам“- а таа забременила на прв-втор-трет пат :doh: ) А зошто ги се пијат Примулот Нор, за овулација или?
    Ти ја пуштам сета среќа на светот, да ти се покажат две цртки на тестот. Јас во вторник ќе одам на гинеколог и ќе видам што ќе ми каже, сеуште немам добиено.
    Денес малку преспав дента, и сум сонувала дека ми се покажале двете цртки :@ But it was only just a dream.... :sweat:

13. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Пред два дена и јас сонував како правам тест и ми излегол позитивен и дури не ми се веруваше во сонот дека тестото излегол позитивен :)

14. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Пуста желба :angel:

15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    ја мислам дека мозеби овулацијата ти се одвива порано , па затоа ти биле тие симптоми! но времето ке показе!
    На сите кои сте во исчекување ви посакувам позитивни тестови! ја имам усте 5дена до добивање, ама некако несто ми е чудно! вчера несто ме бодесе кај јајниците ко со игла, денес имам болки тапи ниско доле а и кај стомакот, и градиве ми се големи и тески, но тоа не ми е некој знак засто секо месец исто се случува! ама незнам, секој месец така се надевам и нисто не испадја, така е веќе повеќе од двеипол години, ех навистина ми е преку глава! усте малку и сите ќе дознаеме :inlove:

16. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    И знаев дека тестот ќе е негативен! :x

17. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    :( :( :( Жал ми е душо :( Ајде наредниот месец ќе е среќен за сите нас :nod:

18. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Дај Боже, од твоја уста во Божји уши!

На wtff му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Заљубена и втвв зал ми е сто не се израдувавте и овој пат, и јас мислам дека нема да се израдувам, веќе не ме болат градиве и не ги чувствувам големи мада маз ми вика големи ми се многу, така да и ја ке ви се придрузам со негативен тест! ајде мозеби следниот месец ќе славиме сите заедно, ве поздравувам и останете СИЛНИ со надевањата :inlove:

20. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    драги мои и јас некако се чувствувам како да нема и овај пат да се израдувам....имам некако повеќе вагинален секрет кој нема никаков мириз слично како во плодни денови и само ми прави срцеклоцање секој момент мислам добив одам во вц ништо.....ама ке си почекам за тест уште некој ден некако ми е страв да направам. Меѓутоа си ветив самата на себе дека нема да се разочарам што и да биде.....така да можам само и на вас да ви препорачам да бидете смирени и без грижи иако тоа е многу лесно да се напише а тешко да се примени но сепак сите ние за брзо ке си ја имаме најголемата среќа ве позз и бакнувам на сите и дај боже после мојов пост да има коментари со позитивен тест и со неизмерна среќа :* :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.