Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    556
    Поддршка од мене ЛАВИЦИ!
    Од жена што 5 години ги слушаше постојано овие зборови,жена што плачењето и се претвори во добро утро и добра ноќ,жена што дојде до степен да растури 5годишна врска и 5 години брак (поради психички падови)!
    НО! Се собрав,собрав сила,јас и сопругот,само ние двајца,и Бог со нас!
    Отидовме на ин витро, и фала му на Бога успеавме..за некој месец ја чекаме нашата прва среќа да ја држиме во раце.
    Бидете силни,откажување нема,до последно ќе се борите!
    Сите еден ден да си го остварите сонот,сите еден ден да го слушате зборот МАМА!!!

На Radost i ocaj, Nensi_k@#$, WhiteCat33 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    814
    Досега два пати сум била стимулирана, првиот пат со кломифен, 2х1 имав 3 фолекули но не ми дадоа стоп и се претворија во цисти. Вториот пат со летразол 2х1 од втор ден циклус, повторно 3 фолекули, 2 се оплодија, но за жал заврши со спонтан.
    Бидејќи сум ризична за близначка бременост, не би требало да бидам стимулирана следен пат за инсеминација. Прашањето ми е дали ако се пие пола доза пример, би влијаело на тоа да се добие еден но вреден фолекул. Мене ми предложија на природен циклус но мислам дека нешто ми се случува со овулациите затоа и 3 год никако да се фати.

3. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Дали некоја ги има користено Albothyl вагиналети против бактериски инфекции?
    Screenshot_20240405_062303_Messenger.jpg
    Од Германија ми ги донесоа, ама ми споделија дека многу се јаки и дури парчиња, паѓале од цервикс, како луштење, така пишува и на упатството (рН 0.6 инаку).
    Сакам да средам повторувачка инфекција пред бременост но ми е страв да не го "ослабнат" цервиксот. Било кое искуство со овие вагиналети ќе ми значи. Благодарам

4. Mawoto-Stefi

Mawoto-Stefi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    399

и јас прашував истово пред некое време..инаку, имав циста пред две години, ја оперирав и ми потврдија ендометриоза. Сега немам цисти, имам нормални циклуси, ама ендометриозата е состојба самата по себе, па еве една година сме во неуспешни обиди, препорачана ми е ин витро постапка, да го одобрат ваучерот па со Господ напред ќе почнеме со процедура, најверојатно во Њуборн.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    306
    So srekja daj boze da e uspeshno. Doktor Vladimir Trajkovski najdobar e toplo go preporachuvam na drugarka mi i pravese in vitro pre zadovolna e.

На 5678m, blablaabla и Mawoto-Stefi им се допаѓа ова.
  6. Mawoto-Stefi

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    399
    Да кај него бевме на консултација, па со него планираме да тераме

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    795
    I jas sum kaj invitro kaj dr. Trajkovski, bez razlika dali kje bide pozitivno ili negativno toj covek za nisto ne go menjam. Jas sum prezadovolna od nego.

На Viktorijaaa5, QweenSM, arwen93 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Mawoto-Stefi

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    399
    Баш охрабрувачки звучи ова и фала ти

На nikja и blablaabla им се допаѓа ова.
  9. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    95
    Девојки здраво
    Ви се приклучувам во групава и јас. Имаме лош машки фактор азоспермија. Бевме кај мицковски правевме микро тесе и за жал не најдоа сперматозоиди ензнаат да објаснат зошто ...
    Следна постапка ни е инвитро со донор .. Може ли малце да ме утешите некако? има ли уште некој со ваков случај Ве молам може ли исто да ми кажете што документи треба да соберам што се доставуваат до фондот ? Фала ви многу.

Пишав 2 пати во групата за вонтелесно оплодување но од таму не добив никаков одговор на ниедно прашање..
    СЕ надевам ке ме примите во групава

10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.147
    Допаѓања:
    19.270
    А зошто мислиш дека со кломифен или било што за стимулација, дека ќе дојде до близнаци?
    Јас без ништо стимулирана , па др.мислеше дека и близнаци може да искочат, ама само едно бебе е.
    Другарка месеци со кломифен беше , плус стоп инекција , па едно има.
    Бев стимулирана првиот пат со кломифен и не ми дадоа стоп, бидејќи биле ептен пораснати и како што ја разбрав, можело да се случи компликација со стоп инекцијата и оставивме да пукнат цистите.
    Праша др. за што би предложил?
    Мислам нема ефект ако се пие пола апче, а дозата му е поинаква.
    Со среќа нека ти е и побрзо да видиш две цртки.

