Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    33.889
    Убаво те разбирам, поминав еден спонтан што уште неможам никако да го заборавам, па сега цело време си велам ,,што ако пак се случи истото” .

Кога ќе го видеш тој позитивен тест веќе си ја планираш цела иднина со тоа бебе, за на крај едноставно да го снема.. ама ете, мајка природа. Мора да бидеме силни. Ќе даде Бог кај сите мила, мора да издржиме уште малку. :hug::l:

На bertold, 5678m и baguf4e им се допаѓа ова.
  2. Arnella

Arnella Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    72
    Zdravo devojki mozeli test za bremenost da pokaze eden den od docnenje od menstruacija ...mozno li e bremenost vo pocetokot bez nikakvi simptomi za macnina ili povrajkanje pozzz

3. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    50.601
    Може.

4. Arnella

Arnella Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    72
    Ti blagodaram

5. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    144
    Moze :)

6. Arnella

Arnella Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    72
    Ti blagodaram milicka

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.420
    Допаѓања:
    76.561
    Може да. Лошење обично почнува подоцна... веќе 2,3 недели од доцнење и позитивниот тест...

8. Arnella

Arnella Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    72
    Ti blagoradam mnogu za denes trebase da mi dojdi menstruacija ama nekako ne se custvuvam kako da ke dobijam se nadevam deka ke bidi se macam vejke 6 meseci pozz

9. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    Дали ги проба капките, какво искуство имаш со нив ?

10. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    244
    Denes pravev test na 30 den od ciklus obicno dobivam 33 ima bleda crticka so se pokaza posle 5 min. So ovoj ciklus pravev laparoskopija i izleze se okej. Na 05 imav kontrola da me vidat posle operacija i dontorkata mi rece deka pred 4 dena imalo ovulacija a jas togas imav rozeva krv. Se osekam preumorno a rabotam od doma nemozam nautro da stanm od krevet i mi se spie mnogu i.imam bolka od lev jajnik. Ke povtoram test pak slednata nedela. No dali ima sansi za bremenost posle laparoskopija

11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.076
    Допаѓања:
    8.628
    Девојки може ли дабростонот да ми поремети овулација или воопшто да ја немам? Не ми се десило да немам, прв пат 13 ти ден од циклус јас немам уште овулација, нит имам некои болки а секогаш ги имам. Претходната ми почна на 28 ми ден заради дабростонот а обично добивам на 25. Не знам што да мислам ме исплаши ова малку. Дали покасно ќе ми биде, бидејќи ни секретот не ми е ко за овулација, ама па ко да почнуваат оние тупави болки. Никад не ми се десило вака. Некој со слично искуство?

12. N_D

N_D Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    26
    Здраво, повторно јас :)
    Стигнаа резултати од поп, микробиолошки и брисевите, се е во ред. Следниот чекор кој е според вас? Да испитам и хормони предпоставувам и кои (дали да барам некој плус хормон за испитување од ваше искуство)

13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.120
    Допаѓања:
    35.851
    Сопругот направи спермограм?
    И колку време се обидувате?

14. N_D

N_D Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    26

15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.120
    Допаѓања:
    35.851
    Немаш испитано хормони?
    Хсг имаш направено?

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    33.889
    Хормони и хсг за тебе, а за сопругот спермограм обавезно. Спермата цело време се менува и обновува, па ако некогаш била во ред можеби некогаш ќе се влоши и обратно, така да обавезно тоа да го испита сопругот, многу голем дел од неплодност се баш ради машки фактор.
    И доста голем период е поминат откако се обидувате, дополнителни испитувања обавезно, не е доволно само за тебе пап и брис.

17. Nensi_k@#$

Nensi_k@#$ Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    41
    Девојки помош, не знам што да правам во врска со метформин, дали да почнам да пијам.
    Едниот доктор инсистира да вклучам метформин, другиот смета дека нема потреба, доволно е овунорм 2х2
    Инсулин на гладно од 5 до 8 ми варира. Гликемија на горна граница 6.
    Фоликули имам повеќе но не ми созреваат доволно.
    И тоа дали имам полицистични е исто дискутабилно. На ехо не се гледа, само на инверзија помеѓу лх и фсх
    Циклус добивам обично на 31 ден.
    Совет ако некој има слично искуство..

18. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    587
    Имавме незаштитен на 6ти… последен циклус на 24јануари. Од брисевите ми излезе дека имам gardenella и ми даде вагиналети флажил.
    Откако ја ставив вагиналетата забележав бледа крв на гаќите, не сум добила до сега толку рано. ( 23ти ден) Не знам што да мислам сега, дали добив или …

19. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.527
    Здраво девојчиња, имав мисед абортус кој заврши со киретажа пред 3 месеци, ама циклусот сеуште не ми е стабилизиран, т.е само еднаш имам добиено од тогаш и тоа беше многу оскудно. Во меѓувреме ги направив сите испитувања и освен генетските мутации другото е во ред. Е сега гинекологот кај што одам на приватно ми вика да почнеме со обиди а матичниот да почекам уште еден циклус два.. искрено не ми се чека ама ич. Ме интересира какви се вашите искуства ако може да споделите.
    Го поставив прашањево и во друга тема ама овде сте ми поактивни.:)

20. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.001
    Допаѓања:
    1.450
    Ми звучи ко имплатациско крварење... 9 дена после однос. Е сега може и да си се гребнала коа си ја ставала вагиналетката... Почекај дата па направи тест. Со лесно :f: