Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.101
    Допаѓања:
    8.661
    Јас од аптекана од East gate, не Зегин другата.

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.185
    Допаѓања:
    19.359
    Другарка два пати остана бремена со полицистични без никаква терапија , непланирано…
    Матичниот гинеколог сигурно прати се и дава соодветна терапијс.

3. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    367
    Мене пак кај Толовски и матичниот ми нагласија два дена апстиненција и после активно овие три месеџи после ХСГ се најдобри бидејки каналите се разработени. Да не знаеш кого да слушаш...

На Adams и snowwhite.24 им се допаѓа ова.
  4. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    587
    Да знам, ама сепак ми беше страв и ги послушав. Инаку пред пола година направив хсг и сеуште не сум трудна. Дај Боже кај тебе побрзо :inlove:

5. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.185
    Допаѓања:
    19.359
    Кои се тие доктори што се спротивно од се што кажуваат сите други? После хсг каналите се најпроодни и со најголема шанса за бременост.
    Да не ме разбереш лошо, не те напаѓам ама ме интересира кои се, ако не е тајна.

На Adams, LaBella и snowwhite.24 им се допаѓа ова.
  6. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    587
    Не, ок си е, секој си има право на мислење. Не би било фер да ги кажам јавно, ама нема зошто да лажам, дури едниот сам не предупреди да не правиме бебе до следен циклус и се зачудив, а другиот откако го прашав исто ми одговори. Јас од страв ете пазев…

7. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    367
    После кој ден ги правите од завршување на циклус или?
    Сега купив од зегин овула, па да почнам да следам...

8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.101
    Допаѓања:
    8.661
    Јас добивам на 25 дена, според упатството на тестовите треба да почнам на 8 ми ден од циклус. Така и почнав, денес ми е 10 ти ден од циклус. И си го осеќам јајникот. И се тестирав 2 пати дневно. Се потемна и потемна ми беше цртката. Денес како што можеш да видиш, позитивен е. Така да или утре или задутре ќе имам овулација.

9. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    367
    Јас добив на 1.1.2024 што би значело дека и мене ни е 10ти ден

10. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.101
    Допаѓања:
    8.661
    И јас тогаш добив, види во упатството. Зависи на колку дена добиваш. Според тоа тестирај се. Ако ти е нередовна, препорачуваат од 11ти ден да почнеш со тестирање.

11. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    367
    Фала ти, сега напраив тест и само 1 цртка имам докторот ми рече преку еден ден да правам. Ми беше нередовно, но веќе неколку месеци ми е редовно и добивам на 30 дена

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    261
    Zdravo dali ima nekoja clenka praveno laparaskopija na 2 den od ciklus, da spodeli iskustvo

13. Sky_00

Sky_00 Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Zdravo, imam 19 godini. So decko mi planirame bebence. No momentalno ima povekje faktori koi ne mi se jasni. Imunitetot mi bese oslaben pijam apcinja za da go sredam toa (na prirodna baza se ne e terapija) posle toa doznav deka imam cista na desen jajnik, malku bese se toa pa sekako imam i kandida i klamidija. Piev terapija za niv no strav mi e, bi sakala da znam dali mozam da zabremenam? Dali cistata bi smetala vo toa? Dali bakteriite bi bile opasni za bebeto? Posle terapijata simptomite za klamidija se sosema namaleni nemam nikakvi simptomi. Imav golemi bolki (maticniot ginekolog mi kaza deka e mozno od cistata) obilno vaginalno pranje no i toa se smiri. Da napomenam deka decko mi nema klamidija, jas ja imam samo. Nego mu e strav slucajno da ne dojde do autizam ili nekoj drug problem kaj bebeto. Dali e mozno vo tekot na bremenosta da se lekuva dokolku se pojavi pak? Imam slusnato deka moze cistata da se povlece otkako ke se zabremeni sekako posle poragjajot? Isto taka imam slusnato deka moze toa da bide so carski rez dokolku seuste e zastapena klamidijata za da ne se prefrli i na bebeto? Ve molam spodelete iskustva.

14. 5678m

5678m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    291
    Prvo moras da ja resis klamidijata, posle terapijata pak ke napravis bris za da vidis dali ja imas ili ne, dotogas seks samo so kondom. Kandidata ne ti e problem za bremenost i sekako od bakterii deteto ne moze da ima autizam.Cistata puka so dobivanje na ciklus, a dokolku e tuka seuste mozes da pies caevi ili kapki od virak i sl.,[ vidi vo Bilna apteka Apteka Stojanovi i sl], sekako cistite ne se strasni. Vo sekoj slucaj ke si najdes dobar maticen ginekolog ili ginekolog na Gak ili privatnive kliniki kade ke se konsultiras za site prasanja, mlada si ne se sekiraj imas vreme i 10 decinja da si rodis.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sky_00

Sky_00 Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Ти благодарам многу. ❤️

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Како си сигурна дека дечко ти нема, пиеше и он терапија, се проверил 2 пати?
    Паузирајте со правење бебе, прво решете ја болеста. Секс само со кондом, немојте ни орален додека не сте излечени.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.387
    Допаѓања:
    1.290
    Чим си имала кламидија и кандида мора да ја имал и партнерот ако не користите заштита. Така да исто како што тебе ти земале брис за да видат што бактерија имаш така треба и него. Мора да си ги средите прво сите здравствени проблеми, да се информирате убаво за зачнување, бременост и се што треба да се знае пред да почнете со се бидејќи како што викаш имаш 19 години и сеуште си млада па сигурно незнаеш. Со среќа

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sky_00

Sky_00 Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    So decko mi sum kratok period, jas ja imav pred nego. Znae on za se, no ne sme sigurno sto i kako ponatamu.

19. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Скоро сигурно му ја имаш пренесено. Испитајте се и двајцата, излечете се, па тогаш размислувајте за дете. А ти посебно размисли за детето штом си кратко со него, а имаш 19 години.

На Snowflake92 и 5678m им се допаѓа ова.
  20. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    202
    И во друга група имаше пишано членкава, со дечко и се краток период заедно, уште немале секс, а планираат бебе.

На Anyshka и Skyler им се допаѓа ова.