Форумџика на годината

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. N_D

N_D Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    26
    Прави пауза од доктори и испитувања, како што спомна Снежана, опуштете се без да мислите на тоа

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    375
    Napustiv i od rabota ajde stresna rabota doma sum veke 4 meseci. Ne mislam na nisto,skromen zivot sto bi rekle. Setam iZleguvam,si naogjam zanimaxii. Ama toa e. Nema koga jas sakam,koga ke treba togas

3. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.173
    Допаѓања:
    19.318
    Ti pisav privatna poraka.

На Bubicaljubica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.547
    Допаѓања:
    1.269
    Vlijae mnogu jas od iskustvo go kazuvam toa. Vo site 3 godini samo toj eden mesec koga zabremeniv uspeav da se isklucam od se posto bas se raduvav deka podolg period ke shetame i ke odime na odmor i rekov ne mislam poveke na stresnata rabota sto ja imam i na problemot so neplodnost. Isto toj mesec otidovme do manastirot Ostrog, svestenik ni procita molitva za neplodnost i prespavme.
    Isto ispiv dve pakovanja zeolit, toa e za peocistuvanje na teloto od teski metali. Posto samiot organizam moze da isfrla(da deluva obrambeno) embrion ako teloto ni e polno so metali. Ova go citav togas pred da kupam zeolit

На intj_girl, KittyAgnes, 5678m и 3 други им се допаѓа ова.
  5. N_D

N_D Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    26
    Стресот не ни доаѓа само од работа, мене лично повеќе ми доаѓа кога си ја тепам главата сама со себе. Преокупација на мозокот си треба, барем некое хоби кој ќе ти го исполни денот да се тргниш од оваа мисла.

Последна измена: 29 јануари 2024
    На AlchinovaR1979, Anyshka и Bubicaljubica им се допаѓа ова.
  6. N_D

N_D Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    26
    Јас сега имав зимски распуст и седејќи дома чекајќи позитивен тест, мислам дека стресот си го направи своето да ми доцни 30 дена без позитивен резултат. Едвај чекав да се вратам на работа да тргнам мисли од ова, пошто веќе цел интернет околу неплодност го прочитав, а гледам нема ,,фајде" од тоа. Сега ќе направам регуларен преглед и ќе пробам психички да ја занемарам проблематикава да си дојде само

На AlchinovaR1979, Bubicaljubica и снежана2023 им се допаѓа ова.
  7. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    375
    I jas bev takva,no poslednive meseci rekov sto saka neka bide. Denes nesto me natera da prasam ovde neznam zasto. Ete taka malku e olesnitelno koga ke se iskazes. Barem mene mi e polesno

На AlchinovaR1979, Anyshka, N_D и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. N_D

N_D Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    26
    Еве и јас денес отворив профил тука, а редовно читам до сега. Па пред да пишеш ти, малце од малце форумов мене ми даде утеха од сабајле и некако подобро ми дојде поддршката. Пак ќе напоменам, на оваа тема сите се бориме за истото (бебенце) и се соочуваме со некој проблем. Подобро да се искажеме ќе ни олесни и ќе се советуваме, па надежно ќе се пофалиме :)

На AlchinovaR1979, Anyshka и Bubicaljubica им се допаѓа ова.
  9. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Жено ти си здрава , сопругот е здрав. Многу ми е жал што си поминала низ потешкиот пат и не вродило плод, меѓутоа не се откажувај . Како што ти одговориле членките погоре , постојат таблети , но и природни продукти кои придонесуваат до здебелување на ендометриумот. Смени матичен дека очигледно не сака да ти помогне . Можеби не ти дава Кломифен ,бидејќи предизвикува истенчување на ендометриумот. Но во секој случај постојат и други таблети со иста функција.
    А жив пример дека кога ќе дигнеш раце од се, и ќе се случи она што најмногу го посакуваш, сум јас.
    Ти посакувам и тебе и сите други членки коишто се борите за потомството да ви се исполни желбата што поскоро.
    Смени доктор и паузираj малку од клиники и таблети. Со среќа !

