Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. spatifilum

spatifilum Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Ako imate preporaka za dobar specijalist, ve molam pisete mi

2. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.840
    Допаѓања:
    5.587
    И јас така знам дека еден фоликул созрева прска и овулираме, ретко 2 да има.

3. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Пишав и во темата за инсеминација, но ајде и тука да си прашам . Што мислите девојки за резултатите по обработка на спермата пред инсеминација, дали се добри ? received_1034300204337486.jpeg

4. NadichkaSrekicka

NadichkaSrekicka Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Zdravo devojki sakam da spodelam edno iskustvo moj licen sovet so dobra namera vi preporacuvam po cesto posetuvajte ginekolog i pametno birajte kade odite na pregled odnosno maticniot od moe licno iskustvo.. si odev na redovna proverka i mojata maticna ni ednash mi nemashe kazhano deka imam pregrada na matka.. cesto imav neredovni ciklusi pa posleden pat koga mi kasneshe okolu 12-13 dena reshiv da otidam kaj drug ginekolog kade shto bev izvestena za pregradata i takvata pregrada kade shto bila postavena na takvo mesto ne ke sum mozela da ostanam bremena, nekoi ostanuvale no nekoi ne. Tie koi ostantuvale cesto zavrsuvale so spontani. Zatoa pravilno birajte kade odite i grizete se za sebe bidejki i toa vliaee vrz plodnista! Sega sum operirana i se si e okej!:l: I daj bozhe site shto se obiduvate da imate bebche vo skoro vreme da si bidete izraduvani so dve crveni linii!

На KittyAgnes и Dr.Zzz им се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.078
    Допаѓања:
    8.630
    Девојки дали некоја пие ашваганда? Гледам доста ја фалат, и за стрес и за хормони и ред други работи. Дали можеби некоја пие?

6. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    811
    Јас ја пиев да ,3 месеци сега немам а и правам пауза.До сега ни корист ни штета сум имала

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    811
    А немам проблем со хормоните досега сите биле во ред и мене ми ја препорачаа и затоа ја зедов.А нешто не сум забележала посебно дека се промени сега ќе видиме на второто ИФВ.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    587
    92B462F2-30E8-4111-9AC9-A13C6B8CE637.jpeg
    и инфективен скрининг направив, се живо испитав веќе. Добри се резултатите така?
    Зошто на пример кај хив не стои 0 ме чуди, туку вредност 0.07 ?

9. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    811
    Поголемо од 0,25 е позитивно.кај тебе е 0,07 значи е помало.Негативно е не си прави стрес.Добри се резултатите

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    587
    Фала ти. Се шекнав од волку испитувања и језиво ми е од вакви болести… мора да се опушти мозокот деновиве, доста беше. :l:

На Anyshka и mom to be им се допаѓа ова.
  11. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    8.927
    Ми требаше неколку дена да се соземам, земав боледување, одмарав дома, се исплакав многу дури и премногу.
    Никогаш нема да биде исто, траума ќе има секогаш ама морам да исправам глава бидејќи ако продолжев како што бев првите три дена ќе се испоразболев психофизички.
    Дај боже да си го најдеме мирот сите ние, да ни даде Бог она што го сакаме толку многу. Најтешко од се е траумата “што ако пак се случи” ама па и тоа не е начин на кој треба да се размислува..Ќе бидеме добро, се се случува со некоја причина.
    Ве гушкам:hug:

На lozinka002, QweenSM, Monas95 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Arnella

Arnella Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    72
    Istijot slucaj go imaf kako tvojot i mojot maticen ginekolog niednas mi nema receno da proveram kanali niti pak mi kazano deka imam pregrada posle operacija pomina 3 meseci odma ostanav a pred operacija 5 godini nemozev so lesno i so pomin zdravje za brzo da cueme ubavi vesti od srce ti posakuvam zatoa sto sum go pominala toa sega imam kerka koja vo april pravi 5 godini

На Dr.Zzz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Melanija Meli

Melanija Meli Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    10
    Девојки некој совет кој чекор да го направам.. на кратко веќе имам едно детенце поголемко,пред почеток на летово одтанав бремена незнам ни јас како најбероватно од предсемена и ја направив најголемата грешка абортирав .. сега веќе некој 4 месеци пробуваме за бебче без успешно на гиниколог белат дека се е во ред ..

