Лелелелел колку се израдував што убави две црвени цртки ајде мила нека е со лесно да имаш лесна школска бременост
Девојки мои Направив одма бета, 233.6 Има бременост нели? Добра е бетата? Фактички утре треба да (не)добијам Не знам каде се наоѓам од среќа Фала ви на ситеее!!!! Се што е убаво да ви се враќа! Го молам само Господа овој пат сѐ да е во ред.
So srecaa, cestitkii! Betata e super! Uzivaj vo bremenosta! Crtkite ti se od ubavi poubavi! Zar crveni
Јас на еден ден пред (не)добивање имав бета 106. Одлична е твојава супер, супер, супер Одма контактирај си го докторот за да почнеш терапија заради мутациите. И се ќе биде во ред
Тсх високо ти е, консултирај се со ендокринолог, ќе ти даде терапија за да го симнеш, за бременост треба 2-2.5.
Super ti e.Cestitki uste ednas,i kontaktiraj ja maticnata da ne treba vednas da pocnes so nekoja terapija
Тоа трансфузиолог ќе ти препише терапија. Мене трансфузиолог ми препиша метил фолат и метилиран б12, пијам и многу други сумплементи препишани од ивф доктор.
Za 16 den malku e za bliznacinja treba da bide kade kade povisoka betat.Na 14 den mi bese 1.734 beta za bliznacinja.
16ти ден и е после стоп инекцијата. Ти беше со ин-витро ако не се лажам, при што ембрионите биле неколку дена, да не е тоа поразлично Јас имав бета 200 со близначиња 14 дена после инсеминација, 16 дена после стоп. Како и да е, да биде успешно
Јас сум природно останата и на ден пред добивање направив бета беше 250 ама не беа близначиња едно е така да мислам нема врска и баш ми кажаа висока бета
Фала ви на споделените мислења девојки, ама и јас мислам дека е едно. За две како што читам треба да е повисока ама ќе видиме Само сакам да си дочекам здраво и живо чедо, друго ништо не ми е битно.
Честиткиии милаааа На темава влагав само поради тебе, лелеле ме израдува еј Имај си лесна школска бременост Конечно си ги дочека твоите најомилени две црти
Odma zboruvaj so doktorot za mutaciite… jas imav trombofilia i odma posle pozitiven test mi rekoa da pocnam so kleksani
Јас за ПАИ примав клексани од позитивен тест до породување. Консултирај се со трансфузиолог. За мерак! Честитки, лесна и школска бременост да си имаш, живо и здраво бебенце да си земеш во прегратките! ❤️
Фала ви премногу на сите девојчиња мои . Да знаете дека има надеж и дека сите полека ќе си заминиме од овие теми. Еве јас бев невиден песимист, овие 2 недели си водев битка со мозокот дека не сум трудна и дека нема шанси да сум таа среќлија па да фати од прва инсеминација. Ама ете биднааа , и дај Боже да си биди се во ред. Малку сум стегната ради минатиот пат ама ајде ќе гледам да се олабавам, ви ветувам! @Joraa почнав уште одма со метил фолат, метил б12, аспирин секој втор ден и клексан. Само да те прашам, клексанот како го ставаше, сабајле или навечер? Во фрижидер го чуваше? И чинам со аспиринот треба да се 12h разлика? Извини на прашањава мила, ама незнам како да си направам распоред
Aspirinot go piev jas dabajlr ama mi napraj krvarenje i doktorot mi go prekina ostanav samo na kleksan ( doktorot mi rece deka cesto aspirinot prael krvarenje kaj bremenite zeni taka da ako slucajno ti se pojavit i tebe da ne se isplasis normalno bilo) kleksanot ja go zemav navecer i go cuvav vo sobna temperatura ne treba vo frizider. I da ako zemas i aspirin i kleksan minimum 12 saati da se razlika aspirin sabajle ne jadena klrksan navecer