Jas iskreno se cudam na 8mm endometrium da se pravi ivf. Na toj endometrium mi pravat ivf. Otposle doznav deka treba da bide minimum 11
Ok eve ti edna informacija koja ja dobiv posle tezok lavirint na baranje odgovori, ja spodeluvam pa vie sho ke pravite so toa info e vashe- Ureaplazmata e edna od poopasnite bakterii koi vodat do neplodnost, i zavisi kolku dolgo si ja imala i sho shteta napravila. E sega ako se proshirila kaj kanalite, mozno e da gi ima oshteteno malite vlaknenca vo kanalite koi pomagaat jajceklektata so spermata da se spoi. zeni koi imaat super hsg ili posle im se opusheni kanalite a ne uspevaat da zabremenat e bash radi ovaa pricina, a tie vlaknenca ne se gledaat na hsg.(a site imaat prelezano nekoja od infekciive) Plus ureaplazmata ima navika da se vrakja pa moras na sekoi 6 meseci da proveruvash Ti posakuvam srekja so narednite ivf
Во двете болници ти правеле ивф со 8 мм ендометриум? Јас сум со Систина па еве ми следат и фоликули и ендометриум па и со 10 мм ендометриум се уште ме следат.
Da vo red ti se. Neznam sto da kazam poveke. Znam deka Dimitrov od sistina e najdobar za proverka na matka ako ima nekoj problem ke go vidi i kaze. Jas otidov kaj nego ja zedov so mene snimkata od hsg. Ne mi naplataija za pregledot/konsultacija. Prasaj go nego za bris od endometrium. Spored mene moze nemas potreba od invitro stom drugite analizi se vo red. Ako se najde preckata ke mozes prirodno da zabremenis.
Штом е се во ред со испитувањата, јас од срце се надевам дека ќе биде. Само не губете надеж, не се фокусирајте на ,,правење бебе" него уживајте во односот. Колку и да звучи смешно, полежи после односот не станувај одма, гравитацијата да си го направи своето
Da, batali se 2-3meseci izleguvaj, shetaj, druzise, ne citaj i ne misli poveke za ovaa tema. Kolku i da zvuci tesko i da se nervirame koga ni vikaat da se opustime si ima vlijanie. Nie se borevme 3god so neobjasnneta neplodnost site analizi gi nqpraviv kako tebe i odev kaj sekoj doktor. Na kraj zabremeniv vo mesec koga shetavme vo stranstvo pa bevme na odmor. Trgnav mozok od rabota i neplodnst