Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    И јас бев кај Трајковски на консултација скорото, а баш пред тој ден бев на хсг, и веднаш ми рече за мене хормони и обавезно хсг ако сум забременила еднаш, и му кажав дека направив, па ја виде снимката и рече супер штом си направила во ред е сѐ.

По моја желба отидов, дека се обидуваме од Март и си реков сигурно има нешто. Дури бев силно убедена нема шанса да се каналите дека нели еднаш бремена, па кога ми кажаа се шлогирав, не ми се веруваше. И ете така и беше, кај мене испадна каналите да се запушиле, кај маж ми бактерија и уште нешто ми кажа Трајковски, па му дади да пие Профертил на маж ми.

Мој совет е ако можеш да отидеш на хсг. Сега не значи дека кај мене ако се запушиле од киретажата дека и кај тебе е така, ама зошто да не го минусирате тоа како причина. Баш ако одиш пак кај Трајковски прашај го повеќе за ова, мислам дека исто ќе те советува.

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. babyyyygirl

babyyyygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    56

Што користиш за мутации?

3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    35.844
    Ти испита мутации?
    Ако си испитала најдобро да одиш на трансфузиолог, тој ќе ти препише терапија.

4. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.378
    Допаѓања:
    1.289
    Мене јани ми даде меѕил фолат метил б12 и од позитивен тест со клексани сум. Сепак ако имаш мутации мора да идеш кај трансфузиолог да ти каже што да земеш да пиеш

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.527
    Дали имаше киретажа правено, и аспирин пиеше пред планирање на бременост или само фолна и б12? Мене Јани истиве ми ги даде и плус аспирин преку еден ден, а од позитивен тест клексан. Меѓутоа ми рече пред да се вклучи клексан да проверам димери и хемостаза. Ти проверуваше или одма почна со клексан?

6. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.378
    Допаѓања:
    1.289
    Не немав такво нешто фала му на бога се среди се исчистив сама беше во помали недели. Од вториот спонтан до останувањето (3 месеци) пиев метил фолат метил б12 и аспирин секој втор ден. Од позитивен тест прекинав аспирин почнав клексан не испитав хемостаза тогаш

Последна измена: 18 февруари 2024
    На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.527
    Фала ти на одговорот. Исто пијам и јас, со господ со нас од следен месец ќе почнеме со обиди па се надевам ќе биде се супер. Лесна бременост имај си :inlove:

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.378
    Допаѓања:
    1.289
    Ќе биде позитивни мисли само и те чекаме со позитивни резултати :inlove: Ти благодарам :hug:

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    84
    Здраво членки. Сакам да ве прашам за искуство со лапараскопија кај др.Тофовски. Имам непроодни канали од хсг наод и матичниот ми препорача лапараскопска интервенција. Мене ме фаќа паника од самата помисла на анестезија. Имам една операција од слепо црево и лошо поминав пред неколку години и се плашам да не ми се случи истото..
    Сакав на ИВФ да одам но матичниот ме предомислува прво оваа интервенција да ја направам.

10. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    2.038
    Ako ti e za invitro, kanalite ič ne se važni, ne znam zošto insistira

11. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    84
    Јас сакам преку инвитро бидејќи ми е страв од интервенцијата. Едниот канал ми беше малку прооден и затоа рече да пробаме лапараскопски

12. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    2.038
    Sepak ne razbiram ako si za invitro zošto ti se kanalite, edino ako saka prirodno da probaš ili inseminacija, zavidi od dijagnozata što ja imate so soprugot

13. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Матичниот сака природно да проба, а она сака директно ивф поради страв од анестезија.

@Rina1992 Јас сум со трауми од целосна анестезија и искрено следниот пат кога бев пак под анестезија ми беше премногу стресно ама си направив муабет со анестезиологот, си кажав искрено како се осеќам и многу ме смири.
    Сигурно таа интервенција не трае долго колку операцијата од слепо црево и претпоставувам дека би била под некоја кратка анестезија. Направи си муабет со докторите и пробај да го надминеш стравот.

На IRBBB, Anyshka и Rina1992 им се допаѓа ова.
  14. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.904
    Нека ти закаже матичната термин кај Тофоски, ќе ги види тој снимките и ќе ти каже како да правите.
    Инаку и пункција при ИВФ кога има повеќе јајце клетки се прави со анестезија, краткотрајна.

На IRBBB, Anyshka и Rina1992 им се допаѓа ова.
  15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    35.844
    Не мора да ти се проодни каналите за ивф.
    Како што пиша членката, и пункција ако имаш повеќе јк се прави со анестезија.
    Не знам зошто, ама и мене ми е повеќе страв од анестезија отколку од интервенција.

На Rina1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    84
    Ти благодарам што го сподели твоето искуство. Ме убедуваше и матичниот дека не е ништо страшно, минимална интервенција но ете некои панични напади ме фаќаат од помислата на анестезијата. Убаво викаш, со анестезиолог разговор ми треба

QUOTE="Skyler, post: 6961623, member: 159440"]Матичниот сака природно да проба, а она сака директно ивф поради страв од анестезија.

@Rina1992 Јас сум со трауми од целосна анестезија и искрено следниот пат кога бев пак под анестезија ми беше премногу стресно ама си направив муабет со анестезиологот, си кажав искрено како се осеќам и многу ме смири.
    Сигурно таа интервенција не трае долго колку операцијата од слепо црево и претпоставувам дека би била под некоја кратка анестезија. Направи си муабет со докторите и пробај да го надминеш стравот.[/QUOTE]

На Skyler и Anyshka им се допаѓа ова.
  17. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    84
    Да да знам за ивф немора проодни канали но матичниот сака да пробаме по природен пат ако може, па крајна опција да е ивф..

QUOTE="Anyshka, post: 6961781, member: 158215"]Не мора да ти се проодни каналите за ивф.
    Како што пиша членката, и пункција ако имаш повеќе јк се прави со анестезија.
    Не знам зошто, ама и мене ми е повеќе страв од анестезија отколку од интервенција.[/QUOTE]

18. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.904
    Ако каналите може да се средат при лапароскопија ќе постои можност и за природно. Плус при интервенцијата ќе видат убаво што се случува во каналите затоа што ХСГ може и погрешни резултати да даде.
    А ако на пример причината поради која каналите се непроодни е хидросалпингс, тогаш подобро е да се отстранат затоа течноста која истекува може да го оневозможи имплантирањето на ембрионот во матката. Затоа најдобро е да одиш кај специјалист да види и да ти каже која опција е најдобра.

Последна измена: 20 февруари 2024
    На Anyshka и Rina1992 им се допаѓа ова.
  19. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    84
    Ти благодарам драга. Исто и матичниот не му верува многу на хсг наодот и ме посоветува да одам кај Тофоски да се види причината.

На Mandela му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Зошто се плашите од анестезија? Од што ви е страв?