Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Angella7

Angella7 Истакнат член

Дали си сигурна дека си 16 дпо?

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

99%, со позитивен тест за овулација на 11.01, овулирав со пропратни болки на 12.01

3. BambyLove

BambyLove Активен член

Честитки!!!

baguf4e likes this.
  4. BambyLove

BambyLove Активен член

Извини кои тестови ги користеше? Не разбрав убаво од пораката погоре?

5. Angella7

Angella7 Истакнат член

Би требало да е повисока за 16 дпо. Провери ја за 48 часа пак.

La-loca likes this.
  6. baguf4e

baguf4e Популарен член

Clearblue дигитални тестови со смајлиња. Ги нема во мк, ги купувам во Грција најчесто.

BambyLove and Snowflake92 like this.
  7. *Ива

*Ива Истакнат член

Пред некој ден бев на преглед 12 ден од циклус ми беше и на ехо докторката виде дека има водечки фоликул на десниот јајник и во наредниве дена ќе настане овулација. Е сега, ме загрижи коментарот за левиот јајник ми кажа овој е заспан, одмара. Ја прашав што значи тоа ми кажа ништо се е океј, има фоликули и во него но месецов тој одмара. Мојата психа ми е најголем непријател па не останав мирна. Прашањето ми е дали е ова нормално да е така? До некаде и ми има логика бидејќи знаеме дека овулацијата се случува најизменично, но дали е нормално другиот (каде што нема овулација) да функционира послабо?

8. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Тоа значи дека овој месец десниот јајник ке донесе јајце клетка а наредниот ке биде левиот. Само една јајца клетка од еден јајник секој месец овулира.

9. Алек***

Алек*** Популарен член

Епа затоа ти кажале така, дека се непроодни. Направи си лапараскопија ќе видиш дали ќе се отпуштат, се зависи и колку се запушени.Кај мене беа и двата запушени, правев лапараскопија едниот моравме да го извадивме поради хидросалпинг(проширен и полн со течност), а другиот доби само мала пропустливост. Не, успееа да го отпуштат. Па еве по пат на Ивф успеав да станам мајка. Не се плаши се се решава.

Rina1992, KittyAgnes and Anyshka like this.
  10. N_D

N_D Активен член

Здраво на сите, нова сум во форумот,но редовен читател. Со сопругот веќе две години пробуваме за второ дете но некако неуспешно. Последниот циклус ми доцнеше 30 дена па бевме толку надежни дека успеало, иако домапните тестови даваа негативен резултат, само што закажав на гинеколог повторно добив. Секако терминот не го откажав одам на консултација да видиме што е проблемот. Со првото дете останав трудна без проблем, па ме интересира дали некој друг се соочува со ова?

11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Napravete ispituvanja: pap,brisevi,hormoni,hsg,tiroidna za tebe i spermogram,spermokultura soprugot

12. N_D

N_D Активен член

Тоа ни е следен чекор, само не бев психички спремна да се помирам дека можеби има некој проблем

Madam S likes this.
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Во процесот за борба за дете најбитно ти е да си психички стабилна.
    И ако недај боже има проблем ќе западнеш во кревет и крај на светот ќе дојде? Не. Ќе се бориш за да стигнеш до целта.
    Незнам колку ти е големо другото детенце , но претпоставувам дека си идела на редовни гинеколошки прегледи и барем дел од испитувањата би знаела дека се во ред. Хсг обавезно, особено ако првото дете ви е царски родено.
    И нема разочарување за ништо. За се постои решение, само да се најде правиот пат.

Anyshka and N_D like this.
  14. Skyler

Skyler Истакнат член

Може нема никаков проблем, немој одма да паѓаш психички. Првото го направивме од втор обид, за второто се помачивме цела година, само што почнавме со испитувања (кои беа во ред) се фати. И тоа кога рековме пауза за да се стабилизираме психички баш тогаш бидна. Што беше проблемот се уште не знам, следев овулација, пробувавме секој ден односи, па секој втор ден, пози, се пробавме ама ете си дојде кога требаше.

5678m, Anyshka and N_D like this.
  15. N_D

N_D Активен член

Првото сега ќе полни 5, кога се стиши бранот со короната почнавме да пробуваме за второ, породена сум природно и предходно во ред биле брисовите и ехото. Редовни прегледи ги избегнував единствено во карантините

16. N_D

N_D Активен член

Благодарам што го сподели искуството. Јас многу психички не се потресував дали ќе биде или не, до моментот вчера кога му соопштив на сопругот дека добив, утешителен беше но му се гледаше на лик дека се надевал на другото. Седнавме разговаравме и ќе започниме со анализи нормално, па затоа ми требаше разговор затоа што додека ќе чекаме резултати многу мисли ми се вртат во глава

LiquidLuna and Skyler like this.
  17. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Nema potresuvanje za se ima resenie. Ke bide

Martka, Anyshka and N_D like this.
  18. baguf4e

baguf4e Популарен член

За жал моето заврши биохемиска.
    Имав право што бев исплашена и имав лошо претчувство од старт. Денес душата ми се искина, солзи ми пресушија, многу ми е тешко да го надминам ова. Кога си бил толку близу, а сепак далеку од тоа што го сакаш..

Viktorijaaa5 and Madam S like this.
  19. mom to be

mom to be Истакнат член

Мн ми жал.Можам да те разберам секоја менструација првиот ден ми е катастрофален.Денеска исплачи од утре главата горе и со нови сили.Ќе биде и за сите нас еден ден

20. Madam S

Madam S Истакнат член

Здраво, и ние се обидуваме веќе година дена за второ. Од кога почнавме, ми се змести скроз циклусот, и имало и месеци кога и по 20 дена ми доцнел циклусот - мислам дека во еден дел влијание има и фактор што јас во глава се убедувам секој месец дека нема да добијам туку ќе имам позитивен тест.