Па не знам, матичниот провери ми кажа немало, а и гинекологот ме исплаши за тироидната, после три недели ок ми беше, и затоа се брзав за на ендокринолог, и да ми ја види на ехо тироидната, е сега поскапо е, 3.500 ден. е преглед со ехо, контрола 1.500. Ми кажа за 6 месеци контрола, ама кога и кажав планирам бременост, ми кажа за 3 месеци со испитани анти тпо, анти тг антитела, фт3, фт4, инсулин и гликемија. Гинекологот ми кажа за инсулин и антитела мора општ матичен упат да ми даде за на интернист, и така општиот ми даде упат за на интернист, па интернистот за на Клиничка биохемија. Кога бев на контрола ми кажа се ми е ок, немам хашимото, а ако тсх ми е над 2-2.5 да одам да ми даде терапија, и ако имам неуспешно ивф да испитам огтт со инсулинемија и гликемија. Се уште не сум испитала, општиот матичен ми кажа да сум нашла термини за на ендокринологија па да му кажам, проверив немаше. Во Биотек само огтт е 600, ама со инсулинемија 3100-3200. Сега контрола по потреба, ама хормоните си ги испитувам на Клиника.
Грчеви во стомак, нозете не ме држат, омалаксаност, кашлица.... Што ли ми е никој не знае. Бременост или климакс. Читав некои имале рани симптоми на бременост.
Среќни Велигденски празници лавици, кралици, борци. Ви се восхитувам на секоја една од вас која неуморно се бори за бебенце. Овој најубав и најголем наш празник да ни биди напомош на сите до една! Господ еден ден сите ќе нѐ благослови, ве гушкам
Ах мила па ти ептен си подранила Ајде ќе биде не се грижи, ти посакувам успех и наскоро да си гушниш бебле
Комплицирано е бев на терапија хормонска имав некој краток и необилен циклус кој знае што е ама нешто хормонско ќе да е. А од лекари ми е преку глава.
Од ова се што наброја само климакс не е. Вирус, настинка, плус и никакво време сите скоро сме такви. Ќе помине
Dva pati imam vadeno nisto strasno laparaskopski ke ti ja ostranat.edna nok si vo bolnica samo.otprilika najmnogu za dve nedeli si kako nova.
Zdravo zenski Imam problem so ankcioznost i pijam antidepresivi Elicea od 5 mg Nekoj doktori vela deka mora da se otkaza za da zabrenis. Dali imate iskustvo dokolku pies ad dali ima posledici?
Има некој рецепт за мед со јаткасти посебен или? Иначе astenozoospermija излезе на спермограм. 17.77% другото е ок. Па да бараме решение сега.
Ливадски може? Што јаткасти стави? Он среќа јаде се, само бадеми мора печени да се, од непечени има проблем
Ставив: бадем, лешник, орев, индиски орев, бразилски орев 2( бидејќи се полни со природен селен), смоква, урма.
Ние со ливадски правевме. Имаат домашен мед, се од јаткасти, свеки ставила и матичен млеч. Треба непечени и несолени да се. Исто и смокви, урми, семки од тиква.