Девојки ако сакате посочетеме кај да прашам ... имав менструација од 1 феб. до 6 феб. еве денес 11 сме јас пак имам крв многу се исплашив втор пат во месецот никогаш не ми се случило и сум пиела хормонска терапија но ни тогаш не ми се случило ова се плашам да не е некоја циста што доведува до ова се извинувам што тука прашав
Здраво девојки, денес бев на гинеколог и ми рекоа полицистички јајници До сеа никој гинеколог не ми го беше кажал тоа, денес бев кај друга и таа ми така рече Знам дека така потешко се останува бремена, но што е тука е
Јас добив Незнам до кога вака при крај сум со нервите, премногу боли ова разоЧарување месеци и месеци
Не се разочарувај биди храбра, и не само ти сите што сакаат да станат мајки, ви посакувам со целото срце да си добиете по едно, па и по повеке дечиња
Ви благодарам девојки на сите сто ме охрабрувате и смирувате...Монела ...заедно сме, заедно со ВТФФ и со други усте, незнам сто да казам...и мене многу ми е теско овојпат незнам засто, и знам дека ви досадувам со моите лелекања но верувајте ми ме враќате во зивот, застоо толку сум очајна, само си плачам еве втор ден и на секакви глупости помислувам, ова веќе не сум јас, јас која секогас бев борец и упорна и ги терав работите до крај до остварувања успех, но овојпат чувствувам дека психички не сум добра, незнам сто ми се случува, сакам а не мозам нисто да направам за да имам бебе не доага и не доага....незнам дали се во прасање хормони за ваква депресија или сто но ова е крајност на мојата тага со која навистина незнам како да се справам и да излезам од неа!!! помислувавденес да правиме инсеминација, да пробаме пак, ама мм ми вели исто ни е, веќе рече гинекологот дека со такви резултати не преферира да прави инсеминација, и ресивме да почекаме утсе некој месец! но навистина сум скрсена, без капка волја за зивот! извинете за долгиов пост но немам кому да се исказам , сама сум во друга дрзава! ве поздравувам и многу ми значите...
Лори, душо, ајде, смири се, исплачи се и смири се...не си сама, има толку многу со тебе, ајде ке дојдат и нашите 5 минути, може господ сака малку да почекаме... еве јас пример чекам повеќе од 2 години, сега пиев кломифен, се спремам за 4та инсеминација, првите 3 беа неуспешни, после третата ми доцнеше (за првпат во животот) 3 дена, цела радосна направив тест и негативен... мислев грешка е, но наредниот ден добив... не знаеш колку се разочарав, излезе дека тоа било од кломифенот, едната јајце клетка созреала подоцна и затоа го спречувала доаѓањето неколку дена... и сега знам дека е џабе, но за 10тина дена ке правам последна инсеминација, па ќе собираме документи за инвитро, таму ми е последната надеж... инаку таа е, секој ден сум се повеќе разочарана и без желба за ништо... исплачи се,мисли на позитивни работи, на маж ти кој те сака таква каква што си, на пријателите кои ги имаш, па што треба да биде ќе биде... голем поздрав
Здраво девојки нова сум на форумов па ме интересира да ми кажите нешто. Добив м во петокот на 7 и ми траеше до саботата вечерта, а обично ми трае 4 денови, и секој ден имам по една капка крв, ме боли половината незнам што да мислам.Инаку сум во брак 3 месеци се спремаме за свадба па мислевме да не брзаме ама одвреме навреме се заигруваме .. и незнам со да мислам ако има некоја сличен проблем нека ми одговори оти се шекав. И уште нешто вечерва направив тест ми излезе негативен.
и јас добив сношти иако ми закасни еден ден иако пред тоа имав утрински повраќања ама здравје наредниот месец со господ напред
здраво женски ве читам веке подолго време ама конечно решив и јас да се зачленам,во брак сум 1,5 година а за бебенце се обидуваме веке 7 месеци,имав една неуспешна бременоста менструацијата ми е како швајцарски сат (мн.точна) ми нема закаснето никогаш во живот,последно имав на 15 јануари сега требаше да добијам на 10-11 февруари ама еве некако ја нема фала му на бога.ама за тест ми е страв да направам,па ке ве замолам за совет да правам тест или да чекам да помине 15....
кога ке си одам од работа за дома ќе купам еден тест и ќе го направам сабајле па ке ви кажам што биднало.Фала ви мн на подршката
Здравооо....леле колку убаво со среќичка ајде да биде ама јас мислам чим ти е ептен точна има нештичкоо со среќа па да ни пишаш ...поздравче
мн ми е страв да направам тест бидејки со претходната бременост ми беше така ми закасни направив тест тестот беше позитивен,ама од бебушот ништо искрварив мн и имав спонтан.....
и јас добив сношти после 7дена доцнење и имам страшни болки многу ме боли стомак и ми се лоши веќе...ама то е да се надеваме за брзо дека ќе се радуваме позз девојки
Oh dushicka taa ubava ne se sekiraj ajde naredniot mesec da se nadevame site mart e ubav mesec za bebuskaaaaaa
женска мн ми е жал ајде повеке среќа наредниов месец,јас сакав да правам денес тест ама решив да се стрпам до утре ке го направам од сабајле и ако е позитивен ке го изненадам мм за празников а ако не