Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Simona ...

Simona ... Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    34
    Tocno posle ne uspesni inseminacii ne uspesno invitro na samo 29 godini borba veke 3 godini minam niz ova , taka bi probala se sto ke slusnam ne deka medicnata ja zanemaruvam no nekogas ne znaes od kade bi nasla spas veruvam isto vo ckrvi manastiri odam se molam na molitvi pijam caevi baska na toa i na internet pise za maticniot mlec deks gi podobruva jajcr kletkiti kaj zenata a bas eve kaj mene pri invitro izvadija 6 kletki sto ne bea kvalitetni i sto ima loso vo toa da ne probam mozebi ke stane kvaliteto podobar ne gledam nisto loso vo toa

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    2.396
    Toa ti se vitamini, nemas steta od niv , cela bremenost gi piev I posle poragaj.

На jagoda777 и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.113
    Допаѓања:
    35.836
    Па кога ќе размислиме, хормонската терапија е поштетна, и тие дхеа што ми ги препишаа, сите се жалат на несакани влакна и исфрлена кожа.
    Јас не сум забележала несакани влакна, ама грбов и раменициве ми се нафрлаа и ужасно ме чешаа, за среќа лицево не ми е, сега одмарам од сумплементи, ми се исчисти грбот и не ме чеша.
    Сигурно е од дхеа, не знам.
    И од смоквите со маслиново нема штета.
    Јас како што прочитав дека било гадно, мене не ми е, само многу ми е благо, и затоа, инаку смокви воопшто не сум јадела, суви па никогаш не сум сакала, ни свежи, сум пробала само слатко од смокви.
    Јас си направив и еве втора недела како консумирам.
    Се ќе пробам, ако не бива тоа е.
    Некогаш и не е до медицината.
    Едит:и јас каде не сум одела по цркви и манастири, сегде каде што ќе прочитав.
    Сега сакам Тумане и Острог.
    Сум била Рајчица (ми читаа молитва), Бигорски, Св. Илија во Демирхисарско, Св. Петка Брајчино, и каде уште не.
    Кој оди по трнливиот пат, ќе оди и преку океан, само да успее.
    И јас какви не чаеви пиев, се што ќе прочитав.

Последна измена: 11 март 2024
    На jagoda777 и Freckles. им се допаѓа ова.
  4. Mawoto-Stefi

Mawoto-Stefi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    399

Вчера ги зедов резултатите, и за споредба пред фемина капките лх-3.9, фсх.10, а сега лх.6, фсх.7. Естрадиолот се потспуштил од 78 на 60. Знам дека не е идеално, ама нели е подобрување? Што мислите? Значи ова испитување за себе чисто го направив, инаку сите документи од претходно ми се во фонд, чекам одобрување на ваучер.

На Nikol29, Ani93, jagoda777 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    306
    Zdravo devojki, vekje podolgo vreme se obiduvam da ostanam trudna no ne odi. Pred 2 godini imav spontan vo 8ma nedela. Imam ispituvano hormoni i tiroidna. Prolaktinot mi e malku visok se ostanato e okej. Pravam testovi za ovulacija znam koga ovuliram. Nekoj sovet kako da go simnam prolaktinot? Dali nekoja pominuva niz istoto i sto napravila? Isto ako imate mislenje za dr. Trajkovski Newborn… fala ❤️ Baby dust za site sto probuvaat da bidat majki ❤️

На Ani93 и *MalinkaM@M им се допаѓа ова.
  6. *MalinkaM@M

*MalinkaM@M Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    169
    Moras za prolaktinot sepak da se iskonsultiras so doktor, terapijata za nego e bromergon ili dostinex. Jas isto imam problem so nego, i piev dostinex.

7. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.527
    Јас долго време имав висок пролактин, со аденом на хипофиза сум па тешко одеше регулирањето, пиев достинекс, женски чај од Стојанови и сега фемина капките од Јелена од Србија. Пред 10тина дена проверував хормони, 5ка ми е пролактинот, а ми одеше до 80.

