1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    благодараммм :inlove: Ако треба и на г** ќе се влечам само наредниот месец да е среќен за сите :rofl: Ви ја праќам целата среќа на светот :*

На vodolija123 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  2. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    wtff срцка моја ти реков дека ќе биде дека ми мириса на бебче,незнаеш колку ме израдува :D честитки имај си лесна и убава бременост гледаш се во свое време си доаѓа :inlove:

3. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Според цртикиве би требало да си месец ипол,јасно се видливи
    Ајде со лесно срцко :* Честитки од се срце!!!!

4. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Честитки за бременоста ;)
    Јас како повеќето тука се обидувам да забременам ама некако не оди. Минатата година во Фебруар имав спонтан во 12та недела од бременоста и од тогаш циклусот ми е тотално изместен, неможам да го следам, незнам кога ми се плодни денови итн. Пред спонтаниот ми беше редовна како часовник и малку ми е тешко да се навикнам на овој ред-неред. Проверив хормони, генеколошки се е во ред...ама сепак не е :@

И така секој месец нова надеж.

Ви посакувам радост на сите што поскоро.

На wtff му/ѝ се допаѓа ова.
  5. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Даа срцка, во право беше ^_^ ти благодарам :*

Па да и јас толку мислам од прилика 5 недели можеби... ти благодарам :inlove:

Јас никогаш не сум гледала плодни денови. Во јануари прв пат пресметав, и оние денови кога бевме активни беа плодни денови. Но не можам да бидам сигурна дека тогаш сме го зачнале, можеби и после тоа. Штом ти е се во ред само опушти се и се ќе биде како што треба.

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. T-A-N-J-e-T-o

T-A-N-J-e-T-o Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Здраво. Имам мал проблем :) требаше да добијам на 18 јануари. Арно ама не добив и сеуште не сум добила али, пред 2 недели имав нешто розово. Пред 1 недела имав кафеав исцедок но траеше само 3 дена. Зедов тест за бременост, но втората линија беше бледо розева. Бев на гинеколог рече нема бременост, прашав зошто не ми иде менстр.рече дека можеби не може да пробие... Како тоа.. ? :o Ми рече ако не добијам за 10 дена да идам пак... Сеуште немам добиено. Во понеделник ќе одам. Мислите ли дека ќе добијам позитивен одговор... ? Не сакам повторно да се разочарам веќе 5год.се обидуваме со мм

7. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Мислам дека си бремена :)

п.с Nita не можам да ти вратам на лп, си ставила забрана за лични пораки.

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Браво со лесно нека ти е!

9. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548

10. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    doktorkata moze nisto ne gleda moze e nadvor od matka plodot zatoa wtff bi ti preporacala i kaj drug ginekolog da vidis i ako i toj ne gleda plod mozno e vonmatericna bremenost bidejki jas imav menstruacija a sum bila bremena a ginekologot nisto ne gledase duri i mi rece pocni so klomifen a jas sum bila bremena istiot den jas se izgubiv bev brzo prefrlena na gak i taamu proveria preku krv i se pokaza bremenos ama za zal koga se izgubiv tubite mi puknale pa moraa so operacija da mi gi otstranat a sum bila bremena nekade okolku 6 nedi.zatoa ne cekaj idi i kaj drug ginekolog vidi sto i kako e ne sakam da te plasam no nemoj tubite da ti se zatnati,daj boze da sum greska pada si normalno bremena .togas oficijalno ke ti cestitam.pozz ti posakuvam sve da e vo red

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.320
    Допаѓања:
    107.853
    Добив жени, и тоа на време. И не е стршно затоа што подобро да не бев останата бремена месецов, многу сум болна и не сакам со нервози да ми почне бременоста. Сега на ред е да го средам имунитетот и да ја средам бактеријата. Овој пат сама ќе се излечам, со сок од зелка и витамини, секогаш кога сама се лечам подобро поминувам. Одам попладне на пазар по брусница, ѓумбир и зелка. Многу ќе ми треба овој пат знам, далеку е отиден бронхитов, бактеријата, имунитетот... Со нови сили наскоро ;) Додека пак се пријавам во листата на чекање сите од овде да ве најдам во Труднички :*

12. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Благодарам на советот, но сега за сега ќе останам кај истата докторка. Можеби е било рано минатиот вторник да се види. Не сакам да мислам на лоши работи. Се надевам дека ќе се види утре и дека ќе биде се во ред. Многу ми е жал за тоа што ти се случило.

На Rusi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    wtff mila cestitam od srce ti posakuvam da si imas lesna bremenost :hug:
    (Se izvinuvam za lat)

14. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Благодарам мила, на тебе да ти е живо и здраво бебчето :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Fala :*

16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мила ти препорачувам таблети од Dr.Wolz - Colostrum Immun, се пијат по 5 на ден мислам , и се многу добри за имунитет и за сите сто имаат гинеколоски проблеми! Една докторка ми рече дека сите сто имале проблеми и сто ги пиеле тие таблети после два три месеци земање од овие таблети,ги немале веќе тие проблеми! таблетиве се супер за имунитет,ги имам купено кај Рекорд во Скопје, а ги има и во Космо...распрасај се! и побргу да зајакнес:))

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Ах девојки мои... Еве ме денес пак со негативен тест, кој ѓавол ме натера пак да купам... :) значи ќе си чекам да добијам во недела, барем да не се мислам веќе. Којзнае какви убави бебуши ќе бидат тие што ги чекаме толку месеци да дојдат :D Нема негативни мисли, што треба ќе си дојде. Ви посакувам на сите убав ден!!! :*

18. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Само што се враќам од гинеколог. Ми ја потврдија бременоста :inlove: Се е во ред плодчето си е на место, во матката. Два дена фалат до 5 недели. Пресреќна сум :rofl: Ви ја посакувам оваа среќа на сите :* :* :*

На gothchick, lale24, Zaljubena111 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Бравоооооо wtff!!!!!!!!!!!!!!! Честиткиииииии!!!!!!!! :) :) :)

20. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37
    Честитки, и имај лесна бременост! :)