1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    ДАЈ БОЖЕ МАРТ НА СИТЕ ДА НЕ ИЗРАДУВА СО БЕБУШИИ :*

На Beba1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Beba1

Beba1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    47
    ДАЈ БОЖЕ МАРТ НА СИТЕ ДА НЕ ИЗРАДУВА СО БЕБУШИИ :*

dal noze site da se raduvame :* vo mart ubav i sreken mesec

На nane-7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мила знам дека ти е теско, исплачи се, собери сила за следниот месец , знам дека утесните зборови не допираат до ничија дуса кога на некоја од нас и е претеско! ама ќе помине за ден два! и јас не бев добро деновиве од иста причина, но фала му на Бога вчера и денес сум подобро, така и ти, ајде заедно сме, да бидеме силни, да се надеваме и да не мислиме на бебе, мозеби така ќе дојде самото откако ке му го свртиме грбот :^)
    а тичемајмунче сто утеха ти дала, секоја чест :x

На vodolija123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    благодарам душо.....нормално кога големата тага ќе биде споделена помалку се чувствува и станува се помала.....знам дека не има повеќе што сме разочарани на оваа тема некои подолго време а некои пократко. Но заедно со поддршка една на друга со убави и ведри мисли ке си се бодриме да не мислиме на тоа да си бидиме смирени колку што можеме да се опуштиме и да се сакаме. Од кога ми се случи спонтан...јас најдов утеха на овај форум најдов дружење и добри души кои иако не се знаеме се чувствува топлината и доброто срце низ мислите и утешните зборови...и затоа сакам колку што можам колку што знам да поможам да бидиме сите весели и со добро да си ги пречекаме двете цртички кои за нас значат ЖИВОТ. Со верба, со волја и со голема надеж да си продолжиме сите напред и да не се предаваме и разочаруваме.
    Се извинувам за долгиов пост за некој можеби ке биде досаден и глуп но за некој како мене можеби ќе го дочита и ќе го прифати за добронамерен ве поздравувам на сите имајте добра ноќ :* :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 2013

2013 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28
    Девојки што мислите, мора ли стриктно во плодните денови да се работи на случајот ? Во изброени неплодни не се фаќа? поз

6. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    па мислам дека во плодни имаш најмногу шанси, еве јас сум останата веднаш после завршувањето, што за мене лично нема врска тоа плодни неплодни. штознам, вие работете на случајот интезивно, а не стрикно само во плодни :) незнаеш кога ќе ти се посреќи :*

7. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Здраво девојки, редовно ве читам, иако овие денови не ви пишав многу. Многу ми е жал за оние што добија менс. и овој месец, се надевам дека следниот месец ќе биде посреќен за сите кои очекуваме.

Случајно ги најдов резултатите од кај доктор Органџиски од Октомври, па да ги споделам со вас и да ми кажете, доколку знаете дали се добри :)

Утерус во AFV, со нормална големина и форма, без миоми.
    Антеропостериорен пречник 37мм
    Нема ендоментриален полип. Нема субмукозен миом.
    Cavum Douglasi слободен без присуство на течност.
    Ендометриум од секреоторен тип и дебелина од 10мм.

Десен овариум: 8-10 антрални фоликули
    Лев овариум: 8-10 антрални фоликули, фиксиран за утерус

Дијагноза: Sterilitas primaria 1,5, Adnexitis chronica billateralis

Ви благодарам однапред
    :* :* :*

8. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    лори30 немој да мислиш дека имам некое лошо мислење или сакам да ја разочарам напротив и јас сум на иста мака како сите вас овде сакам бебушка ама досега безуспешно ве читам многу одамна и сочуствувам со вас кога некоја ке пише дека добила и мене ми е криво бидејќи знам како се чуствува,а кога некоја ке каже дека ги видела двете цртички на тестот се радувам дека и тоа сум го доживеала да ги видам ама со неуспешна бременост ;( ;( ;( и на секоја нова трудница се радувам и се надевам дека јас ке бидам наредниот месец на нејзино место...и им посакувам на сите сто не ги видоа двете цртички овој месец да не се разочаруваат со нови сили и надеж за наредниот бидејки е наш месец месецот на зената

9. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Zdravo zenski ...ako moze nekoj da mi odgovori...imavme predhodniot mesec nezastiten odnos t.e probuvavme imav mnogu bolku vo dolniot del vo stomahot 10dena pred da mi dojde i mi dojde tocno na datata koga trebase da mi dojde nemam problemi so jajnicite se e vo red,od koga mi dojde mi traese samo 3 dena i tolku a sekogas mi trae po 6 dena ovoj mesec nogu promeni ima kaj mene so ke kazete da zemam test da vidam dali e mozno i po 3 dena minstruacija da ima nesto vo mene..pozzz

10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Се е мозно, направи тест утре сабајле и расчисти ја дилемата!те чекаме да писес :inlove:

11. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Лори и јас како тебе порано добив, ама и оцекував искрено. Не дека вака е полесно...пак потајно си викав, ај мозеби ке биде... Многу ми бесе тезок овој месец, стресови еден куп, нервози...се си зима данок на крај...затоа и ки се изремети и оваулацијата... Ке се потрудам овој месец да сум поопустена, малку да се дистанцирам од нервозите и да не си зимам се ја стце... Ајде лори заедно сме... Јас те разбирам, знам колку е теско, ама мора да се изтрае до крај. Те гускам и ти посакувам убав ден! Ајде овој месец посрекен нека ни е...некој ке мора да биде :) ;)

