Ај и овде да прашам можеби ќе најдам одговор:Што е дозволено после ембрио трансфер за тегоби во желудникот имате некакви сознанија? Како подуено некако се чуствувам во тој дел и неможам баш количински да се најдам како што си јадам нормално со премногу малку храна осеќам како прејадена да сум.... До пред трансферот си имав обичај скоро секој ден и сода да пијам имав константно киселини ама сега ми е страв сода да пијам.
Штом ќе одите за спермограм, направете си и спермокултура. Ние така се зафркнавме, на општ матичен му побарав упат само за спермограм, па потоа пак мм одеше за спермокултура, вака наеднаш, и да нема ништо ќе си знаете.
Ne za tsh se pie Eutiroks no jas ti preporacuvam da go ispitash ushte nekolku pati pa da se pocne so terapija normalno da pojdesh kaj endokrinolog zatoa shto toj znae da se pokaci na stres nervoza.. a za prolaktinot dostineks moze i maticniot ginekolog da ti dade shema za pienje
Сода смееш слободно ако ти помага, прашај го докторот дали смее фамосан , гастрогард или рупурут.Најдобро е да видиш и зошто имаш мака со желудникот.
Zdravo vo petokot imav laparoskopija, denes pocna da mi se vrti svesta dali e normalno ili da se javam vo bolnicta
Па направив од 1 месец пауза, па пак продолжив, дури и сега пред Нова година ми кажаа да направам пауза од 10-на дена.
Здраво ме интересира дали се добри хормоните, се обидуваме за бебе. Матичниот гиниколог рече дека се добри но сепак читам коментари дека TSH пример треба да биде под 2. Во границите се сите хормони, но не знам дали се соодветни за пред бременост и дали има потреба да одам на ендокринолог. Ви благодарам
Здраво девојки, јас купив тестови за овулација и сега не ми е јасно. Вчера ми беше 15 ден од менструација и двете цртички беа скоро па иста боја, денес викам ај пак да напраам меѓутоа втората цртичка веќе беше бледа. Прашањето ми е дали овулацијата значи настанува денес ?
Мене ме интересира истото бидејќи исто имам 3.5 вредност на TSH. Кој ви даде еутерикс на ваков резултат? Јас лани со 3.35 бев на консултација кај ендокринолог, за малку ќе ме избркаше, резултатот бил во граница не требало терапија, да го барам проблемот во друго (А.Муча на клиника).