Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    1.012
    Devojki deneska mi e 12 den od dobivanje piev clomifen i imam 3 folikuli na desna strana edniot e 23,7 mm nikako da pukat… doktorot mi rece uste vecerva da imame odnosi pa utre ako ne ispukal sam ke mi daval inekcija za da prsnat.. sto znacit toa? Mislam ako utre mi gi prsnit so inekcija mesecov ne ke mozam da proba za da zatrudna?

2. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.144
    Допаѓања:
    19.253
    Toa e stop inekcija koja pomaga za pukanje na folekulite. Ama ako se mnogu golemi ne ja davaat.

3. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    1.012
    Pa deneska mi bese 23,7 ama losoto e sto imav 3 takvi na edno mesto zatoa dr rece aj da vidime deneska da ne prsnat sami od sebe deka bilo rizicno da se davalo sega

4. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.144
    Допаѓања:
    19.253
    Ако не ти пукнат сега, следен месец порано може ќе ти даде инекцијата.
    Ако се три и се така големи, ризично е да ти даде. Бев во таква ситуација.

5. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    2.615
    Многу убави зборови имам слушнато за Мицковски - Систина.

6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.086
    Допаѓања:
    35.774
    Мицковски.
    Што испитувања имате направено и колку време се обидувате?

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    33.882
    Здраво миличка, фала ти што ме помисли :inlove:

Инаку да имам, градите ме болат, до вчера имав болки во матката и кичмата, еве денеска не сум сетила ништо.:?: Сабајле кога станав за на работа ми дојде нагон за повраќање, ама тоа не го сметам како симптом дека нели тоа доаѓа одпосле.
    Во петок треба да правам тест, тогаш ми рече докторот. 16 дена после стоп инекцијата е тогаш.

Многу сум песимист, цело време мислам дека ќе добијам. Некако не сакам да се надевам па на крај да се разочарам. Цело време во глава ми е тоа дека нема да ми успее на првата инсеминација. :( Како ми е пишано така, неможеш против судбината.

Ќе ве известам секако, потајно сѐ надевам да бидат убави вести :wasntme::hug::l:

На Elen4e89, WhiteCat33, Freckles. и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.038
    Допаѓања:
    8.577
    Мила и јас мислев дека ќе добијам секој момент, дури и бев сигурна и направив тест само за да видам дека е негативен и си викав чим видам негативен одма психата ќе попушти и ќе добијам. И направив тест го заборавив дури и само слушнав како ми свири телефонот идам сигурна дека е негативен, и оп две црти. Сто пати го прашав маж ми дали добро гледам пошо бев сигурна дека не сум, уште 4 теста направив да се осигурам и еве ме 15та недела. Само позитивно и се ќе биде.:l:

На 5678m, Freckles., baguf4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    33.882
    Леле мила камо среќа да е така..
    Да ти кажам најискрено дури не ми се праве тест, ете до толку што сум разочарана. Цело време ми се врте во глава ,,а да чекаш да добиеш за да не видеш пак негативен тест’’
    Секогаш имам надеж, ама дека до сега не се случило ништо после спонтаниот и некако веќе само лошото го очекуваш, забораваш дека можеби ќе се случи и најубавото.

Ајде има време уште некој ден, па ќе ви пишам пак да видеме дали биднало (fingers):hug::l:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Gokaaaaaa

Gokaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    13

Хормони имав безброј пати испитувано и секогаш ми биле нормални, септум нема никаква врска со нередовниот циклус, да. Сега испитав повторно хормони и плус инсулин (досега ниту еден лекар не ми даде да испитам инсулин кога испитував хормони) инсулинот ми е многу висок. Границата е до 29, кај мене е 51. Најверојатно инсулинот одкога ќе се среди ќе почнам да добивам нормално менструација. Испитав и тироиден статус, резултатот е 2,54, а за бременост ми кажааа дека треба да биде под 2. Е сега сум на терапија со глукофаж хр 1000мг со продолжено дејство, две наеднаш на вечер и еутирокс од 25мг. наутро.

11. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.527
    Мила јас сум скоро и убедена дека во петок сите ќе се издрадуваме ❤️ истиве симптоми ги имав, особено делот со болење кичма и стомак,па еве уште секој ден правам тест за да се убедам дека е позитивен :$

Во делот на прва успешна инсеминација, и те како е можна.. најблиската другарка веќе гали меше од прв обид по пат на инсеминација.

Едвај чекам петок да не израдуваш :hug::hug::hug:

На 5678m и QweenSM им се допаѓа ова.
  12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.293
    Допаѓања:
    8.681
    Нередовниот циклус ти е од инсулинот. Тој исто го намалува и квалитетот на јајце клетките. Консултирај се со доктор, макар што он и не се баш заинтересирани за суплементација за подобрување на квалитетот на ј.к., ако можеш да си дозволиш земи Фертилимин по 2 наутро и навечер. Метформинот ќе ти помогне доста ама ќе треба доста време од 51 да падне во граници. Се консултираше ли со ендокринолог?

Ако не си веќе, смени исхрана, избегнувај скокови на шеќерот, ако имаш дијабетичари во фамилија позајми апаратче за мерење и мери 2 часа после типичните оброци кои ги јадеш, да видиш дали се добри за состојбата.
    Инсулинот води до зголемување на јајниците налик пцос.
    Тсх ти е во нормала, не ти е од него проблемот со циклусот, пази да не го симнеш премногу.

13. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.144
    Допаѓања:
    19.253
    Нема разочарување. Првата неуспешна , втората еве ме скоро 7 ми месец.
    Дека направив тест за да си бидам сигурна дека не сум бремена и да се спремам за следно и две цртки блеснаа на тестот.

На 5678m и QweenSM им се допаѓа ова.
  14. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Сега почнуваме. Јас утре правам хормони, па за 10 дена фоликулометрија, не знам што треба друго и што ќе ми каже докторката. Сопругот ќе оди на преглед и спермограм, па ваљда ке му кажат дали треба нешто плус. И двајцата работиме многу стресни работи, а башка што не знам дали изминатава година и пол да ја сметам како обидување во континуитет зошто доста често од немање време го кршиме правилото преку еден ден.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.086
    Допаѓања:
    35.774
    Епа види што ќе ти каже докторката.
    Инаку обично за жената ПАП, брисеви, хсг, хормони, генетски мутации обично ги препорачуваат после неколку спонтани, јас на своја рака си испитав и не згрешив затоа што имам мутации, бев и на трансфузиолог, покриена сум со терапија.
    Таман сопругот нека си направи спермограм, спермокултура и уринокултура ако е потребно, и ќе му препишат терапија според дијагнозата, дај Боже да му е во ред се.

На Madam S му/ѝ се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    33.882
    Гушки до омилените mommy to be :$:sun::hug::l:

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    688
    Screenshot_20240604_190300_WPS Office.jpg Screenshot_20240604_190300_WPS Office.jpg
    Женски мислење и некоја со овие хормони да останала бремена

18. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Фала ти многу. Пред 10 дена направив ПАП, микробиолошки брисеви и преглед, еве утре хормоните, наредна недела фоликулометрија и ке ја прашам што ќе предложи натака, а во меѓувреме сопругот неговиот дел ќе заврши па ќе видиме што натака. За првово не му мислевме воопшто и бидна, за второво сега читај читај, ама тоа е, ќе биде.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.086
    Допаѓања:
    35.774
    Штом биднало еднаш, ќе бидне и сега.
    Испитај си и генетски мутации, да знаеш ако имаш да бидеш покриена со терапија.

На Madam S му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.144
    Допаѓања:
    19.253
    ХСГ имаш направено?