Лабовик се најточни, со утринска мокрача, ама почекај барем еден ден да ти доцни, вака може да не покаже точно.
Мила многу ти е рано, ама еве ако веќе сакаш да правиш кога останав бремена првиот пат на 10дпо цртка ми дадоа Лабоквик и Бисејф. Ти ја пуштам целата среќа на свет, дај Боже да си видеш 2 жар цртички
Здраво девојки нова сум на форумов,веке година и неколку месеци како со мм се обидуваме за бременост но уште нема ништо почнувам да се грижам
Почнете со основни испитувања, за тебе хормони и хсг, за сопругот спермограм/спермокултура. Па потоа со резултатите кај доктор за што/како понатака. Ти посакувам успех и што побрзо со бебе во раце.
Неколку месеци не е страшно мила, до година-две се толерира како нормално. Не си прави стрес. Можеш оние основните испитувања да ги направите, спермограм и спремокултура, пап, брисеви, торч, хормони.
Убаво што си направила мила ама не е комплетно испитување само хормони, нема да се види целосната слика така. Мораш да провериш и јајцеводите дали се проодни и спермограмот да видете како е. Ама да знаеш за сѐ има решение
Само хормони е почеток. Спермограм за партнерот , по потреба и спермокултура, хсг за проодност на канали. Ако е е во ред и ти посакувам да е, ќе ви дадат насока др дали некоја мала стимулација да пробате. За се има решение.
Инаку матичниот ми рече за некој месец ако се уште нема ништо треба да проверам проодност на јајцеводи и некои апчиња да ми даде мислам дека се кломифен.
А за партнерот ништо не ти кажа? Обично се почнува со спермограм и спермокултура пред хсг зашто е понеинванзивна проверка. Директно на хсг и кломифен а без да проверите партнерот каков материјал има не е ок. Во вакви случаи матичните не се баш корисни за жал. Кога имаш правено пап и микробиолошки брисеви? Некои бактерии како уреаплазма може да влијаат на бременост. Имаш ли следено овулации, со температура/тестови/ фоликулометрија? Дури и на циклуси од 30 дена овулациите не мора да значи дека се на 15тиот ден и може ги пропуштате деновите. Како ти се антралните фоликули, нормални резерви ли имаш? Ако можеш да си дозволиш направи си еден преглед кај некој специјалист за неплодност по приватниве, ќе те насочи од каде да почнете.
Нека си направи спермограм, ако е потребно и спермокултура и уринокултура. Па ако се е во ред тогаш ќе видиш за тебе за хсг. Направи си и ПАП и микробиолошки брисеви.
Mnoguu e bleda ne moza da e fata na slika amaa veruvajte tukaa e edna mnogu bleda linija lele mi se tresat racete… dali e gledate malku?