Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    Јас закажав во Њуборн, ама кај др. Хаџи Лега. Се надевам ок ќе биде.

На jagoda777 и meggle им се допаѓа ова.
  2. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    2.612
    Сите се професионалци во својата област, имај целосна доверба во лекарот и позитивна мисла. Со среќа!

На jagoda777 и Campanula им се допаѓа ова.
  3. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    316
    Kako da ti kazam .. Ako se skokne edna godina odmor, posebno se borela da dojde do bebe, mislam deka ne e noz do koska taka? I edno e da neznae deka e bremena a drugo e da znaes. I doktorot mozebi i rekol deka ne e problem da odi na odmor ako odela na more. Sekako sekoj so svoj pamet

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    473
    Хелоу женски ние имавме однос веројатно на денот на овулацијата али овој месец не добив и купув од тианде влошки energy од нив за 5 дена носење добивам но ако случајно останам трудна ми е страв да не направат некој контра ефект.. Совети?

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.722
    Допаѓања:
    8.056
    Да не ги ставаш влошките, почекај ден на добиено и направи тест.

На Аничкаa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    81
    Здраво девојки,значи вака последниот месец точно погодивме овулација,бев на гинеколог ми кажа точно кога ќе биде и со тест сама исто потврдив но сепак добив.Веќе 6 месеци без успех,имам менструација на 37 денови,понекогаш 40 но немам ПЦОС.некој со слично искуство

7. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.722
    Допаѓања:
    8.056
    Хормони испита? Уредно е се на ехо, пап? Брисеви? На многу долго добиваш, исто сопругот дали има испитано?

8. Positiv Girl

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    81
    За хормони ми кажа др. дека е рано,само ТСХ испитавме бидејќи пијам терапија и е 1.53,пап тест, брисеви и ехо се е во ред и сопругот се нема испитано.

9. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.722
    Допаѓања:
    8.056
    Испитај хормони душо, прво тоа, тие знаат највеќе проблем да прават. Така и ќе дознаеш дали имаш полицистични јајници. На твое место би следела и овулација со тестови. Секој месец ти е различно заради циклусот. И сопругот спермограм и спермокултура обавезно. Не секогаш е женски фактор.

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Positiv Girl

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    81
    Овулација следам секој месец па ќе видиме.фала за советите

11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    90.179
    Направете спермограм најпрво и хормони.
    Ние најпрво со тоа почнавме, видете резултати како ќе се, следно хсг (проодност на канали) и оваа е многу важно.

На Hope IT и Positiv Girl им се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.814
    Допаѓања:
    18.159
    Не е само тсх. И висок пролактин знае да направи проблем за бременост( другарка ја мотаа така две години, за на крај со 2 месеци терапија за пролактин, остана бремена).
    Друго многу битно е маж ти мора да се провери исто така. Ти пиј терапии и се, ама ако он има нешто џабе ти е се.
    Следно ако не иде пак, обавезно ХСГ да си направиш.
    И најдобро овулација да пратите заедно со др. да прати како ти растат фолекулите и да знаеш кога точно пукнале.
    Ти посакувам многу среќа и за брзо убав позитивен тест.

На Positiv Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    2.612
    Хормони и спермограм обавезно. Тоа се најосновните испитувања. После тоа ХСГ, бидејќи на ехо не се гледаат мноогу работи, а на хсг ќе ги покаже. Сега, 6 месеци не се воопшто многу, меѓутоа колку порано си направите испитувања и си тргнете сомнежи од глава, толку подобро, бидејќи ако нешто не е во ред тогаш даваат терапија и тоа може да потрае, затоа прво хормони и спермограм да знаете на што сте. Многу среќа и успех (fingers)

На Anyshka, Positiv Girl и Hope IT им се допаѓа ова.
  14. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.274
    Допаѓања:
    8.565
    Остај што ти вика рано е, барај си упат, и мене ми викаа рано е па кога испитав на мое големо инсистирање има што да видам. Хормони, спермограм и спермокултура се најнеизнвазивните процедури, заедно со фоликулометријата да видиш дали и кога овулираш.
    Обавезно и инсулин испитај со хормоните, може да немаш пцос а да имаш ановулаторни циклуси на пример.
    Ако ти се океј овие работи можете со темпирани односи некој месец, па отпосле ХСГ.

На Anyshka, Positiv Girl, Elliana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Positiv Girl

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    81
    Јас не сум во мк а тука во германија е катастрофа,гинекологот ми вика дека е се во ред и дека немам причина да испитуваме хормони.Не се замараат со тебе освен ако немаш некој поголем проблем.За тоа секогаш во мк си правам контроли и се што треба.Трпението ми е нула.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.274
    Допаѓања:
    8.565
    Ако имаш можност кога доаѓаш (треба циклусот да ти се погоди баш тогаш сепак) на 3ти ден да си пуштиш хормони мислам дека сите беа околу 7/8000ден на приватно. Спермограм околу 3000, спермокултура 950. Се ова за саат време ќе завршиш со резултати истиот ден освен спермокултурата околу 3 дена.

17. Lavitaebella

Lavitaebella Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Здраво, ве молам за совет. 6 месеци пробуваме, пратам и овулација, земам и фолна киселина редовно, на гинеколог кај мене се е уредно и хормоните се во ред. Што е следно, дали треба сопругот да прави и спермограм? Ве молам за совет ☺️

18. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.814
    Допаѓања:
    18.159
    Сопругот спермограм со спермокултура. Ти ХСГ да направиш, да видиш проодност на канали.
    Метилирана фолна ти е подобар избор.
    Овулција најубаво со доктор да пратиш, да прати како ти растат фолекулите и кога пукаат.

На Lavitaebella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    178
    Smeni si go ginekologot. Ako ti sakas da ispitas nema on sto da ti kazuva rano e. Od krankenkasse e se pokrieno i isto taka Gerinnung koagulacija na krvta treba da ispitas kje ti dade ginekologot upat za toa, a hormonite kaj samiot ginekolog se ispituvaat.

20. Babymama2020

Babymama2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2020
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    489
    Здраво, девојки со пцос како да постигнам овулација, циклусот е редовен на 32 денови,но не овулирам. Посетен гинеколог, мали биле фоликулите да почекам, да пробам па по неколку месеци ско не успеам да одам повторно, но не ми се чека. Што ви помогнало, некој суплемент, храна, да ослабам некое кг (имам вишок малку)?