Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    2.038
    Jas so prvoto na 31 ostanav trudna, isto se obiduvavme nekolku meseci pred toa, otidov kaj Majstorova i rekov taka i taka, mi dade klomifen da ima povekje šansa, i ete bidna odma toj ciklus. Imaše šansa i za bliznaci mi napomena, ama ja bev spremna i na toa.
    Što pobrzo

На Srna92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    Само што ми се јавија дека ќе ги донесат за пола саат мила, најверојатно на сите денеска.

На anggell и sani99 им се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    11.425
    Ќе очекувам, јас ден,два после тебе ги нарачав. Денес или утре сигурно и мене ќе ме бараат.
    Ти благодарам :l:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    Очекувај ги, секако ќе ги добиеш овие денови. Мене ми стигнаа и ги почнав, сѐ надевам и мене и тебе ќе ни помогнат нешто. :hug:

На Ani93 и sani99 им се допаѓа ова.
  5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    11.425
    И јас ги добив, нареден месец со убави вести :l:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    Девојчиња вие што сте ги пиеле Фемина капките од Србија, после колку испиени шишенца направивте некое испитување да видете дали има подобрување?

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    Честитки од срце, со лесно бременоста :hug::l:
    Многу ме израдува. Јас вчера ги почнав капките и баш ради вас што ве читам дека многу ве има задоволни од капките, па сега едвај чекам да видам дали и кај мене ќе има убави вести :sun:

На WhiteCat33 и merriel0 им се допаѓа ова.
  8. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    2.545
    Sakam date prasam za femina kapkite,imam zapocnato invitro procedura sum so stimulacii meriofert i kleksani,kapkite mi kasnea mnogu vreme a bas sakam dagi pijam barem eden mesec,prasanjeto mi e dal dagi pijam sega dodeka primam stimulacii na dva uma sum,i pisav na jelena mi pisa deka se prirodni i deka ne stetat voopsto.

9. Moon.Star

Moon.Star Нов член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    11.425
    А ти за што точно ги пиеш, откри проблем?
    Кај мене нема проблем ама ги земав онака, гледам имаше пишано дека и за успешна бременост.

11. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    Здраво девојки:l:
    Не знам во која тема да пишам и затоа си реков да пишам во оваа се надевам дека ќе има некоја од вас одговор...
    Се работи за следново
    Лани во април имав вонматерична при што ми беше изваден лев јајцевод. Иначе имам не редовен циклус со каснење од по неколку месеци. Вчера бев на ехо и др ми вели дека имам 9 фоликули на лев јајник а на десниот немам ниту еден и ми вели иако е така пробајте со однос иако се мали шансите демек некогаш се случувало да фати што мислите вие дали е можно тоа?
    Иначе да напоменам дека се спремам за хсг процедура ама др рече демек сега пробајте и ако во случај не фати ако добијаш циклус тогаш ќе правиме проодност на јајцеводот што е останат.
    Ви благодарам за секое кажано мислење :l:

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    811
    Не знам како ти рекле пробувајте а фоликулите се на лев јајник а ти на таа страна немаш јајцевод.Во меѓувреме ако порасни некој на десниот тогаш има некоја шанса.Јас ги имам двата ама левиот е полунепрооден.Досега не сум веќе две години останата трудна иако со десниот е се во ред.Јас почнав уште во септември со инвитро,сега одам на второ ифв овај месец.Ти си знаеш најдобро ама јас не сакав време да губам.Во меѓувреме нормално се обидуваме и за природно ама не се случило досега

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Melaniii.43

Melaniii.43 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39
    Zdravo dami, jas sum novozacleneta na forumov megjutoa aktivno ve pratev godina i 3 meseci bidejki tolko traese mojata maka za bremenost. I sila dobivav sekoj mesec koga ve citav bidejki znaev deka ne sum sama so vakov problem. E sega, koga bukvalno ne ocekuvav ovoj mesec poradi golem broj stresovi jas dobiv pozitiven test. Voopsto ne se nadevav, duri piev apcinja za glava.i zeludnik mislejki deka mi e od stres. Ni sekunda ne pomisliv na bremenost no eve bas sega ispadna i sega sum 4ta nedela i 2 dena. Seuste e mnogu rano za bilo sto da se zboruva, no fakt e deka sum bremena i veruvam se ke bide dobro.Zatoa sakam da vi dadam podrska bidejki znam kolku ke vi znaci, znam kako e sekoj mesec da bides vo iscekuvanje i da se nadevas bez razlika dali se obiduvate 3 meseci, godina ili 10 godini. Mislam deka custvoto i razocaruvanjeto koga ke vi dojde kaj site e isto. Veruvajte deka sekogas koga najmalku se nadevate togas ke vi sluci i veruvajte deka Gospod e golem i gi redi rabotite kako sto treba. Jas bev so sekakvi dijagnozi i problemi pa uspev. Veruvajte ke uspeete! Tuka sum da pruzam podrska kako sto jas na nekoj nacin dobivav od vas bez da vi kazam.

На Hi.there, terestrias, Madam S и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Gokaaaaaa

Gokaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    13
    Девојки, здраво

денес бев на лекар, ми кажа дека имам “заспани” јајници и ми даде дaбростан да пијам два пати во денот. Дали некоја се има соочено со истиот проблем? Дали некоја со заспиени јајници има останата бремена? Исто ме интересира и за едно рога и дво рога матка, има ли некоја членка што е поминала низ тие проблеми и сега е мајка?

Последна измена: 22 март 2024
  15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    Браво за постот!
    Многу ми е мило што ти се исполнила желбата, со лесно бременоста :inlove:
    Надеж ни даваш на сите, тоа премногу ни треба. Фала за поддршката! :hug::l:

На Melaniii.43 и merriel0 им се допаѓа ова.
  16. Melaniii.43

Melaniii.43 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39

Jas bev prvo so hormonalen disbalans i poremetuvanje na ciklusot i piev hormonska terapija, potoa rekoa policisticni jajnici, na kraj mi najdoa 2 miomi. So ovie problemi se boram od 2018 god a probuvavme godina i 3 meseci. Nekako psihicki bev ubedena deka ke treba da se macime mnogu i deka ke treba da odime po poteskiot pat, no eve gospod mi pomogna i bidna koga ne ocekuvav. Inaku piev elova 3-4 godina, imam jadeno edna tegla med cist onoj sto go vikaat za plodnost, i edno sise kapki od srbskite femina vo noemvri piev. Neznam dali nesto pomognalo.

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    11.425
    Едно шише, или пакетот од 4 шишенца што е за еден месец?
    Читам позитивни коментари за овие капки..

18. Melaniii.43

Melaniii.43 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39
    Jas sam edno sisence i ne poracav poveke bidejki se pojavija nekoi stresovi, problemi i zaboraviv ne mislev tolku na toa. E sega dali imale nesto vlijanie neznam ama ima mnogu pozitivni komentari za niv

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    11.425
    Извини, колку плати едно шише?

20. Melaniii.43

Melaniii.43 Активен член