Да, многу поефтини се во Германија. Инаку сопругот ги пиеше 3 месеци имаше иста дијагноза, пред некој месец ни препиша и ивф доктор и на него и на мене Профертил за жени, ги пиевме 3 месеци, и сега не знам дали има подобрување, кога ќе почнам да собирам документи за втор ваучер тогаш. Па и ретко се наоѓаат, јас сегде ги барав, не ги најдов, и по порачка ми ги донесоа од друг град. Не сум сигурна баш дали помагаат, а скапи се и тешко се наоѓаат.
Само сакав да споделам со вас дека денес проверував хормони и ми се одличнии, а секогаш имав висок пролактин. Во меѓувреме и циклус добив точно на време (не ми се десило да добијам на 28ми ден се до овој пат), ги пијам фемина капките месец дена, иако бев скептик кај мене се покажаа ефикасни.
Dali pies od Femina kapkite od Jelena od Srbija i za kolku vreme ti se sredija hormonite? Posle kolku ispieni sisencinja? Fala
Да да, тие ги пијам. Ги почнав од 15ти јануари, две и пол шишенца имам испиено, не се пијат кога имаш циклус па затоа ги паузирав ама ќе го допијам и тоа што ми остана. Не споделував ништо за нив оти бев ептеен скептик ама кога видов денес колку ми се добри хормоните и циклус на време ми дојде мора да е од нив.
И јас испив 4 шишенца, зедов упат чекам циклус и да проверам хормони, едвај чекам да видам какви ќе се резултатите пошто циклусот ми се потсреди ☺️
И јас имам намера да нарачам уште 3 шишенца, некако ептен рез. видов од нив а ништо друго не пијам терапија освен таа за мутациите ама нема врска со хормони. Ајде баш пиши како ти се и хормоните кога ќе провериш.
Fala za odgovorot. I jas sum skeptik iskreno , ama ke si naracam pa ke vidam kako ke bide bid.eve citam pozitivni iskustva. Dobro sto mi kaza deka ne se pijat za vreme na ciklus.
Pred kolku vreme,jas pisav sega edno sisence im e 12 evra.Plus pokacile dostava.Za 3 sisenca so dostava mi pisaa 37 evra doza za eden mesec
Може линк и повеќе инфо за какви капки станува збор? И кои гочно хормони ви ги подобриле пролактин тсх или општо сите? Фала
.npuuììuuùyy6577u https://www.instagram.com/naturatherapy.mk?igsh=dmhkZGM2aGthcmpx повели линк, од тука ги нарачав јас. Лично мене после капкиве сите репродуктивни хормони ми се одлични, претходно имав прилично висок пролактин (до 80 ми стигаше) а другиве хормони секогаш ми биле во граница. Со пцос сум, плус и мисед абортус па циклусот ми беше хаос после киретажа сега и тоа се среди. Искрено дали случајност или од капкиве не знам да кажам, ама како почнав да ги пијам се' ми се подобри. Баш од таа причина сакав да споделам со вас, сите на некој начин истиот пат го одиме.