Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    благодараммм :inlove: Ако треба и на г** ќе се влечам само наредниот месец да е среќен за сите :rofl: Ви ја праќам целата среќа на светот :*

На vodolija123 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  2. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    wtff срцка моја ти реков дека ќе биде дека ми мириса на бебче,незнаеш колку ме израдува :D честитки имај си лесна и убава бременост гледаш се во свое време си доаѓа :inlove:

3. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Според цртикиве би требало да си месец ипол,јасно се видливи
    Ајде со лесно срцко :* Честитки од се срце!!!!

4. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Честитки за бременоста ;)
    Јас како повеќето тука се обидувам да забременам ама некако не оди. Минатата година во Фебруар имав спонтан во 12та недела од бременоста и од тогаш циклусот ми е тотално изместен, неможам да го следам, незнам кога ми се плодни денови итн. Пред спонтаниот ми беше редовна како часовник и малку ми е тешко да се навикнам на овој ред-неред. Проверив хормони, генеколошки се е во ред...ама сепак не е :@

И така секој месец нова надеж.

Ви посакувам радост на сите што поскоро.

На wtff му/ѝ се допаѓа ова.
  5. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Даа срцка, во право беше ^_^ ти благодарам :*

Па да и јас толку мислам од прилика 5 недели можеби... ти благодарам :inlove:

Јас никогаш не сум гледала плодни денови. Во јануари прв пат пресметав, и оние денови кога бевме активни беа плодни денови. Но не можам да бидам сигурна дека тогаш сме го зачнале, можеби и после тоа. Штом ти е се во ред само опушти се и се ќе биде како што треба.

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. T-A-N-J-e-T-o

T-A-N-J-e-T-o Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Здраво. Имам мал проблем :) требаше да добијам на 18 јануари. Арно ама не добив и сеуште не сум добила али, пред 2 недели имав нешто розово. Пред 1 недела имав кафеав исцедок но траеше само 3 дена. Зедов тест за бременост, но втората линија беше бледо розева. Бев на гинеколог рече нема бременост, прашав зошто не ми иде менстр.рече дека можеби не може да пробие... Како тоа.. ? :o Ми рече ако не добијам за 10 дена да идам пак... Сеуште немам добиено. Во понеделник ќе одам. Мислите ли дека ќе добијам позитивен одговор... ? Не сакам повторно да се разочарам веќе 5год.се обидуваме со мм

7. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Мислам дека си бремена :)

п.с Nita не можам да ти вратам на лп, си ставила забрана за лични пораки.

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Браво со лесно нека ти е!

9. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548

10. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    doktorkata moze nisto ne gleda moze e nadvor od matka plodot zatoa wtff bi ti preporacala i kaj drug ginekolog da vidis i ako i toj ne gleda plod mozno e vonmatericna bremenost bidejki jas imav menstruacija a sum bila bremena a ginekologot nisto ne gledase duri i mi rece pocni so klomifen a jas sum bila bremena istiot den jas se izgubiv bev brzo prefrlena na gak i taamu proveria preku krv i se pokaza bremenos ama za zal koga se izgubiv tubite mi puknale pa moraa so operacija da mi gi otstranat a sum bila bremena nekade okolku 6 nedi.zatoa ne cekaj idi i kaj drug ginekolog vidi sto i kako e ne sakam da te plasam no nemoj tubite da ti se zatnati,daj boze da sum greska pada si normalno bremena .togas oficijalno ke ti cestitam.pozz ti posakuvam sve da e vo red

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.873
    Допаѓања:
    110.002
    Добив жени, и тоа на време. И не е стршно затоа што подобро да не бев останата бремена месецов, многу сум болна и не сакам со нервози да ми почне бременоста. Сега на ред е да го средам имунитетот и да ја средам бактеријата. Овој пат сама ќе се излечам, со сок од зелка и витамини, секогаш кога сама се лечам подобро поминувам. Одам попладне на пазар по брусница, ѓумбир и зелка. Многу ќе ми треба овој пат знам, далеку е отиден бронхитов, бактеријата, имунитетот... Со нови сили наскоро ;) Додека пак се пријавам во листата на чекање сите од овде да ве најдам во Труднички :*

12. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Благодарам на советот, но сега за сега ќе останам кај истата докторка. Можеби е било рано минатиот вторник да се види. Не сакам да мислам на лоши работи. Се надевам дека ќе се види утре и дека ќе биде се во ред. Многу ми е жал за тоа што ти се случило.

На Rusi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    wtff mila cestitam od srce ti posakuvam da si imas lesna bremenost :hug:
    (Se izvinuvam za lat)

14. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Благодарам мила, на тебе да ти е живо и здраво бебчето :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Fala :*

16. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мила ти препорачувам таблети од Dr.Wolz - Colostrum Immun, се пијат по 5 на ден мислам , и се многу добри за имунитет и за сите сто имаат гинеколоски проблеми! Една докторка ми рече дека сите сто имале проблеми и сто ги пиеле тие таблети после два три месеци земање од овие таблети,ги немале веќе тие проблеми! таблетиве се супер за имунитет,ги имам купено кај Рекорд во Скопје, а ги има и во Космо...распрасај се! и побргу да зајакнес:))

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Ах девојки мои... Еве ме денес пак со негативен тест, кој ѓавол ме натера пак да купам... :) значи ќе си чекам да добијам во недела, барем да не се мислам веќе. Којзнае какви убави бебуши ќе бидат тие што ги чекаме толку месеци да дојдат :D Нема негативни мисли, што треба ќе си дојде. Ви посакувам на сите убав ден!!! :*

18. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Само што се враќам од гинеколог. Ми ја потврдија бременоста :inlove: Се е во ред плодчето си е на место, во матката. Два дена фалат до 5 недели. Пресреќна сум :rofl: Ви ја посакувам оваа среќа на сите :* :* :*

На gothchick, lale24, Zaljubena111 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Бравоооооо wtff!!!!!!!!!!!!!!! Честиткиииииии!!!!!!!! :) :) :)

20. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37
    Честитки, и имај лесна бременост! :)