Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    375
    Cestitki lesna bremenost da si imas ☺️

На TamDi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TamDi

TamDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    48
    Vi blagodaram, sto poskoro kaj site vakva srekja. Vednas se javiv na Dr. no mi rece da ne odam deka e mnogu rano za da se vidi bilo sto. Da pocekam 5-6 dena da mi docni, da povtoram test i deka utre odam na odmor, posle odmor da otidam na pregled. E sega ne znam kako da se odnesuvam i dali treba da pazam nesto dodeka sum na odmor ‍♀️

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    887
    честитки! :hug:

4. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    646
    Почнавме кај др.Владимир со Господ напред се надеваме на успех, кај мене е малце комплицирано ... Сите мои блиски што имаа проблем го решија со негова помош и имаат здрави бебиња, затоа решив да пробам и јас таму.Ти посакувам успех и на тебе и на сите што се борат за бебе:l:

На Campanula, Izzy_0504, meggle и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    476
    Хелоу ние гаѓавме плодни денови не знам што и ми касни 15 дена а баш ми беше изрегулиран циклусот еве касни, на 10ти ден направив два теста негативни беа уште не добивам
    Е сега друго... Дали фолната кисела помага за побрзо и полесно зачнување?
    Колку месеци смее да се пие непрекинато пред бременост?
    Дали смее без препишано од доктор да пијам

6. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    375
    Vidi iskreno ne e preporaclivo da odis vo rana brenenost na odmor. Dokolku odis na more ok no ezera slatki vodi nikako. Vnimavaj mnogu i ne se izlozuvaj na sonce. Zastiten faktor obavezno,folna da si pies,i vit C 1000mg obavezno. Mojot maticen mi rece dokolku odam na odmor da me atavi na terapija, za nedaj boze. Sepak konsultiraj se so lekar najdobro da ne napravis nekoja belja nedaj boze pa da se obvinuvas cel zivot

На Noemi и TamDi им се допаѓа ова.
  7. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    375
    Nesakam da te razocaram,no posle 10dena negativen test e negativen. A folnata mozes da si ja pies 3meseci pa dve nedeli pauza pa pak prodolzi. Nemas nikakva steta od nea. Zemisi vitamini gi imas od A do Z i pij si gi. Jas pred da ostanam bremena piev mnogu vitamini,duri i premnogu. Kolku vreme se obiduvate za bebe?

8. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.584
    Фолната киселина не помага стриктно за бременост, туку истата е битна за правилен развој за плодот особено во првите 3 месеци. Затоа се пие кога се планира бременост, бидејќи не можеме точно да знаеме кога ке настапи зачнувањето. Фолната е од групата на б витамини така да не ти треба препорака од лекар, можеш да ја пиеш постојано без прекин додека се обидувате за бременост.

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.054
    Допаѓања:
    35.574
    Фолна киселина се пие и пред бременост, не треба да ти препише доктор, мене ми препишаа метил фолат поради мутации, ама не помага за полесно и побрзо забременување, туку се пие за правилен развој на плодот.

10. NomiRuiz

NomiRuiz Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Девојки,7 дена пред циклус кој е редовен имав воден розев исцедок,после половина час на бришење кафено со парчиња,денес веќе нема ништо.
    Дали можеби некој знае од што би можело да биде.Секако после празникот сум на преглед,но сакав да слушнам ваше мислење
    Однапред фала

11. TamDi

TamDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    48
    Grcka odime, ne e strasno. Dr dade zeleno svetlo za odmor. Ne planiram da se banjam, nesto strav mi e, ke se pazam od sonce.
    Methyl folat pijam sekako, methyl b12 isto taka, konkretno ovie na slika, a imam i femibion.
    Ti konkretno sto pies?

Прикачени фајлови:

• IMG_8382.png
      IMG_8382.png
      Големина на фајлот:
      740,9 KB
      Прегледи:
      4
    • IMG_8381.png
      IMG_8381.png
      Големина на фајлот:
      683,4 KB
      Прегледи:
      5
    На babymaybe123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    375
    Jas pijam istata metilirana folna,vit ester C 1000mg i femibion 1. Gi piev i b12 ama mi rekoa da gi prekinam. Pretezno b12 gi piele lugje koi bile vegani koi ne jadat voopsto meso. Taka mi kaza maticniot pa sega neznam sto da ti kazam. Inace slobodno banjaj si se vo more. Solta stiti od bakterii i infelcii ☺️

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.054
    Допаѓања:
    35.574
    Прв пат слушам за ова.
    Не дека сум многу по месото, ама знам да си каснам, никој не ме ни прашал дали јадам месо, а ми препишаа метилиран б12.

14. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    375
    I jas prv pat slusnav,se zacudiv duri. Ama dobro kako ke ti recat taka ke pravis,nemame mnogu izbor ☺️

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    887
    Добив.. ни ден да закасни значи, да се порадував на секунда :( идеме повторно нареден месец..

16. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Мене дури и ми подрани еден ден одиме уште посамоуверено месецов

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  17. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Zdravo devojki, denes prvpat napraviv test za ovulacija posle 9 dena od poslednata mens. (24.07 posledna) i sakam da prasam kako se koristat, bidejki nemam iskustvo bash so testovite. Na kolku dena da se povtoruvaat i koga da ocekuvam najtocen rezultat. Kako isgleda denesniot ( ima bleda linija) IMG_9395.jpeg

18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    8.458
    Ова е негативен тест, треба двете цртки да се исти кога правиш тест за овулација. На упатството пишува според тоа на колку дена добиваш, тогаш да почнеш да се тестираш. Од коа ќе имаш две жар цртку овулација надтапува од 12-24 часа. Со среќа и ти посакувам две бебе цртки што побрзо.:sun:

На An43 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    293
    Vaka treba da izgledaat dvete linii ako e pozitiven. Ovulacija najchesto e od 12-16 den od ciklus.

Прикачени фајлови:

На An43 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.110
    Допаѓања:
    19.094
    Зошто да не иде? Па има жени што незнаат дека се бремени па биле на одмор.
    Сега се врати снаа ми од одмор. Пред да иде беше на преглед и др и рече дека нема апсолутно никаква причина зошто не би идела.
    Беља или лошо , може секаде да се случи. Само позитивна мисла е најдоброто во бременоста ако е се во ред , без предходни лоши истории.

На TamDi, Izzy_0504 и Anyshka им се допаѓа ова.