Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Лори ја прочитав цела оваа тема кога се залченив овде, и сите твои постови. Верувај дека кога читав се молев на следната страна да видам пост од тебе во кој пишува дека си останала бремена, и се натажував кога нема да видам :( Искрено посакувам во скоро да ги видиш двете цртки. Нема откажување мила, кога тогаш мора да биде. Мора да се молиме и да веруваме во тоа. Поздрав многу до сите вас кој сте во исчекување. Ве :hug: и :*

Ти држам среќа мила, да не добиеш и тестот да ти биде позитивен :inlove:

На Lori-30 и vodolija123 им се допаѓа ова.
  2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ти благодарам WTFF , и јас сакам да успеам веќе еднас, засто навистина толку сум долго на форумов и усте кога се регистрирав бевме еден куп девојки во исчекување, и сите забременија, родија, еве и по втор пат некои се бремени и им посакувам од срце се најдобро, а јас усте се мачам на темава ;( навистина некогас помислувам зивотот не е фер со мене :( но немам избор, ми останува да зивеам и да се надевам! затоа за секоја нова трудница се радувам ко за себе, а поготово за оние кои долго чекале, како Слими, Дјул и други! Се трудам колку мозам да не мислам на тоа , но јас зивеам со тоа, го потиснувам во мене длабоко, заедно со надезта дека еден ден ке станам мајка :$
    ќе видиме за неколку дена сто ќе излезе но сто и да биде, навикната сум на разочарувања...нисто ново за мене :|

3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    и добив ;( ;( ;( три дена порано ;( незнам сто веќе да правам, толку сум очајна и без воља за зивот...немозам веќе да се воздрзувам и да глумам сама во себе дека не ми е нисто, дека ке успеам, само главата горе и следниот месец ке биде....секој пат си го велев тоа и последниве 4-5месеци се воздрзував и од плачење ама овој пат немозам, тоа е толку посилно од мене ...многу ми е теско и безнадезна сум веќе....бас се надевав месецов но моите надези секој месец пагаат во вода ;(

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    :( :( Излишни се сите зборови за утеха.. Знам од лично искуство :worried: Биди силна :hug:

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37

Жал ми е мила. И мене денес ми дојде ;( и се чуствувам и јас како тебе. Веќе немам ни желба за живот. Си викам што толку сум му згрешила на господ вака да ми се случува. Ама изгледа тој за сите нас има своја патека само нашава е многу болна и тешка. Не можам веќе да издржам, секој ден во исчекување и на крајот ништо. ;( ;( ;(

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Медеа, а колку време веќе се обидувате, дали долго или само неколку месеци?зал ми е сто и за тебе денов е неубав, и јас сум многу тазна денеска ама тоа е, повеќе среќа наредниот пат , за сите сто чекаме

7. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37
    Се обидуваме повеќе од една година. Но пред 3-4 месеци бевме прв пат на испитувања. На мм му најдоја слаба подвижност, па пиеше некои лекарства. Овај месец требаше да биде ама еве ништо. ;( Очајна сум. ;(

8. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    мила само не губи НАДЕЖ :*

9. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    Неможев да чекам и во петокот на 33 ден на ручек направив тест.Добив втора црта на тестот но е победа од другата.Пресреќна бев!Уште не ми се верува.Во саботата одма отидов во авицена направив тест преку крв и денес чекам резултати после 2 :) , па планирам да се јавам кај матичниот гинеколог. Дали може некој да ми каже од коа недела може на ехо да се види срцевата реакција????
    На сите што чекате Ви посакувам од се срце што побрзо да ги видите двете црти!

На slimy, Agrona и Lori-30 им се допаѓа ова.
  10. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    910
    Sto mu dadoa da pie za slaba podviznost?

11. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    не сум имала искуство до сега дај боже за брзо да имам и сите други кои немаат.....по тоа што имам слушнато мислам срцева реакција се гледа од 6та недела значи нагласувам така сум слушнала......а кога сме кај добивањето јас сеуште немам добиено и вчера направив тест ми покажа 2 црти од кои едната многу бледа па ќе видиме што е тоа за некој ден

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  12. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Со среќа, имај убава и лесна бременост :inlove:

13. vilimimi

vilimimi Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    zdravo feminki im cestitam na site od se srce koi sto ostanale bremeni,sakam da prasam nesto ima li nekoj upotrebuvano maka vo prav i kolku pati vo denot se pie i dali isto taka moze da se pie viteks agnus kapsuli zaedno so makata molam za brz odgovor pozz

14. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Честитки и со лесно да си ја износиш бременоста!
    Срцева акција со сигурност може да се види по 6-та недела, тоа обично е две недели откако ке се добие бледата црта(од лично искуство :) :inlove: ) )

15. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37
    му дадоја трибистан и сексовитфорте и уште едни само неможам сега во моментов да се сетам на името. Предлог нешто друго?

16. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Лори мила, знам како ти е и затоа нема да ти писам утесни зборови, зборовите не помагаат на болката можеби малку ја намалуваат, но сепак тоа е внатре,болка сто се зголемува секој месец. Ке кажам само едно господ е голем имај верба :) И јас мислам дека нема да има нисто и кај мене овој месец, вЧера направив тест и излезе негативен а ги имам сите симптоми или барем јас така мислам. Е сега незнам дали усте да се надевам бидејки последно добив на 15 јануари а вЧера бевме 9-ти па да не е малку рано за тест, вие сто мислите?

17. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Охох... ;( знам лори колку е голема болката,секој месец во исчекување и на крај пак се иста песна :@ негуби надеж тука сме заедно да се бориме заедно и да го издржиме тој тежок пат,како што е Господ никој не е, ке се израдуваш и ти и јас и сите што чекаат тогаш кога најмалку очекуваме, ајде само со позитивни мисли ;) :*

18. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    последните 2 месеци откако почнавме за бебе менструацијата ми идеше порано два дена ама овој месец ми касни еве веќе 1ден ако не дојде до четварток правам тест и во понеделник на доктор

19. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    Лори мила ти помина малку :sweat:
    Знам дека нема за тебе потежок ден од денот кога добиваш тоа е како да се сломи надежта ама верувај ми тоа е само за еден месец којзна што ќе донесе идниот месец.
    Знам јас ти зборувам од искуство.Јас стрпев 2 години и 8 месеци за моето чудо, ама се случи вредеше секоја солза за него.Вчера бев на контрола сеуште не можам да поверувам додека гледам на ехо еве веќе помина пола бременост а јас се сомневам дека сум бремена хехе :D
    Убедена сум дека и ти ќе го доживееж оваа радост, не само ти туку сите кои што чекате само храбро и јуначки да се борите и чудо ќе се случи за сите.

Поздрав до сите :* :inlove:

20. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Zdravo srcki ako moze nekoj da mi odgovori ....mislam onie sto se ostanati bremeni...koga trebase da vi dojde dali prokrvarivte i kakva bese krvta dali cel den krvarivte ili kratko i tolku pa ste ostanale bremeni...pozdravce i fala odnapred