На Freckles., arwen93 и irencule1980 им се допаѓа ова.
  8. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    306
    Zborev so doktor mi rekoa samo pomalku stres (ne ziveam vo Makedonija taka sto mozebi tuka e poinaku) no na sekoe testiranje mi e pokacen prolaktinot. Kade mozam da gi najdam dostinex? Slusnav deka mnogu pomagale.

9. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    144
    Jas na poslednata menstruacija imav prolaktin 38ka iako 3 godini se macam so visok prolaktin i si pijam dostinex i istiot toj mesec ostanav trudna. Jas bi ti dala sovet da napravi i soprugot spermogram spermokultura da ne e do nego.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    306
    Chestitki, srekja ti posakuvam
    Kade moze da se najdat dostinex osven vo Grcija?

11. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    144
    Gi ima i Makedonija

12. банџи123

банџи123 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    23
    Sakam da spodelam so vas, posle 1 i pol (moze za nekoj ne e dolg period ama za nas bese predolg) imam pozitiven test.
    Po preporaka,a so nikakvo veruvanje gi naracav femina kapki od Jelena gi piev 2 meseci. Imav hormonalen disbalans odnosno visok prolaktin, pa ne veruvav deka moze nesto da smeni, nooo eve se pokaza sprotivno. Neznam dali e od niv ili od toa sto ne sme mislele tolku Cekame naredno eho srceva reakcija naredno da se potvrdi bidejki uste sme vo neveruvanje sto se slucuva
    Sakam da kazam deka vredi da se proba.

Последна измена: 16 март 2024
    На Lilit, QweenSM, LadyR и 15 други им се допаѓа ова.
  13. банџи123

банџи123 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    23
    Jas sekoj pat gi naogav vo aptekata Life se vika kaj jugo drvo vo skopje, javete se prasajte.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    306
    Chestitkiii ❤️ Ubavo e koga ke se prochita ubava vest, dava nadez. Ke probam so kapkite. Kako se vikaat ?

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    11.425
    За колку време ти стигнаа капките? Мене ми кажа за 2,3 дена сеуште ги нема а помина недела дена. И пишав рече пратени се..

16. банџи123

банџи123 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    23
    Mene mi stignaa za edna nedela otprilka , pocekaj sigurno kje te pobaraat od kargo.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Srna92

Srna92 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    28
    Здраво девојки, минатиот месец бев на редовна гинеколошка контрола и посочив на матичниот дека планираме бременост со сопругот. Се беше уредно и ме советуваше во следните два дена да се обидеме ( според големината на една фоликула мислам дека беше 18мм) и дека имам големи шанси да забременам. Бевме активни вториот ден во кој шансите беа поголеми и многу се надевав на позитивен тест, но добив еден ден порано, ми траеше три дена, а вториот беше многу обилно крварење (со парчиња) во споредба со месечните циклуси ... Да напоменам дека ова е прв пат да се обидеме за бебенце, претходно не сме сме имале обиди, имам 31 год и имам редовен циклус секој месец 28/29 ден.

На Poppcornn му/ѝ се допаѓа ова.
  18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    Изгледа имаат нешто проблем со праткиве. И мене ми се порачани од 5ти Март, рече за 2 дена се кај тебе и сеуште ги нема.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    2.545
    I mene mi kasnea kapkite,mnogu vreme gi cekav 5 pati i pisav,i bas mi stignaa i denta dobov i negi ni probav a veke pocnav so stimulacii za invitro i nekako mie strav sea dagi pocnam

20. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    8.169
    Да си жива и здрава. Процес е, и до година обидување се смета за нормален период....
    Ќе си следеш точно овулација. И според календар, и според симптоми ќе можеш да проценеш. А има и тестови во аптека.
    Периодот пред овулацијата (5-6 дена) и 2-3 дена после овулацијата, најдобро е да имате секој ден односи.
    Останатите денови преку ден-два.

Јас се водев според овие правила, и уште првиот месец останав бремена. А сум со ендометриоза и полицистични јајници, и мислењата на докториѕе беа дека немам практично никакви шанси...

Па да слушнеме убави вести!

На Srna92 му/ѝ се допаѓа ова.