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.305
    Допаѓања:
    107.808
    Zencinja prvo izvinete za lat, od mob sum.
    Eve me i mene na kraj na ciklusot vo iscekuvanje, ama da bidam iskrena ne se nadevam mnogu, da bidam iskrena ako mesecov ostanam ke bide pravo cudo. Prvo mislam deka gi promasivme plodnite nekako, vtoro mnogu stresovi, treto malku razocarana posle siot toj trud minatiot mesec i posledno, kako jagotka na slagot, grip i bronhit so odvratnata bakterija se uzasot koj me trese mesecov. Imunitot mi e dolna granica, uzas. Ako mesecov ostanam bremena tesko mene, ako ne ke pauziram malku dodeka ne si go donesam vo red imunitetot i zastanam na zdravi noze :/

13. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Angel ние сме блиску со циклусот, и јас очекувам деновиве да "не ми дојде"... И ние бевме активни, опуштени колку што се може, бев и на гинеколог месецов и ми кажа дека се е во ред. Не размислувај негативно, и да не сте биле многу активни еднаш е доволно :) инаку секој месец ми доаѓа се порано, се ми се измеша и не знам кога да направам тест....

14. dace-dani88

dace-dani88 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки, женички, мајкички. На сите кои што останавте бремени ви посакувам лесна бременост, а на сите оние кои очекувате 2 црти да ви се појават најбрзо што може.
    Вака. Ние 3-4 месеци веќе се обидуваме, но ништо :(, од 2 до 3-4 пати во месецот свршува во мене и никако да фати. Сакам јас бебенце, а сигурно и тој затоа што ако не сака не е луд да свршува во мене така често. Во врска сме не сме во брак меѓутоа ја немаме онаа слобода да разговараме за тоа колку сакаме да имаме бебе. Стално ќе рече ако фати нека фати ќе си го чуваме. Бев на гениколог ми рече раничка на грлото на матката, кламидија, и уште една бактерија, намелена плодност и се и сешто и ми даде терапија. Не знам како излегов од ординацијата, па за поголема сигурност отидов во систина со резултатите од кај овој мојот гиниколог. Направив бактериолошки за уреаплазма и кламидија и пап тест. Пап тестот беше во ред, резултатите од кламидија негативни, е уреа плазма беше позитивно и добив терапија. Ми е страв да почнам да ги пијам таблетите и ставам вагиналетите од причина да не случајно имам останато бремена па да го уништам со нив плодот. Имам редовни менструации. претходниот месец ми доцнеше 5 дена и се израдував но сепак добив :( . Докторот од систина ми рече дека немам намалена плодност и дека се друго е во ред, а јас на толку често свршување не можам да останам бремена.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.305
    Допаѓања:
    107.808
    Даце, 2-3-4 пати не е ништо, мм свршува во мене некогаш секој ден, некогаш на два дена. Многу е битно да си чиста со бактерии пред да останеш бремена, а ако докторот те гледал на ехо сигурно ќе видел ако си бремена. Јас се решив да си ги пијам антибиотиците, ми е страв од пнеумонија, а морам и имунитетот да го средам. Ако месецов добијам, за 3 дена тоа значи, малку ќе се ставиме на пауза, додека не се средам па ќе се трудиме пак :(

16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мила 2 до 3-4 пати сврсување у месец ...не е нисто!!!! доволно е еднас, ама сто ако не сте го погодиле моментот, кога јајце клетката поминува низ патот каде треба да се сретнат сперматозоидите...тогас нисто од бременост! и нормално никој од нас незнае точно кога се плодните денови и кога е мигот да мазот сврси во една зена! плодните денови знаат да се менуваат! ја би ти рекла малку повеке да ги разлистас темиве да се информирас, немој несто погресно да ме сватис, и отворено да почнете да зборувате со мазчето, засто за чување бебе не е сипи напиј се, тоа е одговорност дар од Бога и треба да сте спремни да се гризите за него! незнам колку години имас, тоа и нема врска само треба да бидете информинани повеќе, и секој кој работи на тојслучај треба прво да се провери дали е се во ред! видис ти сега незнаес сто да правис со лековите, незнам ни ја сто да ти казам ама ке се најде некој поискусен тука и ке ти писе сигурно! ја би ти рекла да ги доведес прво работите во ред, здравствено , да поразговарате отворено, да се посоветувас со доктор дали мозеби и маз ти ке треба да прима некоја терапија, засто ти ако се лечис он мозе пак да ти ја врака инфекцијата и нисто тогас од твојата терапија...и кога ке се средите и двајцата , тогас дасе опустите да водите љубов за план бебе! и не се разочарувај толку бргу, јас двеипол години се мачам и сеусте не сум бремена! Вие всусност сте се фатиле да играте оро, без да знаете да го играте! не ме сваќај погресно, само ти давам добронамерен совет! ајде главата горе и ќе успеете во блиска иднина, се најубаво!

17. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    девојки после 6-7 дена каснење денес сакав пак да направам тест од сабајле со сета радост дека сум бремена бидејќи мене не ми касни менс никогаш ама кога станав од сабајле што да видам црвената тетка дошла......

18. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Јас направив тест денес и беше негативен :( минатите месеци ми доаѓаше порано па си реков да пробам да се израдувам... Инаку имам уште 6 дена до датумот па ќе видиме што ќе биде. Сепак ми се срушија надежите за месецов... :(

19. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355

немој да ти се руши надежта таа последна умира почекај усте 6 дена може нема да добиеш,не за 6 дена туку 9 месеци :inlove: :inlove: :inlove: ти ја праќам сета среќа да не добиеш

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    девојки јас денес бев на четврта инсеминација, па ќе видиме...ако не биде ништо, ќе спремам документи за инвитро