Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас од аптекана од East gate, не Зегин другата.

Avokado likes this.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Другарка два пати остана бремена со полицистични без никаква терапија , непланирано…
    Матичниот гинеколог сигурно прати се и дава соодветна терапијс.

Avokado likes this.
  3. Avokado

Avokado Истакнат член

Мене пак кај Толовски и матичниот ми нагласија два дена апстиненција и после активно овие три месеџи после ХСГ се најдобри бидејки каналите се разработени. Да не знаеш кого да слушаш...

Adams and snowwhite.24 like this.
  4. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Да знам, ама сепак ми беше страв и ги послушав. Инаку пред пола година направив хсг и сеуште не сум трудна. Дај Боже кај тебе побрзо :inlove:

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Кои се тие доктори што се спротивно од се што кажуваат сите други? После хсг каналите се најпроодни и со најголема шанса за бременост.
    Да не ме разбереш лошо, не те напаѓам ама ме интересира кои се, ако не е тајна.

Adams, LaBella and snowwhite.24 like this.
  6. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Не, ок си е, секој си има право на мислење. Не би било фер да ги кажам јавно, ама нема зошто да лажам, дури едниот сам не предупреди да не правиме бебе до следен циклус и се зачудив, а другиот откако го прашав исто ми одговори. Јас од страв ете пазев…

7. Avokado

Avokado Истакнат член

После кој ден ги правите од завршување на циклус или?
    Сега купив од зегин овула, па да почнам да следам...

8. Feniksgirl

Јас добивам на 25 дена, според упатството на тестовите треба да почнам на 8 ми ден од циклус. Така и почнав, денес ми е 10 ти ден од циклус. И си го осеќам јајникот. И се тестирав 2 пати дневно. Се потемна и потемна ми беше цртката. Денес како што можеш да видиш, позитивен е. Така да или утре или задутре ќе имам овулација.

Avokado likes this.
  9. Avokado

Avokado Истакнат член

Јас добив на 1.1.2024 што би значело дека и мене ни е 10ти ден

10. Feniksgirl

И јас тогаш добив, види во упатството. Зависи на колку дена добиваш. Според тоа тестирај се. Ако ти е нередовна, препорачуваат од 11ти ден да почнеш со тестирање.

11. Avokado

Avokado Истакнат член

Фала ти, сега напраив тест и само 1 цртка имам докторот ми рече преку еден ден да правам. Ми беше нередовно, но веќе неколку месеци ми е редовно и добивам на 30 дена

Feniksgirl likes this.
  12. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Zdravo dali ima nekoja clenka praveno laparaskopija na 2 den od ciklus, da spodeli iskustvo

13. Sky_00

Sky_00 Нов член

Zdravo, imam 19 godini. So decko mi planirame bebence. No momentalno ima povekje faktori koi ne mi se jasni. Imunitetot mi bese oslaben pijam apcinja za da go sredam toa (na prirodna baza se ne e terapija) posle toa doznav deka imam cista na desen jajnik, malku bese se toa pa sekako imam i kandida i klamidija. Piev terapija za niv no strav mi e, bi sakala da znam dali mozam da zabremenam? Dali cistata bi smetala vo toa? Dali bakteriite bi bile opasni za bebeto? Posle terapijata simptomite za klamidija se sosema namaleni nemam nikakvi simptomi. Imav golemi bolki (maticniot ginekolog mi kaza deka e mozno od cistata) obilno vaginalno pranje no i toa se smiri. Da napomenam deka decko mi nema klamidija, jas ja imam samo. Nego mu e strav slucajno da ne dojde do autizam ili nekoj drug problem kaj bebeto. Dali e mozno vo tekot na bremenosta da se lekuva dokolku se pojavi pak? Imam slusnato deka moze cistata da se povlece otkako ke se zabremeni sekako posle poragjajot? Isto taka imam slusnato deka moze toa da bide so carski rez dokolku seuste e zastapena klamidijata za da ne se prefrli i na bebeto? Ve molam spodelete iskustva.

14. 5678m

5678m Истакнат член

Prvo moras da ja resis klamidijata, posle terapijata pak ke napravis bris za da vidis dali ja imas ili ne, dotogas seks samo so kondom. Kandidata ne ti e problem za bremenost i sekako od bakterii deteto ne moze da ima autizam.Cistata puka so dobivanje na ciklus, a dokolku e tuka seuste mozes da pies caevi ili kapki od virak i sl.,[ vidi vo Bilna apteka Apteka Stojanovi i sl], sekako cistite ne se strasni. Vo sekoj slucaj ke si najdes dobar maticen ginekolog ili ginekolog na Gak ili privatnive kliniki kade ke se konsultiras za site prasanja, mlada si ne se sekiraj imas vreme i 10 decinja da si rodis.

Anyshka likes this.
  15. Sky_00

Sky_00 Нов член

Ти благодарам многу. ❤️

5678m likes this.
  16. Skyler

Skyler Истакнат член

Како си сигурна дека дечко ти нема, пиеше и он терапија, се проверил 2 пати?
    Паузирајте со правење бебе, прво решете ја болеста. Секс само со кондом, немојте ни орален додека не сте излечени.

Snowflake92 likes this.
  17. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Чим си имала кламидија и кандида мора да ја имал и партнерот ако не користите заштита. Така да исто како што тебе ти земале брис за да видат што бактерија имаш така треба и него. Мора да си ги средите прво сите здравствени проблеми, да се информирате убаво за зачнување, бременост и се што треба да се знае пред да почнете со се бидејќи како што викаш имаш 19 години и сеуште си млада па сигурно незнаеш. Со среќа

Skyler likes this.
  18. Sky_00

Sky_00 Нов член

So decko mi sum kratok period, jas ja imav pred nego. Znae on za se, no ne sme sigurno sto i kako ponatamu.

19. Skyler

Skyler Истакнат член

Скоро сигурно му ја имаш пренесено. Испитајте се и двајцата, излечете се, па тогаш размислувајте за дете. А ти посебно размисли за детето штом си кратко со него, а имаш 19 години.

Snowflake92 and 5678m like this.
  20. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

И во друга група имаше пишано членкава, со дечко и се краток период заедно, уште немале секс, а планираат бебе.

Anyshka and Skyler like this.