Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    Здраво мила, штом сѐ е во ред пробајте со инсеминација. Ќе ја прочистат спермата и ќе имаш поголеми шанси.(fingers)
    Ви посакувам среќа и полни раце за брзо :hug::l:

На Spring24 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    1.265
    Dali ste probale so stimulacija i inseminacija?

3. Spring24

Spring24 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Не сме пробале, докторот што ме води предложи да пробаме, но одлучивме уште летово да дадеме шанса
    Се мислам дали да направам уште некои испитувања како антитела, кариотип, торч, хла типизација и антитела и гени за сопругот…
    Основните испитувања се сите добри, циклусот ми е редовен, не знам до што би можело да е…

4. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    1.265
    Dali folikulite ti rastat so dovolna golemina?
    Kriotip, hla tipizacija, torch ne vlijaat na zabremenuvanje tuku moze da napravat problem vo bremenost

5. Spring24

Spring24 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Не ми мереле до сега, ќе побарам на следен преглед

6. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    1.265
    Odi na eho koga ke si otprilika vo ovulacija, dominatniot folikul treba da narasne barem 20mm ili poveke pred da pukne. Ako si raste tolku nemora stimulacija moze samo inseminacija da napravite, ama pa so stinulacija se dobivaat poveke folikuli i so toa pogolema moznost za zabrmenuvanje

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    И јас ќе те советував како Снеже.
    Оди на фоликулометрија прво да ти пратат како ти растат фоликулите и дали добро се задебелува ендометриум. Штом ќе го минусираш тоа и штом спермограмот е во ред, можете да пробате со мала доза Кломифен или Летразол и ќе си направете инсеминација за поголеми шанси :)
    Имаш едно детенце и верувам ќе биде пак. Не чекајте до летоска оти веќе доста период е поминат откако сте во обиди. Освен ако ви се чека и сте стрпливи, нормално :)

8. Spring24

Spring24 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Ви благодарам на советите, по следен циклус ќе одам на мерење на фоликули за време на овулација

9. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    565
    Zdravo devojki. Posledna menstruacija na 2 maj. Nezashtiten odnos na 14, 16 i 19. Dali dokolku ima neshto ako napravam domashen test ke pokaze? Treba da dobijan na 1vi Juni. Prethodno dve bremenosti od koi ednata zavrshi mnogu losho radi lekarska greshka so trajni posledici i smrt na bebeto. Sega dokolku sum bremena treba da pravam nekolku zafati vkucuvajki i serklaz za da uspeam da go zadrzam plodot pa bi sakala da doznaam shto e mozno pobrzo

10. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    3.160
    Zdravo Olly, pred se mnogu mi e milo shto povtorno rabotite na sluchajot, ti si mnogu hrabra zhena. Od srce posakuvam bremenost i da bide uspeshna. Laboquick, slef clear i livsane testovite mi imaat pokazhano bleca crtka 6 dena pred datum za ne dobivanje. Epten beshe bleda na livsane ama prisutna beshe, taka shto zemi nekoj od ovie 3 i za den dva, so prva utrinska napravi. Te chekame so ubavi vesti, so srekja <3
    Da napomenam, jas pravev 12 dena po odnos t.e 10 dena od potvrdena ovulacija od testovite

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Miracle Journey

Miracle Journey Нов член

Се зачлени на:
    28 мај 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site:l:.
    So mm se obiduvame za bebence veke godina vreme. Ovoj mesec posle ovulacijata skoro sekoj den imam bolki vo dolniot del, prvite dena od eden do drug jajnik peckanje, a posle bolkite bea bash kako menstrualni bolki. Sekogas imam bolki vo dolniot del no samo nedela pred da dobijam ne celi dve nedeli. Se mislam da ne e nekoja cista. Treba da dobijam za 5 dena i mislam deka ke dobijam poso nemam nikakvi simptomi na bremenost (sekogas pred da dobijam imam nizok pritisok mi se gadi i vrti zatoa ne gi smetam kako simptomi na bremenost) iako uste se nadevam. Isto imam mn jaki menstrualni bolki do povrakanje sto me vodi da mislam deka imam endometrioza. Drugo imam samo eden funkcionalen jajnik.
    Ne znam ni eden dobar ginekolog. Dali ima nekoj iskustvo vakvo sto na kraj ostanavte bremeni i koj ginekolog vi pomogna?

12. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.144
    Допаѓања:
    19.255
    Мислиш или имаш емдометриоза? Прво треба да посетиш гинеколог и да ги исклучите сите проблеми и да средите ако има.
    Низ форумов ќе најдеш многу гинеколози, твое е да одлучиш каде би отишла. Друго треба да си направиш и пап, брисеви, спермограм, по потреба спермокултура и хсг.
    Јас можам топла препорака да ти дадам за Билјана од Ложанковски.
    И не барај симптоми за бременост. Не секоја ги има. Јас немав апсолутно никаков симптом се до 6-7 недела кога ми се појавија мачнини.

На Miracle Journey му/ѝ се допаѓа ова.
  13. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    565
    Ne dodrzav, pravev denes laboquick no negativen. Mislev le pokaze neshto bidejki se custvuvam mnogu cudno vekje 3-4 dena, kako da goram od temperatura a nemam 36,7 , potoa sum mnogu umorna, mnogu mi se jade i popravena sum 1 kilo i slicno. Ama najverojatno si zamislivam moze od promena na vremeto da e. Ke vidime do 1vi ;)

14. Gokaaaaaa

Gokaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    13
    Здраво на сите

Нередовна менструација имам уште од првиот пат кога добив. За прв пат добив циклус на 17 години, после тоа добив уште неколку пати по природен пат и од тогаш добивам само со хормонска терапија. Пиев примолут нор, диане 35, дабростон, фолиномел… последно кога бев на гинеколог ми кажа дека имам преграда на матката која треба да се отстрани, ќе ја отстранам во најбрзо време. Хормони испитано безброј пати, се во рамките на нормалата. Испитав и тироидна која е 3,84, а нормално е до 4. Гинекологот ми препиша еутирокс од 25мг. Плус пијам и глукофаж од 1000мг. два пати на ден од вчера. Ми кажа дека за да дојде до бременост вредноста на тироидната треба да биде под 2. Дали некоја се соочила со истите проблеми и станала мајка? Сакам искрени одговори, без да сакате да ме утешувате.

15. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    1.289
    Која е причината што недобиваш без хормонска терапија? Јас немав редовен циклус добивав од 30 до 35 дена, хормони и машки и женски ми беа нормални, немам пцос, тсх кига останав бремена ми беше 3.20 еве ме сега 33недела. Кај мене немаше причина за тоа зашто не добивам на 28дена едноставно покасни овулации имав и затоа матичната ми рече за да останеш трудна чим заврши циклус од 5ти ден до нареден циклус односи секој 2-3 ден ако не останеш така трудна 2-3 месеца ќе следиме фоликули, па останав трудна после 3месеца од обиди. Дали имаш испитано хормони? Дали ти кажале дека имаш пцос? Преградата предпоставувам ти е септум кој иначе како што знам јасс нема врска со нередовниот циклус.

16. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    688
    Женски дали некоја имала проблем со хормоните и останала природно бремена? Треба да испитувам хормони. Како ги средивте што ви помогна??

17. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    12
    Ќе ве молам за искуство, по миссед кога добивте бета хцг негативна? Еден месец помина уште ми детектира дали е нормално?

18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    33.882
    Хормоните се најлесни за средување, ако имаш некое пораметување ќе ти дадат терапија и ќе се средат за многу брзо :)

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Жени, дали можете да ми препорачате добар уролог или кој и да е адекватен доктор за машка репродукција - не е важно дали е приватно или државно. Со сопругот веќе некое време се обидуваме се второ и почнуваме веќе испитувања.

20. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.903
    Мила како си? Те помислив сабајлево, имаш ли некој симптом? :l:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.