И јас гледам бледа втора По колку минутки ти се појави вторава ? Да си се смириш и да си направиш уште еден тест сабајле со прва утринска ? Можеби е рана бременост со покасна овулација па затоа е толку бледа втората цртка (дај боже)
Се појави од прилика после меѓу 3 до 4 минути. Од што толку премногу пати се имам разочарано и на бледава цртка не сакам премногу да се надевам од страв. Сега го пратив сопругот да земе уште еден тест за сабајлечка проверка. Инаку овулација мерев исто со тестови и според позитивниот за овулација, денес беше денот за добивање, цел ден ме боли стомак, јајници, ми се гади, имав дијареа итн. Девојчиња мои, ако навистина е овој мојот месец.. не можам да ви опишам што чувствувам во моментот. Утре следи апдејт, каков и да е Ви благодарам за поддршката
Твој е месецов, опушти се и сабајле те чекаме со уште еден позитивен тест Од кој тест за овулација користеше ?
Користам дигитални на clearblue, појавуваат смајли фејс кога е позитивен и досега се покажало точно секогаш, 14 дена после овулација како швајцарски саат доаѓала вештерката… Ќе легнам да одморам сега и да не overthink-нувам премногу. Што и да биде, да сме живи и здрави
Не можев да спијам, се дигнав уште во 6 сабајле да правам втор тест. Sure check правев сега, мислам дека гледам бледа, не си замислувам нели? Дали да правам бета во биотек? Преисплашена сум… Spoiler
Сега стигнаа резултати, 27.56 бета, денес ми е 16 дпо. Не можам да поверувам, како во бунило. Дали е добар резултат ова?
Многу многу рана бременост ти е. За неколку дена провери пак бета. А извини вака, кое Биотек работи денес?
Утре планирам да одам на гинеколог, фала ти на честитките и советите, ќе проверам бета пак за некој ден. Инаку јас бев во она во Капиштец кај Зебра. Те гушкам
Почекај за гинеколог. Ништоооо буквално нема да види на оваа бета. Јас со 466 бета бев и само како некоја сенка виде. Причекај. Одмарај. Опушти се. И да ти биде најлесно.
Cestitki so lesno, bidi si smirena ke si se duplira beta kako sto treba. Uzivaj. Zemi prenetalni vitamini so metilirana folna(ima vo femibion) i krvna slika. Mene toa mi kaza ginekologot i prva kontrola mi bese vo 6ta nedela za da moze da se vidi nesto na eho
Благодарам Од денес релакс mode и многу одмор. Фемибион 1 ги користам од кога почнав со обидување, продолжувам со него.