Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    795
    Da, jas go imam toj problem. Za zal, bez klomifen, letrazol ili inekcii skoro pa nikogas nemam ovulacija, mnogu retko. Da probas so nesto na prirodna baza za da potiknes ovulacija, gi falat i femina kapkite ili nesto drugo.

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    Каква поточно хормонска терапија пиеше мила и кои хормони ти се пораметија? Контрацептивни пиеше или другиве апчиња? И со што успеа да го средиш тоа?
    Јас 1 година сум во обиди, со предходен спонтан. Скоро и ќе го испијам првото шишенце од фемина капкиве и моментално според апликација сум во плодни денови, па Дај Боже да се усреќиме со маж ми :inlove: Дека многу позитивни коментари има за капкиве па некако многу се надевам дека ќе бидне за брзо.(fingers)

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Melaniii.43

Melaniii.43 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39

Iskreno zaboraviv za hormonite kako bese bidejki bese vo 2018 god, znam deka posle odmor vo grcija mi se poremeti ciklusot, vo 2 meseci mi idese ednas, i ispitaa hormoni eden bese nizok, mi dadoa za 3 meseci hormonska terapija za 21 den sto.se pijat, belezana bese lentickata.za sekoj den koe apce treba i mi se resi problemot, samo bev popravena od apcinjata. E posle toa, poradi bakterija vo zeludnikot i jaki antibiotici zakacih jaka kandida odvaj ja resiv posle nekolku meseci, na kraj mi rekoa policisticni jajnici i piev elova prasok 3 godini, za na kraj da mi kazat lani kakvi policisticni imas ovulacija super, jajnici super, folikuli super ama imas 2 miomi. I veke i jas neznam sto e problemot znam samo deka posle godina.i 3 meseci probuvanje bidna. A kapkite gi piev od sredina fevruari do sredina dekemvri, a sega sum ostanala bremena prvite denovi na mart.

4. Gokaaaaaa

Gokaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    13
    Како ги пиеше капките? Јас имам дома две кутии и верувај од преголемо разочарување уште немам почнато да ги пијам

5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    И јас сум разочарана мила ама нема откажување, гледаш дека има многу пофалби од капките, не дозволувај така да ти стојат, сѐ пробај, можеби баш тие ќе помогнат. :hug:
    Инаку јас ги пијам 3 пати на ден, во 50мл вода по 30 капки. Така пишува на нив дека се пијат и Јелена така ми кажа. Во план ми е 2 месеци да ги пијам па после ќе испитам пак хормони.

На WhiteCat33 и Gokaaaaaa им се допаѓа ова.
  6. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    2.545
    Pocni dagi pies,3 pati na den vo 50ml voda po 30 kapki,samo za,vreme na ciklus nese pijat se pravi pauza.Jas gi pocnav ima edno 10 dena i odma nekako primetuvam razlika nesum tolku poduena predhodno mi bea pokaceni maskite hormoni,osekam promena na organizmot.Nisto nete kosta,mozes samo da dobies,i treba istrajnost i vreme

На Gokaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Gokaaaaaa

Gokaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    13
    Има ли врска дали ќе биде пред јадење или после јадење?

8. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    2.545
    Jas iskreno nepazam tolku dali pred ili posle niti pa imam rasporedeno tocno termin saati precizno,kako kemi dojde sabajle,rucek,vecer

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    И јас исто правам како членката што рече. Не пазам многу на време ниту дали сум јадена, само гледај да ги пиеш 3 пати на ден :)

10. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    95
    Здраво на сите ве читам веќе подолго време .. Во брак сме пола година а отпролика година дена се обидуваме за бебче. Почнавме со испитувањеа и на маж ми му открија азоспермија.. Светот ни се сруши .. ПОчнавме со испитувања сите испитувања му се во ред освен фсх то што му е малце покачено. Пие профертил и во среда ке одиме кај Миоцковски ке преави тесе интервенција... Доколку се најде материјал следен чекор е инвитро... Има ли уште некој во темава што е со неопструктивна азоспермија? Најден ли е материјал каков е вачиот случај? Фала ви за помошта и се надевам ке ме примите во вашава група.

11. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.156
    Допаѓања:
    19.284
    Не сме биле со таква дијагноза, но една голема подршка и полека смирено. Витамини, лекови , ќе се подобри спермата.
    Само еден спермарозоид е доволен за оплодување.
    Зошто веднаш инвитро?
    Пробајте со имсеменација. Сепак и пред таа процедура се филтрира спермата, се вбризгува во определен период и има позитивни исходи.
    Не се разочарувајте веднаш.
    Има решение за се.
    Ти праќам голема голема подршка и ви ја пуштам цела среќа.:hug:

На Biljana 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    734
    Пиши во темата за инвитро таму има членки кои имаат проблем како вашиот т.е машки проблем ќе ви дадат некои совети.

На Biljana 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    95
    Нас ни рекоа дека ке мора инвитро .. на маж ми спермограмот му беше навистѕина лош и со дијагноза азоспермија.. закажавме кај мицковски и направивме други дополнителни испитувања. Според хормоните се е во ред , правевме и во ману испитувања и тие се во ред само фсх то е малце покачено и ни рекоа дека може тоа да е причина за неопстуктивна азоспермија.. Се надвеам дека ке биде се во ред и дека ке се најде материјал. Фала ти многу за подршката. Ке се дружиме почесто периодов. Ве читам сите во темава и ви посакувам на сите што е можно побрзо да си ги видите 2 те цртки..

14. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    795
    I da mora invitro ne se sekjiraj ne e nisto strasno. Nie zenite sme mnogu jaki moze se da prebrodime samo za da dojdime do bebe. Bez griza, samo pozitivno i konsultiraj se obavezno so doktor invitro specijalist :l:

15. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    95
    Така е. Фала многу за подршката. се надевам ке биде се како што треба. Убав ден и гушки до сите

На blablaabla му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.171
    Допаѓања:
    22.011
    Цел ден ми е никаков... Вчера ќерка ми тажна ми кажа, да имав сестричка дома, ќе си играв со неа...
    На неколку пати ќе кажам што ми е толку тешко на стомакот, ми вика од бебето ти е..
    Се мачевме за неа, сеа дупло се мачиме.
    Пијам потребна терапија, истата која ја пиев за неа, ама веќе сум скроз разочарана. Од што сум разочарана, не ми се превзема ништо околу проблемов.
    Не знам веќе ни колку години поминаа, 3-4..
    Гинекологот вика супер е се, покриена си, ќе се фати...
    Не знам... Ми се смачува да гледам плодни денови ...
    Не знам како да се опуштам...
    Мислев за второ побрзо ќе иде и стартував ептен опуштено. Ама сега после муабетов на ќере... Се скршив.
    Не сум спиена ноќеска... Ме разбуди таа мисла, дека ја оставив сама... Сама скроз, нит ја имам брат сестра, нит маж ми...
    Ако не успеам да родам уште едно, цел живот ќе го носам тој муабет на душа и ќе ме прогонува.

17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.053
    Допаѓања:
    178.838
    Зошто не пробате асистирано? Претпоставувам не сте, ама и да сте, главата горе, какво разочарување. Можеби не оди секогаш по план, ама кај сите ќе се случи токму во моментот кога вашето бебле ќе ве избере за семејство.

18. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.171
    Допаѓања:
    22.011
    Гинекологот вели нема потреба, а и кај димотров коа бев ми рече ти деца ќе имаш .... Не гледаат проблем. Не знам шо да кажам. Мачно ми е многу
    Сега се мислам за капкиве што се зборат овде ..

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.053
    Допаѓања:
    178.838
    Не мора да има потреба. Ако подолго време се обидувате пробај се што ти нуди медицината. Пробај само следење фоликули за да темпирате односи на почеток, па и инсеминација. Јас лично ради психолошкиот момент од чекањето, би пробала. Некогаш може ете само треба малце да се потбутне. Или ете капките. Секако ти прави си што си мислиш дека е најдобро за тебе. Сакав само да ти упатам поддршка и надеж дека порано или подоцна ќе биде. Начини има. Ќе биде ќе видиш. :hug:

На WhiteCat33, Mawoto-Stefi, Joanna28 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.171
    Допаѓања:
    22.011
    Дај боже, кога останав со ќерката трудна, др ми кажа јас знаев дека ти немаш проблем, само што неќев да ти зборам, пошо беше упорна...
    Дури не сум пиела ни за стимулација на овулација, зошто немало потреба.
    А димчев ми кажа, демек роди па ќе те барам за донор на јајце клетки.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.