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    811
    Секако дека си примена:)Јас не ти одговорив затоа што немаме таков проблем и не знам како да те советувам.Не предложија некаква терапија?Обновете го пак спремограмот за 3месеци.Смерматогенезата трае и се менува на секој 3 месеци.Здрава храна суплименти физичка активнот исто помага

12. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    95
    Ни рекоа дека неможело да се обнови и дека мора со донор .. имало многу оштетени ткива од некоја бактериска инфекцијашто ја имал порано..
    Фала ви што ке ме рпимите во групава.

13. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    811
    Мн ми е жал тешка е ситуацијата.Ама јас лично сепак би побарала и друго мислење.Има мн случаии каде што рекле не можи,па имало успех

14. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    95
    Фала ти многу.. ке пробаме и со друго мислење читав за форумов дека микро тесе најдобро било кај Мицковски да се направи таму и направивме .. Тоа ни беше голема надеж и повторно ништо.. Сопругот се храни здраво ни пие ни пуши.. Јас имам 3о години сопругот 36

15. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    306
    Побарајте второ мислење и кај друг специјалист.

16. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    795
    Sekako deka si primena vo sekoja tema, jas nemam iskustvo so los spermogram i sovet za toa nemozam da ti dadam no imam citano kade sto mnoguu lugje tuka davale soveti so vitamini kade sto se podobrila spermata. Vo search mozes da prebaras sogurno kje ti izleze. No od iskustvo sto mozam da kazam e deka na moja prijatelka soprugot imase premnogu los spermogram sto im kazale deka sansite da ostane prirodno e ednakvo na nula, pa tie si go najdoa resenieto vo Plodnost kaj dr. Vladko (napravi operacija kakva sto mu bese preporacana na soprugot) i si imaat bebence sega. Nadez sekogas ima i za se ima resenie samo treba da se najde vistinskiot doktor. Ako ne e Petko, odi kaj Stanko, pa kaj Mitre se dur ne se najde resenie, pa posledna opcija ako gledas deka stvarno nema lek odi so donirani. Znam deka e macno, no vo zivotot e se macno, so pozitivna volja gospod pomaga. So srekja!:l:

17. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    95
    Фала многу за утешните зборови и подршката.. Но ние веке направивме интервенција микро тесе кај сопругот се надевавме дека ке најдат и ке замрзнат сперматозоиди.. Но ништо не најдоа... се било оштетено и немал сперматозоиди...

18. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.147
    Допаѓања:
    19.270
    Почекај уште некој месец, па направете уште еднаш контрола.
    Не останувај на едно мислење, колку и да е стручен доктор. Што би рекла мојата др.не сме совршени и ние. Може и да е лабараториски пропуст.
    Нека пие сумплименти, па повторно контрола.
    Имаш и предлог за во Плодност. Знам случај и јас , каде со операција кај машко се средил проблем.

Не се разочрувајте и не тргај веднаш по донори. Нека остане тоа последно.

На sugarmama_, blablaabla и Biljana 93 им се допаѓа ова.
  19. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    95
    фала многу ке пробаме и во плодност. А секако ке напраивме и уште еден спермограм.. Ви благодарам ме наполнивте со позитива <3 <3 <3

На Joanna28, sugarmama_, blablaabla и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    814
    Затоа што еднаш дојде... и добро реагирам на кломифен и летразол, по 3 фолекули имам. Докторот вели на природен циклус да одиме ама јас мислам така ништо нема да биде, па сакав да знам дали со пола доза пример ќе извадиме еден ама вреден фолекул. Дали намалена доза би намалила бр.на фолекули или како би реагирала. Не мислев пола апче туку наместо 2х1, 1х1 ист број на денови. Дали е тоа пракса, само мала стимулација како само мал поттик да се даде таму каде што вообичаено би оделе на природен, ама за поголема сигурност дека ќе се оформи фолекул.
    Вака на природен не знам на што сум, може и ановулаторен ќе се погоди циклусот...