So decko mi se znaeme 4 godini konkretno nisto seriozno ne sme imale. Mislam na odnosi, kratok period razmisluvame za nesto po seriozno.
Во ред е сето тоа. И ви посакувам среќа. Но членките цело време ти сугерираат да се провери и дечко ти, како е скоро невозможно он да нема кламидија. Си испуштила да го пишеш тој факт, за да биде јасно како е можно тој да не е афектиран.
Прво дали имате направено испитувања да изоставите било каков проблем? Ова првпат слушам дека помогнал за тоа. Знам го пиеле за бактерија во желудник, за миоми имам слушнато. Пред се те замолувам како паталец што сум, да најдеш доктор на кој ќе му веруваш 100% и кој ќе те насочи и помогне во проблемот. Лутав 3 години скоро, ја најдов според мене најдобрата и најпосветена докторка со која за неполни 2 месеци дојдовме до убав исход. Кај неа се и мои другарки кои после годинииии лутање си лулаат бебе и една веќе со второ е бремена.
Имаше членки што го пробале овој рецепт, колку им помогнало не знам, нека пише некоја ако и помогнало, јас сум во план да го правам, ништо не губам. Прочитав било и за неплодност, за желудник, холестерол, хемороиди, астма, бронхитис. https://iportal.mk/zdravje/suvi-smokvi-vo-maslinovo-maslo-reshenie-za-mnogu-zdravstveni-problemi/
Да те прашам за добростан, мене ми даде од 16ти ден после циклус да го пијам 10 дена 2 пати дневно, ме интересира дали ти посочи зашто баш 10 дена? За регулирање на циклус?
Ti blagodaram na odgovorot. Da pravev ispituvanja brisevi, hormoni, proodnost na kanali. Nema nekoi problemi.
Mislam deka da, toa go pisuvase i vo upatstvo. E sega jas ostanav bremena od koga go piev vtoriot mesec. Se mislam da ne vlijaelo i toa za zadrzuvanje na pood zosto ednas imav biohemiska, stvarno ne znam.
Мене ми рече во случај да останам бремена да го задржи плодот и да ми го регулира добиеното. Бидејќи добивам на 25 дена, да ми се регулира на 28.
Kaj maz mi dosega imame praveno samo spermokultura,neni imaat kazano deka treba bris na urolog.Mozno li e da nema na spermokultura a na bris da ima bakterija.I koj treba dami dade upat
Општ матичен дава упат за на уролог. Тешко до термин на клиника, јас за мм побарав приоритетен, отиде и заврши работа.
Не можам да ти пишам приватна порака па ајде вака малку оф топик. Какво е искуството со земање на брис кај мажот од каде точно се зема, од местото од кај што уринираат ли, и дали е многу болно?
Поздрав до сите Пробуваме да останам бремена од месец Август,но сеуште неуспешно.Бев на контрола пред два месеци ми рекоа дека се е супер телото ми е подготвено да остаанам бремена. Е сега кога станува збор за секс имаме скоро преку еден ден по еднаш ,што мислите кога се работи на бебе дали треба поактивни да бидеме или и тоа е доволно.
А маж ти има направено спермограм? И мене матичната ми кажа се е во ред, па до ивф стигнав. Не ми ни кажуваше што да испитам, од тука дознав што треба.
Не сопругот нема ништо испитано. Ќе ве молам доколку некоја од вас знае за сигурно што треба и двајцата да испитаме