На Bubicaljubica, снежана2023 и Anyshka им се допаѓа ова.
  10. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.617
    Допаѓања:
    2.546
    Srcka kako ti dadoa upat za ovie ispituvanja na imunologija,dali treba samo za tebe ili i za soprugot.Jas utre sum kaj maticnata za brisevi i za pap test pa ke baram upat za dna framentacija a imam provereno samo za mene genetski mutacii,afa,ana.Denes bev na klinika posle insemenacija doktorkata mi spomna deka e podobro da napravime dijagnosticka histeroskopija so bris od endometrium otkolku scretching so bris i na kraj od dogovaranjeto ispadna nisto,posto spomnav imam zakazano kaj lazarevski konsultacija so vaucer sum zada pravime 2 invitro.Epa vika stom imas zakazano invitro on kete vidi i ako treba keti kaze,ako neti uspee ova invitro togas ke dojdes pa ke pravime.Moze rezultatite da iskocat negativni da nemas bakterija ili nesto pa dzabe sme pravele.I me otkacija,a im kazav sakam podetalno sega pred vtorovo invitro dase ispitam malce podetalna da bidam i nisto.Denes samo dadovme krv za kariotip so maz mi i tolku.I sega treba privatno da odam za bris,privatno na endokrinolog posto nema termini.Mise odmiluva da pravam invitro samo radi ova.

11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.126
    Допаѓања:
    35.858
    Се извинувам што упаѓам, ама кои таблети се за здебелување на ендометриум?

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.617
    Допаѓања:
    2.546
    Estrofem

На AlchinovaR1979 и Anyshka им се допаѓа ова.
  13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.126
    Допаѓања:
    35.858
    Пиев естрофем кога бев со краток протокол, сега сум на природен циклус, освен сумплементи ништо не пијам, прашав дали да пијам, ми кажаа ништо не треба сега.

На AlchinovaR1979 и nikja им се допаѓа ова.
  14. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Естрофем се таблетите. Храна : цвекло ,бразилски ореви,ананас (само до пункција) ..

15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.126
    Допаѓања:
    35.858
    Ми продолжија и после пункција естрофем, ама за жал не стигнав до ет, и кога не настана оплодување ми ги прекинаа.

16. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Само ананасот се прекинува после пункција и доколку настане оплодување треба да се престане со конзумирање , a од естрофемот нема штета доколку се пие подолго. Така знам јас.
    Многу пати сум кажала и пак ќе кажам:
    Господ најтешкиот пат им го дава на најсилните. Не ни дава нешто што мисли дека неможеме да издржиме .
    Ти посакувам што поскоро да ти се исполни најголемата желба и тебе и на сите други коишто го минат овој трнлив пат.

На Bubicaljubica и Anyshka им се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.126
    Допаѓања:
    35.858
    А ананас и цвекло свежи, или може и овие во тегла што се?

18. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    375
    Jas iskreno imam covek na klinika, i se on ni brka rabota. Taka da neznam iskreno sto da ti kazam. Upatite od opst maticen lekar ke gi zemes,ne od ginekolog

19. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Најубаво е да се свежи , особено ананасот.

20. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    88
    Исто се сложувам со мислењата дека стресот многу влијае.
    Јас не сум против сите испитувања да се направат, да се реагира на време па дури и пред време, меѓутоа ние жените многу длабоко навлегуваме во медицината се со страв нешто да не испуштиме.
    Ако ви се верува кога скоро ништо не се разбирав од анализи, испитувања, витамини и слично баш тогаш останав бремена по само 3 обиди.
    За жал спонтан имав, после тој спонтан куп испитувања, интервенции, инсеминации, се со страв нешто да не заборавам да испитам, обиди, разочарувања колку сакаш и еве една година ни Б од бременост.
    Затоа решив дека ќе направам уште една хистероскопија, дај Боже да биде успешна и толку.
    Ќе се опуштам, ќе дишам и ќе живеам, а бебе ќе дојде кога ќе треба.

На Biljana 93, N_D и Anyshka им се допаѓа ова.