Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Дали си сигурна дека си 16 дпо?

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    8.927
    99%, со позитивен тест за овулација на 11.01, овулирав со пропратни болки на 12.01

3. BambyLove

BambyLove Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    19
    Честитки!!!

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BambyLove

BambyLove Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    19
    Извини кои тестови ги користеше? Не разбрав убаво од пораката погоре?

5. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Би требало да е повисока за 16 дпо. Провери ја за 48 часа пак.

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  6. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    8.927
    Clearblue дигитални тестови со смајлиња. Ги нема во мк, ги купувам во Грција најчесто.

На BambyLove и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  7. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    429
    Пред некој ден бев на преглед 12 ден од циклус ми беше и на ехо докторката виде дека има водечки фоликул на десниот јајник и во наредниве дена ќе настане овулација. Е сега, ме загрижи коментарот за левиот јајник ми кажа овој е заспан, одмара. Ја прашав што значи тоа ми кажа ништо се е океј, има фоликули и во него но месецов тој одмара. Мојата психа ми е најголем непријател па не останав мирна. Прашањето ми е дали е ова нормално да е така? До некаде и ми има логика бидејќи знаеме дека овулацијата се случува најизменично, но дали е нормално другиот (каде што нема овулација) да функционира послабо?

8. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.022
    Тоа значи дека овој месец десниот јајник ке донесе јајце клетка а наредниот ке биде левиот. Само една јајца клетка од еден јајник секој месец овулира.

9. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    2.396
    Епа затоа ти кажале така, дека се непроодни. Направи си лапараскопија ќе видиш дали ќе се отпуштат, се зависи и колку се запушени.Кај мене беа и двата запушени, правев лапараскопија едниот моравме да го извадивме поради хидросалпинг(проширен и полн со течност), а другиот доби само мала пропустливост. Не, успееа да го отпуштат. Па еве по пат на Ивф успеав да станам мајка. Не се плаши се се решава.

На Rina1992, KittyAgnes и Anyshka им се допаѓа ова.
  10. N_D

N_D Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    26
    Здраво на сите, нова сум во форумот,но редовен читател. Со сопругот веќе две години пробуваме за второ дете но некако неуспешно. Последниот циклус ми доцнеше 30 дена па бевме толку надежни дека успеало, иако домапните тестови даваа негативен резултат, само што закажав на гинеколог повторно добив. Секако терминот не го откажав одам на консултација да видиме што е проблемот. Со првото дете останав трудна без проблем, па ме интересира дали некој друг се соочува со ова?

11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.547
    Допаѓања:
    1.269
    Napravete ispituvanja: pap,brisevi,hormoni,hsg,tiroidna za tebe i spermogram,spermokultura soprugot

12. N_D

N_D Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    26
    Тоа ни е следен чекор, само не бев психички спремна да се помирам дека можеби има некој проблем

На Madam S му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.174
    Допаѓања:
    19.337
    Во процесот за борба за дете најбитно ти е да си психички стабилна.
    И ако недај боже има проблем ќе западнеш во кревет и крај на светот ќе дојде? Не. Ќе се бориш за да стигнеш до целта.
    Незнам колку ти е големо другото детенце , но претпоставувам дека си идела на редовни гинеколошки прегледи и барем дел од испитувањата би знаела дека се во ред. Хсг обавезно, особено ако првото дете ви е царски родено.
    И нема разочарување за ништо. За се постои решение, само да се најде правиот пат.

На Anyshka и N_D им се допаѓа ова.
  14. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Може нема никаков проблем, немој одма да паѓаш психички. Првото го направивме од втор обид, за второто се помачивме цела година, само што почнавме со испитувања (кои беа во ред) се фати. И тоа кога рековме пауза за да се стабилизираме психички баш тогаш бидна. Што беше проблемот се уште не знам, следев овулација, пробувавме секој ден односи, па секој втор ден, пози, се пробавме ама ете си дојде кога требаше.

На 5678m, Anyshka и N_D им се допаѓа ова.
  15. N_D

N_D Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    26
    Првото сега ќе полни 5, кога се стиши бранот со короната почнавме да пробуваме за второ, породена сум природно и предходно во ред биле брисовите и ехото. Редовни прегледи ги избегнував единствено во карантините

16. N_D

N_D Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    26
    Благодарам што го сподели искуството. Јас многу психички не се потресував дали ќе биде или не, до моментот вчера кога му соопштив на сопругот дека добив, утешителен беше но му се гледаше на лик дека се надевал на другото. Седнавме разговаравме и ќе започниме со анализи нормално, па затоа ми требаше разговор затоа што додека ќе чекаме резултати многу мисли ми се вртат во глава

На LiquidLuna и Skyler им се допаѓа ова.
  17. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.547
    Допаѓања:
    1.269
    Nema potresuvanje za se ima resenie. Ke bide

На Martka, Anyshka и N_D им се допаѓа ова.
  18. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    8.927
    За жал моето заврши биохемиска.
    Имав право што бев исплашена и имав лошо претчувство од старт. Денес душата ми се искина, солзи ми пресушија, многу ми е тешко да го надминам ова. Кога си бил толку близу, а сепак далеку од тоа што го сакаш..

На Viktorijaaa5 и Madam S им се допаѓа ова.
  19. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    813
    Мн ми жал.Можам да те разберам секоја менструација првиот ден ми е катастрофален.Денеска исплачи од утре главата горе и со нови сили.Ќе биде и за сите нас еден ден

20. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Здраво, и ние се обидуваме веќе година дена за второ. Од кога почнавме, ми се змести скроз циклусот, и имало и месеци кога и по 20 дена ми доцнел циклусот - мислам дека во еден дел влијание има и фактор што јас во глава се убедувам секој месец дека нема да добијам туку ќе имам позитивен тест.