Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. arwen93

arwen93 Истакнат член

Nishto strashno, od urolog kje mu dadat recepta za antibiotik ciprofloxacin ke pie dve nedeli i ke se sredi. Ne veruvam deka e toa prichinata za spontaniot abortus. Se sluchuva na sekoja vtora zena nekogash nema konkretna prichina zoshto se sluchuva spontaniot, ne gubi nadez.

2. arwen93

arwen93 Истакнат член

Posle ovulacija od folikulite na jajnikot ponekogash se sozdavaat cisti na jajnikot i toa stvara takva tapa bolka, ne e nishto strashno tie pukaat so dobivanje. Stom e od levata strana mozno e da si ovulirala od leviot jajnik ovoj mesec.

Last edited: Jul 26, 2024
  3. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Само да се надовorzam, gledam nekoi clenki ti preporacaa kapki od divo origano, ako zabremenish odma da gi prekinesh, predizvikuvaat spontan (istrazi si ubavo a inace vaka stvarno pomagaat)

Jas05 likes this.
  4. arwen93

arwen93 Истакнат член

Здраво, дали некоја од вас има слично искуство како моето? Правев лапароскопија и проодност на канали, но не во Македонија. Ми рекоа дека тешко проодни ми се каналите (течноста се излеала но после 20мл, колку што знам се користи од 5 до 20мл плава течност за хсг и хромопертубација) и доколку не успеам да забременам природно до 6 месеци да почнеме со процедура за ин витро. Дали на некоја и успеало да забремени после лапароскопија или дали знаете ваков случај? Да напоменам имав спонтан пред 2 ипол години.

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

А зошто веднаш ин витро? Зошто не пробате со инсеменација? Еднаш на спонтан циклус, па ако не бидне со стимулација.
    Сепак ин витро е процес, со терапии, има и хормонски лекови ако не де лажам.
    Ова еден совет од мене.

И јас бев спремна за ин витро, ама др ми вика кочи, тоа ќе ни е последна опција.

Bubicaljubica likes this.
  6. arwen93

arwen93 Истакнат член

Не знам зошто тука форсираат одма ин витро ама секако имам термин во септември за консултации и ќе прашам која е најдобра опција и дали може претходно еден циклус инсеминација.

BellaBibi likes this.
  7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Прашај, бидејќи еве и членки кои поминале низ тој процес ин витро, би споделиле дека не е воопшто лесен.
    Пробајте доколку имаат можност.

arwen93 likes this.
  8. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Јас имав лапараскопија во систина, една туба отстранета, другата најверојатно слабо проодна. Исто ми дадоа рок од 6 месеци за природно. Но, еве терам веќе две ипол години без успех.
    Во септември се спремаме за ин витро во Германија па со Господ напред.
    Можеш да си ги почекаш тие 6 месеци. Одлуката е само ваша
    Ти посакувам успех што поскоро :l:

arwen93 likes this.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Па не е лесно ништо, ама се би направиле за бебе.
    До членката- и јас сум да проба прво со инсеминација, можеби нема ни да има потреба за ивф.

arwen93 likes this.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Да не бидам лошо сфатена. Се за бебе нормално. И јас ќе ја терав таа процедура, доколку не успеавме со имсенацијата.
    Советот беше, зошто веднаш да идат кон процес инф, без да се проба друго.

Anyshka likes this.
  11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Те разбирам, затоа и пишав да проба прво со инсеминација, ивф последна опција да биде.

12. Мамааааа

Мамааааа Активен член

И мене ми беа тешко проодни, ми рекоа да пробам 6 месеци природно, останав бремена со инсеминација, па испадна вон матерично, заглавено во каналче, таму каде што е стеснат, тешко прооден, мораше со операција да се отстране плодот и за жал и каналот, после 8 месеци ИВФ, фала Богу успешно. Секој со своја среќа. Но сакам да кажам стеснати канали е ризик според мене, јас многу лошо поминав. Дајбоже кај вас да е супер .

Anyshka, arwen93 and Joanna28 like this.
  13. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Делумно проодни канали се голем ризик за вонматерична бременост.
    Таква случка се случи и кај мене, после направен ХСГ, матичниот ми вели терај не е ништо опасно, за после два месеци да завршам со вон матерична, операција и отстранета туба за жал. Од убави вести си остануваш само со лузни.
    Затоа секогаш второ мислење и секој можен третман (лапаро, хистеро...) за да не се дојде до вакви несакани моменти.
    Но борбата продолжува :D еден ден сите ќе се израдуваме :l:

14. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Eve edno moe iskustvo. Jas imav spontan vo 2019. Posle nekoj period pravam hsg, zapuseni kanalite skroz. Pa ajde laparaskopija i histero. Nikakvi rezultati, nema otpustuvanje,sakaa da mi gi izvadat ne se soglasiv. Ajde invitra invitra bez uspeh. Posle poslednoto neuspesno invitro resiv da pravam novo hsg. I kanalite proodni kako nikaogas da ne mi bile zatvoreni. Eve me veke 11nedela,po priroden pat. Nemoj ne se otkazuvaj,ne odi na invitro,pocekaj nekoj 6meseci povtori go hsg-to. Jas sum edna od tie so zatvoreni kanali sto dobiv odgovor od vrven doktor ti nikogas nema da imas dete pa eve me. Veruvaj vo gospod i opustuse. Pij mnogu vitamini celo vreme.

15. arwen93

arwen93 Истакнат член

Баш ме охрабри твојата приказна, значи чуда се случуваат. Лесна бременост ти посакувам ❤️

16. TamDi

TamDi Истакнат член

Zdravo devojki, mozebi ima i druga tema no da prasam, denes trebase da mi dojde ciklus, nikogas mi nema docneto i od pusta zelba napraviv test, vtorata linija e bleda, sto mislite dali e pozitiven testot?

Attached Files:

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Честитки :inlove:

TamDi likes this.
  18. Anodce

Anodce Истакнат член

Да, честитки и со лесно

19. nikja

nikja Истакнат член

I toa kako pozitiven,cestitki i lesna bremenost

20. arwen93

arwen93 Истакнат член

Pa ne e bash bleda chestitki i lesna bremenost ❤️ Da dade Gospod na site sto se vo iskchekuvanje