Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Не живеам во Македонија најверојатно тука е поразлично. Денес направив уште еден тест и е позитивен, така да се надевам дека се ќе биде во ред.

На anna.anvank0, 5678m, BellaBibi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    Честитки, се надевам резултатите од тестот ќе бидат уште попозитивни.

На Faline му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    8.574
    Се ќе е супер, во странство се чека. Иначе рано е тек 5та недела одвај една толка виде кај мене. Така да следна недела веќе ќе се види на ехо. До тогаш пиј витамини и уживај.:inlove:

На Faline му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bjanka1992

Bjanka1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    136
    Здраво дали има некој искуство со овие витамини

Прикачени фајлови:

• IMG_5645.jpeg
      IMG_5645.jpeg
      Големина на фајлот:
      250,4 KB
      Прегледи:
      54
    • IMG_5642.png
      IMG_5642.png
      Големина на фајлот:
      412,1 KB
      Прегледи:
      52
  5. little.doll

little.doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    23
    Здраво Joraa. Сакам да почнам со кломифен на своја рака по што во германија не ми даваат такво нешто сеуште. Докторката во мк ми рече првиот месец да пијам од 3 до 5 ти ден од циклус 2х1 апче и сакам да ја послушам. Прашањето ми е дали морам да ги следам фоликулите колкави се и дали пукнале? Како се одвиваше кај тебе цела таа постапка?Не знам дали да експериментирам без да ми ги следи доктор фоликулите

6. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.744
    Допаѓања:
    8.890
    Дефинитивно, ако ме прашаш мене, не ги земај на своја рака. Треба да следиш фоликули, да знаеш дали имаш водечки и кога да имаш односи да фатиш овулација. Кај некои жени кломифенот предизвикува хиперстимулација и можно е создавање на цисти. Плус не се пие сам, се комбинира со естрофем бидејќи го тенчи ендометриумот.
    Кај мене на пример, немаше никаков ефект. Следев фоликули, до сам крај немав водечки и после имав кафеав исцедок.

На little.doll, Elliana и Anyshka им се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.077
    Допаѓања:
    35.757
    Извини што се вмешувам, ама Кломифен на своја рака никако, мора доктор да ти ја одреди дозата, мене ми препиша само 4 дена 2x2.

На little.doll и baguf4e им се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.139
    Допаѓања:
    19.235
    И јас ќе ти се умешам во пост, ама немој никако сама да зимаш на своја рака.
    Што ако направиш хиперстимулација? Што ако ти се направат цисти и ти направат поголем проблем?
    Еднаш ги пиев и тоа со надзор од доктор и имав хиперстимулција. Ни до пукање на фолекули не дојде, се направи циста која ја чекавме со месеци да се среди.
    Таа во Мк ти кажала, ама не си и тука за да пратите како се одвива се.

9. little.doll

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    23
    Важи девојки, ќе ве послушам. Ќе пробуваме по природен пат и понатака па вајда ќе се израдуваме и ние некогаш. Правам тестови за овулација секој месец и испаѓаат позитивни но еве сеуште нема ништо. Можно ли е да даваат лажна овулација? Да немам овулација воопшто?

10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.139
    Допаѓања:
    19.235
    Секако дека ќе се израдувате. Верувај дека се се случува тогаш кога најмалце очекуваш.
    Дали пред се имате направено дополнителни испитувања вие и сопругот?

11. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.291
    Допаѓања:
    8.669
    Лажно позитивни тестови за овулација може само кај жени со пцос ама се познава тоа, подолго време е една иста боја тестот, не паѓа ЛХ.

Следиш ли базална температура? Тоа исто ќе ти потврди дали имаш овулација со сигурност. Фаќајте ги деновите пред овулација, многу се побитни од самиот ден на овулација, за да има материјал да ја пречека јајце клетката.

Кломифен и слични без проверка на канали може да ти бидат залудно пиење хормони. Башка се останато што ти спомнаа погоре.

Ако имате опција пуштете еден спермограм за сопругот и брисеви за тебе.

На Rozevata и little.doll им се допаѓа ова.
  12. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    1.012
    Ne ti preporacuva nikako na svoja raka, mora da sledis folikuli, dali rastat i kolku rastat. Jas primer imav 3 ogromni folikuli od 20,22 i vodecka od 24 mm , trebaa site 3 da pulat inace ke se praia cisti, ednata puknaa i za drugite dve znam deka dr mi rece mora uste ednas da idis da vidime dali ke prsnat i ovie drugite oti e mnogu bitno i ovie drugite da prsnat. Ako je trebase da mi davat edna inekcija no za srekaa prsna sami

13. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Ова е тест за овулација. Вчера требаше да добијам, а имав чудни болки, поише ми беа како за овулација него како за добивање и направив тест за овулација, имаше скроз бледа црта, сива, без боја. Денес пак исто и пак направив тест за овулација и цртата е појака, има розе боја, како за 14 ден (овулација обично имам на 16 ден). Следев месецов и имав овулација 100%, значи не може да е касна. Немам идеја што е работава.

Прикачени фајлови:

14. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    1.743
    А да направиш тест за бременост?

15. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.286
    Немам. Ако не добијам до сабајле ќе купам. Има многу малку шанси да е тоа ама не се знае.

16. little.doll

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    23
    Немаме ништо испитано. Јас после една год обидување забременив во декември, но во февруари имав спонтан. Матичната во мк ми рече дека имам пцос и затоа после долго време сум забременила, а во герм ништо не ми кажаа ни дека имам пцос, само ми викаат продолжете понатака со обиди..Сега пак пробуваме ама не знам што ќе биде, земам само витамини и мио инозитол за инсулинска резистенција. Ако не бидне за некој месец ќе барам друг доктор овде

17. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.291
    Допаѓања:
    8.669
    Ако имаш потврдено пцос оди на еднокронолог и барај си метформин, за да овулираш со сигурност. Пробај да закажеш фоликулометрија кога имаш речиси позитивен тест/неколку дена пред овулација за да видиш дали има зрел фоликул, и неколку дена по претпоставена овулација за да се види дали прснал.
    Инсулинската резистенција го намалува квалитетот на јајце клетките, затоа барај си точна дијагноза, за да можеш да интервенираш.

18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    8.574
    Јас пред да дознаам дека сум бремена, имав чуден исцедок, како во овулација. И се тестирав за овулација и вака ми беше како потемна цртката, и после неколку дена мислев ќе добијам и се тестирав за бременост за да си потврдам дека не сум и оп, еве 21ва недела сум.

На Rozevata и medena147 им се допаѓа ова.
  19. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    1.743
    Тоа сакав да и кажам,дека тестовите за овулација можат да бидат позитивни во случај на бременост.Има такво истражување за тестовите за овулација се сензитивни на бременост.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    8.574
    Ми беше чудно зашто реагира на скроз друг хормон кој опаѓа во бременост. Ама ете може има вистина.