Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Белувче, најискрено мн ми е жал :( Само не се секирај, секако дека ќе биде и дека ќе останеш пак бремена. Ја имаш мојата поддршка и те чекаме што побрзо да не израдуваш :)

2. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    sweet.woman јас го загубив плодот во 6-та недела преку 4 дена крваренје од кои 2 дена пообилно крварев....кога поцнав да крврам појдов на доктор и таа ми реце за 6-та недела плодот е мал и дек мози да го загубам, и пијав таблети за да прекини крваренјето но преку крваренје го загубив, после една недела од крваренјето бев на гинеколог и таа ми реце нема веке плод матката е циста и им реце дека имам многу јајце клетки и дека пак мозам да останам трудна.
    кај мене поминаа 2 менструации од тогас, тоа бесе крај на ноември, а добив во јануари и последни на 3 февруари, февруари имавме односи без пазенје..па ке видиме во март :)

3. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60

Здраво Белувче,жал ми е за тоа што ти се случило и ти посакувам никогаш да не ти се случи повторно.Мој совет ти е ако правиш испитување зошто тоа ти се случи да го испиташ скриениот шеќер меѓу другите испитувања,бидејќи и тој може да биде причина за спонтан.Поздрав и се најубаво,само напред.

Колку што прочитав за тебе,твојот сопруг воопшто нема подвижни сперматозоиди и ќе треба да ги следите советите на докторите.Мојот сопруг има нормален спермограм,само што му најдоа бактерија во спермата и пиеше антибиотици и докторот ни рече слободно ;да се сексаме; :$ ,навистина така ни рече,инаку за подобар квалитет на спермата треба да се јаде многу суво грозје,кикирики,семки од тиква,сончоглед,да не пуши а мојон пуши како турчин,јас не сум пушач.Средството кое јас му го купив по препорака на моја пријателка фармацевт се вика SEXOVIT форте,чини околу 900 денари.Но ти напоменувам дека маж ми има нормален спемограм,со живи сперматозоиди.Мој совет ти е да го направите тоа што го велат докторите и да одите на инвитро,искрено тоа ви го кажувам и ви посакувам две близначиња :) :inlove:

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  4. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Белувче од се срце ти посаакувам да си останеш бременка и да се радуваш на новиот живот во тебе,со Господ напред се најдобро

5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    слични случај сме мојот плод не ни доби срцева реакција и неможеше да расте....јас повеќе денови крварев и докторот ми даде апчиња и капки ......и сега пак скоро бев на доктор кажа се е ок не се секирај

6. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Драго Белуфче, жал ми е што си поминала низ тоа ( ;( делиме исто искуство, само што кај мене киретажа беше правена ;( бидејќи плодот не испадна сам ;( ), немој да се навраќаш на минатото, едноставно така морало да биде. Се ќе биде како што треба, ВЕРУВАЈ МИ!

:* Поздрав, глава горе али и позитивни мисли во неа!!!!! :*

7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.886
    Допаѓања:
    272.219
    баш ми е мило што те читаме пак белувеце се секавам кога пишуваше порано кога ти се случи спонтаниот сега само напред не се секирај и мене ми се случи слично а после тоа останав бремена без проблем знаеш како велат штом еднаш си останала сигурно пак ќе останеш!Навиваме за тебе,свеет воман и сите кои сакаат бебенце!

8. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    фала мареане се надеваме во скоро време ќе се израдуваме

9. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    како велат надезта последна умира.
    кога останав бремена бев пресрекана зосто фати од втор пат, но траесе кратко :(
    но нема вртење кон минатото, ке гледмаме само напред и се сто е насе ке си дојди :angel:

На maca22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sonce1601

sonce1601 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    фала многу на подршката....тоа е операција на грлото на матката КОНИЗАЦИЈА

Многу ми е жал за твојата загуба....ти посакувам многу срека,и во најбрзо време да не израдуваш

11. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Белувче само напред се ке биде како што треба, ние сме уште на листата на чекање за бебчиња и се си надеваме секој месец дека баш овој ќе биде, ти посакувам што побргу да си останеш бремена и ти-така полесно ќе ја заборавиш болката :* :* :hug:
    и патем налетав на една мислам што е за сите нас што чекаме
    Продолжи да веруваш дека со твоите чувства и твојата работа учествуваш во нешто многу значајно. Колку подлабоко го негуваш ова уверување во себе, толку повеќе реалноста и светот ќе напредуваат со него

На maca22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. luba

luba Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Мене ми кажа гиникологот дека треба кај него да ја однесеме спермата таму се испитувало...

13. vaga1985

vaga1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Бе молам за помош, сега правев тест за бременост и ми изпаднаа две црти ама едната е ептен црвена а другата бледо црвена ....што може да значи тоа? Ве молам помагајте?

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Мислам дека доколку се појават две црти, макар што едната е бледа тоа значи дека си бремена

15. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    и јас мислам дека тие значи дека си бремена..затоа што нема лажен позитивен тест, сепак регистрирало ХСГ...честитки ,со лес ...и ГОСПОД нека ни дава на сите...

На ljubicicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. vaga1985

vaga1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    лелеееее Дај боже :) :) :)

На ljubicicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    ајде само со Господ напред, утре наутро направи уште еден со првата мокрача и ќе бидеш сигурно, макар што јас мислам дека ако е позитивен нема шанси да е грешен, ајде со среќичка мамичке :* :*

18. suzan-33

suzan-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    Бремена си честитки имај си лесна бременост :)

19. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ајде нека биде се во ред и да си имаш бебче позз

20. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    Чеситки сигурно си бремена ,со лесно да е и дај Боже кај сите да дава само убави работи