Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Најмила, ти посакувам пред се’ да си жива и здрава, и да си имаш живи и здрави дечиња.
    Прво консултирај се со докторот кој ти ја правеше операцијата да видиш што ќе ти каже тој.
    Не знам дали ја следиш Александра Шијаковска на инстаграм, ако не заследи си ја, таа пред некоја година правеше операција на тумор на мозок, а сега е бремена. И тоа доста комплицирана операција имаше.
    Ти посакувам среќа.:l::l:

На Bejb15 и LenanaJovan им се допаѓа ова.
  2. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    2.615
    Моја братучетка пред 10тина години оперираше тумор на мозок, една година и три месеци после операцијата остана бремена, живо здраво бебче си роди и до ден денес си пие тегретол мислам дека се викаа апчињата. Инаку се породи во Систина под целосна анестезија со царски.

На LenanaJovan му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LenanaJovan

LenanaJovan Нов член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Јас пијам Фенобар
    Многу ми е мило, јас сум на Фенобарбитон и советот од доктор после операција беше да почекам барем 2 години за да не дојде до таков пораѓај да се искомплицира поради напони и стегање итн.. На први имам редовна контрола и пак ќе се консултирам А до тогаш ќе обрнам повеќе внимание на менталното здравје

На meggle и Elliana им се допаѓа ова.
  4. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    375
    Ti kazale veke,samo opustise i uzivajte. Jas koga recisi krenav race ostanav bremena. Eve ja pocnav 7 nedela. Se macev 5 godini i so invitra za na kraj spontano da si ostanam. Nema koga sakame nie,koga treba togas. Psihata mnogu znaci.

На Nikolja., 5678m, Bejb15 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. ел1919

ел1919 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2017
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    338
    И јас ќе го кажам истото само отпуштете се не си прави стесови со многу испитувања.Јас повеќето од испитувањата ги правев на своја рака и 3инсеминации неуспешни,иако докторот ни викаше дека нема потреба од ништо ќе биде некако психата појака ми беше.Поднесовме и документи за ваучер бидејќи еден доктор ми рече нема шанси природно ни со имсеминации џабе сме ги правеле,тогаш кренав раце и некако се опуштив.
    Дента кога ми стигна ваучерот имав позитивен тест

На Bubicaljubica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    2.543
    Да се надоврзам и јас, неполни 6 години обиди без никаков резултат. Кога дигнав раце и ми летаа мисли дека влегувам во менопауза (на што матичната ми се изнасмеа кога отидов за срценце), сум забременила и тоа од однос на 31 ден од циклус. Навистина психата многу влијае.

Друго, барав овде мислења за Фолиномел, повеќе читав по српски форуми. На своја рака испив 4 кутии, ми се среди циклусот тие неколку месеци и еве го резултатот. Од утре почнувам 14 недела. Можеш да пробаш, го има по аптеки. И знам дека е тешко да се опуштиш и да не мислиш, иако сите така ти пишуваат. Ама кога најмалку ќе очекуваш тогаш ќе се случи. Неколку месеци не се многу време. Биди позитивна, мисли позитивно, не запаѓај психички и најбитно, имај односи за да уживаш, а не со мисла да правиш бебе.

На Campanula, 5678m, jagoda777 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    375
    Jas pratev ovulavija so testovi so tem, so merenje sekoj mesec, i nisto. Od koga prekinav pominaa 3 meseci i eve sum bremena. Mi pokazuvase deka ovuliram na 26den od ciklus,sto nema veze,ostanav bremena na 10den od ciklus. Sekoj mesec razlicno ovuliras,i ne sekoj mesec ima ovulacija. Pominav se i sesto i
    Jas operacija pravev,mi rekoa ti tesko i so invitro. Pa ete me. Nesakam da zboram mnogu no ovde ovaa nasa drzava e samo za pari. Povekjeto doktori te gledaat kako pari,ne da go resat problemot dokolku go ima. Nema sto ne pominav,nema sto ne se iznaslusav,kolku solzi proleav. Rekov sto saka neka bide,jas ke uspeam i uspeav. Borbata e teska i dolga no se isplati. Znam samo deka nesmeeme da se otkazuvame.

На ел1919, LenanaJovan, jagoda777 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    476
    Дали има и колкави се шансите за забременување со помош на апчиња за забременување?

9. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.139
    Допаѓања:
    19.237
    На какви апчиња мислиш?
    Џабе ти се апчиња, ако имаш ти или сопругот некој проблем или пречка за бременост.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.077
    Допаѓања:
    35.763
    А какви се тие апчиња?
    Па така да се забременуваше лесно со апчиња немаше да одиме по трнливиот пат.
    Што имате испитано ти и партнерот?

11. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Ако мислиш на апчиња од типот кломифен, да можат да помогнат, доколку немате некој посериозен проблем со сопругот. Ама никако на своја рака, само со препорака од доктор.

12. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    82
    Здраво на сите,денес ми е 23 ти ден од менструација а следам овулација од 7миот ден и сеуште нема.Имам нередовен циклус,на 37 или 40 дена.Дали некој е со истиот проблем.
    Искуства

13. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.139
    Допаѓања:
    19.237
    Најдобро ти е , кај гинеколог да пратите фолекули како растат и ќе знаеш кога ќе настане овулација. Не секој месец е на исти ден. Живо тело е, нормално е да менува.

На Positiv Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nikolja.

Nikolja. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    63
    Iskreno veke ke poludam 41 den od ciklus se uste nemam dobieno.. A pred 3nedeli bev na lekar na redoven pregled i toa me gledase so videokolnoskop mi rece deka se vo red (mu veruvam na dr.) sekoj den pravm test i e negativen, nerazbiram sto bi mozelo da bide |(

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    11.411
    Прв пат вака ти доцни?
    Да не си била болна со некој вирус, антибиотик да не имаш пиено, промена на исхрана, стрес, од се може да доцни.

16. Nikolja.

Nikolja. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    63
    Dosega 3 pati mi se ima sluceno no poodamna, bolna ne antibiotik ne, pijam kapki Femina od herbamedicalnatural za reguliranje na ciklus i polesno zabremenuvanje veke 2m da ne ima nekoj iskustvo so niv?

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    11.411
    Јас ги пиев 2 месеци и никаков ефект, имав доцнење и јас ама 3,4 дена и на крај памет не ми текна дека може и од нив. Можеби и од нив ти доцни, јас ги баталив.

18. Nikolja.

Nikolja. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    63
    A tolku nadez imav citajki gi postovte...

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    11.411
    Па јас од кај неа што читав, како демек многу ефект, многу задоволни, за 2 месеца тогаш порачав не планирам веќе.

20. Nikolja.

Nikolja. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    63
    Mnogu uspesni prikazni so po 6god neplodnost i od 3,4 sisinja uspeh, gi prekinav pred 2nedeli bidejki ne se se pijat za vreme na ciklus mislev ke mi dojdi na terminot no nisto se mislam dali i da gi prodolzam voopsto. I na mm mu davav da pie za podobra efekt

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.