Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    320
    u apteka valjda .ovitrelle ke gi najdes sigurno..zza drugite neznam .. (taka citav na forumot) :$:P

2. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.547
    Допаѓања:
    1.269
    Jas od eurofarm kupuvav, ama javi se da ti kazat vo koja apteka imaat na zaliha

3. Anicka_

Anicka_ Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, матичната ми спомна да проверам антитела но тоа се испитува во Скопје бидејки не сум од таму која е процедурата за закажување дали ќе можи некоја да ми помогни, исто и дали има и нешто друго што би можела да ме закажи и која е процедурата. Ви благодарам многу ☺️

4. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    3.160
    Матичниот треба дс ти издаде упат со датум и термин за на имунологија и ќе отидеш таму че ти земат крв за антитела. Дур се таму можеш на трансфузиологија да испиташ генетски мутации ако немаш испитано до сега

На Anicka_ и Anyshka им се допаѓа ова.
  5. Anicka_

Anicka_ Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Фала многу, а дали и за мутации треба да ми даде матичната упат и дали е то со посебен термин

6. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    600
    Се’ е со посебен упат и посебен термин. Ако имаш среќа ист ден да има слободно да завршиш во еден ден.

На Anicka_ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.547
    Допаѓања:
    1.269
    Mutacii mozes na imunologija, nemora da odis na transfuzuologija. Neka pise zabeleska samo na upatot za sto si, primer kaj mene bese shifra za neplodnost j koga otidov vo institutot za imunologija znaeja sto treba i sami ponuduvaat, fini se. Jas ispitav sekakvi antitela sto imase vklucuvajki i tiroidni, homocistein, d vitamin i genetski mutacii

На Anicka_ и Anyshka им се допаѓа ова.
  8. minipani

minipani Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    16
    Здраво,
    Јас сум нова членка и многу тазе идна мајка. Поради тоа што сум нова и немам читано многу на форумов, ја видов оваа тема и сакав да го напишам моети искуство.
    Сигурно негде се спомнало за тестовите за плодни денови, искрено јас не бев запознаена со истите се додека една другарка не ми ги спомна пред одредено време. Јас и сопругот кога разговаравме на дема дете и се оддлучивме на истото купив од тестовите и не по моите пресметки но кога ми искочија двете црти (за плодни денови) поработевме на случајот:D и следната менструација ја нема, добив позитивен тест дека сум бремена. Можеби има членки кои не се упатени со истите тестови па може ќе им помогнат како и мене,
    СО ЛЕСНО НА СИТЕ:l:

На MG3 и Tany12 им се допаѓа ова.
  9. Anicka_

Anicka_ Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Фала многу

10. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    145
    Здраво, кои тестови ги користеше и каде ги купи?

11. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    266
    Zdravo denes mi e 28 den od ciklus obucno dobivam na 30 32 dena.
    Na 23 den od ciklus povrakav mnogu, potoa od vcera natamu imam mnogu zgolemen sekret belo zoltenikov. A ovulacija imav na 14 den, bidejki imav kontrola togas. Pocna denes da me boli stomakot, pa napraviv test i e negativen. Dali mozebi sekretot e simtom na bremenost, bidejki do sega taka ne mi se ima sluceno pred sekoj ciklus pred da mi dojde kaj mene nema sekret sega malko mi e cudno. Veke 5 godini se macame za bebe pa zatoa mi e cudno, nema sto ne napravivme testovi insemenacii invitra i na prirodni ciklusi, site testovi se uredni i kaj dvajcata. Pa prasanje mi e dali mozebi sum ostanala bremena ovoj ciklus

12. minipani

minipani Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    16
    Се работи за “OVIEW” тест за овулација кои ги купив во “Моја аптека” во East Gatte:*

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Monika Naunova

Monika Naunova Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki ima li nekoja od skoro praveno prodnost na kanali u gak i so cena e

14. Njanje

Njanje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    662
    Девојки почнав со процедура за трансфер на природен циклус.
    Денес 9ти ден од циклус ендометриум 5мм, естрадиолот низок...
    Сабајле во 8 треба да примам цетротиде и да одам пак да се видам со докторот..
    Ми спомна дека требало и малку терапија да ми даде па ме стави во мисла... Имате ли искуство со спонтан циклус?

15. Blue8

Blue8 Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво со сопругот се обидуваме за бебе правев гинеколошки тестови и испадна дека имам микроплазма и уреоплазма..ни даде на двајцата да пиеме антибиотик сумамед две апчиња наеднаш еднократно..и замене плус вагиналети мелиора..но некако се разочарав ми рече дека овие инфекции биле по упорни може пак ке треба да пиеме антибиотик..и дека тешко да забременам додека ја имам..мислам знам дека е така секоја инфекција секако прво треба да се излечи..па би сакала некој совет дали нешто има на природна база плус што би помогнало ❤️

На Tany12 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.547
    Допаѓања:
    1.269
    Pauzirajte so odnosi dodeka ja imate ili pa so zastita. Ke se izleci ne se sekiraj. Zajaknete imunitet posto moze da se aktivira kako pad na imunitetot, poveke ovosje,zelencuk,vitamini, mozete i maslo od origano za sekakvi infekcii e. Zemi za tebe lactogyn probiotik za vaginalna flora i mozes acidosalus vaginaleti. Skapi se vaginaletite, na baza na luk ama se prirodni, lecat infekcii i smiruvaat. Napravete kontrola posle eden mesec.

На Blue8 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    1.296
    Трансфер на замрзнати ембриони?

18. Njanje

Njanje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    662
    Еден свеж (ако се оплоди) и еден замрзнат..
    Сабајлево примав Цетротиде и после ручек еден фостимон, утре сабајле уште една цетротиде и утре вечер стоп инекција

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Njanje

Njanje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    662
    Ендометриумот денес 7мм, добро ли е?

20. intj_girl

intj_girl Истакнат член