Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37
    Девојки сакав да ве прашам што мислите, циклусот почна да ми доаѓа на 28 дена а претходно ми беше 34, последниов пат од како ми дојде повторно продолжија да ме болат градите(што обично ми престануваат од како ќе ми дојде), пред некој ден имав малку кафеава течност и ми траеше еден ден. А претходно ме болеше само едниот јајник, некоја тапа болка. Се плашам да направам тест. :worried:

2. mice83

mice83 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    51
    Девојќи и јас бисакала да ја поделам радоста со вас....имам убави вести после два позитивни теста дома,и веке потврдено од лекар веке сум во 6 недела... :inlove: ...преубаво е чуството,некаде октомври ке го чекаме бебето :)
    Ви посакувам од се срце две цртки и радосна вест во блиска иднина,само бидете позитивни и релаксирани и се ке си дојде како е речено и пишано ;)

На wtff, LaDyDoLl, anggell и 7 други им се допаѓа ова.
  3. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Остана бремена неколку дена пред да добиеш нели?

Ако е така и кај мене беше исто со двете цуцки...
    Муабетот ми беше...да не се потпираат идните мамички на плодни-неплодни денови,туку да си раб на случајот :)
    И мене тие ми беа "неплодни"...(фала му на Бога со плод)

4. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Не, јас посчедните три месеци пиев Добрестон и добивав на 28дена и плодните денови ми беа на 14ти ден од менс. и тогаш останав бремена :) Според моите пресметки :) :) :)

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355

wtff честитки со лесно да си на носиш бременоста и убави и лесни денови да имате со бебушот...поззз :inlove: :inlove: :inlove:

На wtff му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Бремена си ;) Ако е бледа втората линија сепак е линија...Ако не ти се чека за на гинеколог направи уште еден тест

7. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Таблетите гинеколог ти ги препиша? Мене после спонтаниот никако да ми се среди циклусот, овој месец доив после 37 дена :@ полудев Си го сакам пак назад на 28 како предходно...Сега сум изгубен случај тотално :$

8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.651
    Допаѓања:
    37.281
    Девојки, случајно ми се ,,трефна,, да ја гледам баба рада, реприза, и еве во моментов кажуваат лекови за стерилитет. Навистина, ќе речеме дека нема фајде од неа и нејзините чаеви, но кога ќе помислиме дека медицински е се во ред, зошто да не пробаме и со еден чај, лекот некогаш се наоѓа во малите нешта.
    Сакав само да им кажам на оние девојки кои се трудат да останат бремени, да ја гледаат оваа емисија, можеби среќата е баш тука.
    Поздрав...

9. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Да, Др. Органџиски ми ги препиша.

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Девојки, ми треба совет! Мене уште ми нема дојдено, а треба денес (обично наутро добивамна денот на добивање или неколку дена порано). Немам симптоми воопшто, обично ме боли долниот дел од стомакот, градите ме болат, а сега немам такви болки воопшто. Во петокот правев тест sure check, негативен. Ако не ми дојде до крај на денот, што мислите кога може да направам тест повторно, колку да чекам??? Ме убива чекањево....

11. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Срцка ти си направила тест пред датумот за добивање, можеби затоа ти бил негативен. Почекај за некој ден. Не прави ни утре, немој да пак да биде рано. поздрав

12. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Фала wtf, ќе почекам да видам што ќе се случи.... Уште немам никакви знаци на добивање, освен што се појавуваат грчеви на 3-4 секунди па запираат и стомакот ми е многу подуен што и да јадам не помага... Ќе ви пишам што сум направила, ако не можам да издржам ќе купам од посензитивните тестови :) ухххх држете ми среќа, колку би било убаво да видам две цртки <3

На wtff му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    ECAPERECA , ни се изгуби девојкава скроз, се прасувам дали не чита? дали ќе ни писе набргу? или се одмара од нас! ако не читас голем поздрав до тебе :*

На lale24 и irenna им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.129
    Допаѓања:
    124.449
    Девојки не знам дали сте слушнале за антиспермалните антитела.АСА.
    Ги работеа на имунологија и кога сакавме да ги правиме не ги направивме прво што не разубедија дека се прават кај парови каде жената не може да забремени подолг период.Инаку тоа се антитела кои ги има жената против спермата на мажот,ги уништуваат фактички сперматозоидите.Како второ на имунологија летото немаа реагенси,а и да имаат ги чекале резултатите по неколку месеци.Е сега ги работат ремедика и авицена -претпоставувам не сум сигурна,ама им ги видов во ценовникот..Цената им е околу 1200.Прашањето ми е дали некој испитувал,да ме упати подобро дали кај спонта се испитува.Др.Петрова од Ремедика категорично вели не.Инаку дали треба да се носи и сперма или може само крв од двајцата,не ми е најјасно :?:

15. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Мене уште ми нема дојдено , еве три дена ми доцни. Направив тест пред два дена негативен, еве сега пак ме фаќаат црви го терам мм да одиме до аптека да купам пак тест:D кутриот не може да ми се изначуди:) и така, цела плата си ја дадов на тестови а нема ни бебе ни менструација :)

16. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Можеби е покасно оплодена јајце клетката затоа не ти покажува на тестот,се надевам дека нема да добиеш уште 9 месеци :rofl: :rofl: Ти посакувам на наредниот тест да ги видиш двете цртички...

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    wtff Честиткиииииии!!!!!!!! za potvrdenata bremenost i ja pijam dobraston mi gi prepisa maticniot

18. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.354
    Здраво

Со сопругот се обидуваме веке година време за бебче ама никако да се фати...Тој ме убедува дека е време да одиме на лекар за да видиме што е..но јас му велам дека е подобро да почекаме уште малку...Така му велам затоа што се плашам да не се разочарам,..да не стварно нешто не е во ред..и да неможеме да имаме деца... :(

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.321
    Допаѓања:
    107.865
    Да одиш мила, што порано тоа подобро, арно ти вика сопругот. Јас веќе после 3 неуспешни месеци се мислам да го однесам мм на лекар (добро он 15 год нема отидено на лекар и појма нема што се случува со неговото здравје) ама ај си мислам бар после 6 месеци да почекам.

20. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Јас би ти препорачала да појдете да си се проверите барем ќе знаете на што сте ако имате некој пороблем да си го решите а ако не барем ќе ви биде раат главата,ќе знаете дека сте се во ред.Иначе и јас го имам истиот проблем веке од утре веќе ке ни биде 7 месец во обиди....Јас имам испитано се е во ред усте немам проверено проодност на канали ама ми е страв :sweat: :sweat: :sweat: ,а мм нема испитано ништо ми вика ајде ко ќе сака господ ќе биде