14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.124
    Допаѓања:
    35.853
    Сопругот направил спермограм?
    Ти хсг, хормони?
    Матичните секогаш велат дека се е во ред, и мене така, па еве стигнав до ивф.

15. Melanija Meli

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    10
    не, не сме провериле досега .. немам претстава како иде тоа. преку матичен гиниколог се бара упат?

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    4.488
    Не се грижи, незнам колку години имаш, ама во просек правилото е дека се потребни 4 до 6 месеци за да се зачне бебче, а за до 35 години океј е и да се даде шанса до година дена. Всушност, околу 75% од паровите остануваат трудни после 6 месеци, а 90% во рамки на година дена. Самите испитувања си водат стрес, а ти два пати имаш останато природно бремена. Ќе останеш пак! Посебно после абортус потребно му е на телото некое време да се врати во нормала. Јас би ти кажала да се опуштиш, тоа што било, било. Не си се осеќала тогаш спремна и така си мислела дека е најдобро. Ако сега сте решени да имате уште едно детенце, ќе имате! Сакајте се со сопругот, бидете позитивни и се ќе си дојде.

Сфаќам дека имаш најдобри намери и ти може минуваш по потешкиот пат, ама не е тоа случај кај сите. Немора сите да ги прават истите испитувања и немора да значи дека сите ќе завршат со ивф. Самите испитувања прават стрес, а 90% од паровите немаат никакви проблеми и остануваат бремени во рамки од една година. Нормално ако не иде подолго време, таквите испитувања се неизбежни ама ништо нема да постигнеме ако брзаме. Сите доктори кај нас и во светот кажуваат дека нема потреба од испитувања до 6месеци кај парови над 35години, а ако се помлади и до една година.

На WhiteCat33, La-loca, anggell и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.124
    Допаѓања:
    35.853
    За спермограм од општ матичен на хистологија на клиника, или по приватниве без упат, за тебе за хормони од гинеколог, хсг кај Толовски 5.000 ден., во Систина 10.000, кога ќе добиеш циклус ќе се јавиш и ќе ти закажат, обично закажуваат од 7-12ти ден од циклус.
    Пред тоа чисти брисеви и седиментација под 12, толерираат и под 15, и на ГАК прават хсг, ама јас не би ти препорачала таму.
    Јас правев кај Толовски и супер поминав.

18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.124
    Допаѓања:
    35.853
    Па подобро на време, јас си кажувам дека и мене матичната ми кажа дека се ми е во ред, па дојдовме до ова, подобро на време да си испитав.
    Едит:не ми беше муабетот дека ќе завршат со ивф, туку дека некои матични и не се замараат, само се е во ред и толку.

Последна измена: 4 февруари 2024
  19. Melanija Meli

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    10
    ти благодарам многу ! ми го направи денов многу многу поубав ме исполни со позитива ❤️

На _budaletinka* и Hygge-girl им се допаѓа ова.
  20. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.289
    Опушти се се ќе биде во најдобар ред. Незнам кога имаш правено аборт. но викаат дека хормоните за 4-6мес а матката односно ѕидот на матката се враќаат во нормала најубаво од 6мес-1год. Чим веќе имаш едно детенце и имаш уште еднаш останато не си прави стресови на самиот организам само опушти се и ќе биде се во ред. Мој совет како што мене ми го даде матичната од завршен циклус до нареден циклус секој 2-3 ден имајте односи и уживајте само така ќе фатите убаво плодни денови може и овулацијата е сменета ако била касна сега е рана и обратно. Не ти треба никакво хсг и чуда пробувајте редовно до 9-10месеца па може и 1година зависи колку години имате па после ако треба ќе направиш хормони, мутации, и ред други работи ако треба. Уживајјте во овие месеци и чекаме позитивен тест во брзо време :hug::inlove:

На Melanija Meli и Hygge-girl им се допаѓа ова.