Јас првиот пат забременив после 5 месеци... Ама сега еве уште малку година дена ќе поминат и несака и несака Ама ако не се фати и овој месец, на 6 сега треба да добијам, и одма одам на подетални анализи! Дај Боже да е се во ред и со двајцата, ако не беше ваљда немаше воопшто да забременам и лани, ама сепак ќе се провериме! Па ако е се во ред со нас, тогаш да бидеме здрави живи, кога сака Господ тогаш Ве гушкам сите до една и дај Боже денот на жената да е на многу од нас најубав ден, и наместо со цвеќе да се израдуваме со по две цртки
Треба да направам рентген снимка на стапалото, вчера така убаво го треснав што одма ми текна на Elenna и на тоа колку често таа се лупа од маси столчиња, кревети. Ќе направам тест за бременост, зашто ако за среќа сум бремена, не правам снимка тогаш. Но што ако за жал не сум бремена и направам снимка, дали тоа би влијаело врз обидите за забременување во блиска иднина, значи зборувам за наредниот месец, два. Ич не сакам да правам рентген снимки, дека е штетно за цел организам, ама кога се мора...
Девојки јас само да ве поздравам ви ја пуштам целата среќа на светот за овај месец да се усреќите сите вие да се исполни најголемата желба. Јас овај месец воопшо не се надевам дека ке има некоја новинка кај мене иако е рано на 11 овај месец треба да добијам.....ама имав многу напнат период со нервози и само 2пати имав односи и не можам повеќе да мислам на тоа.... се чувствувам како да ми е сеедно како повлечена а не знам ни самата зошто сум ваква....не знам не размислувам на ништо си го терам денот како онака дека мора....изморена сум и од работа и од луѓе и од се. Се надевам ке си се вратам како што си бев. Ве поздравувам и бакнувам имајте убав ден
Нема ни денес ништо од менструацијата ми доцни ,осеќам болка во јајниците исто како кога треба да ми дојде и градите некако ги чувствувам отежнати .Сепак страв ми е да направам тест зошто имам проблем со нередовна менструација.Страв ми е да не се разочарам
Абеја, јас кога имав сообраќајка сега во јанураи се жалев на болки баш на карлицата. Во болница ми дадоа едни формулари на кои пишуваше дека сам си одговараш за зрачењето и последиците од него и уште еден на кој пишуваше дека со сигурност тврдам дека не сум бремена...секако, бидејќи немаше шанси да знам дали сум или не и не потпишав. Докторката ми нагласи дека е штетно за плодот, ама и општо за телото. Мислам дека и тебе ќе те прашаат ако одиш, дали си бремена... ако можеш да издржиш јас те советувам да почекаш барем до приближниот датум за добивање па да видиш, што, како...ама ако многу те боли...што знам...прашај си пак таму, ама во глобала тој е одговорот, на твоја одговорност си. А, инаку дека влијае на понатамошни шанси, не би знаела...веројатно не, ама сепак не знам. Абеја...среќно и ти посакувам и здраво стапало и бебушка исто така
Охххх искрено и срдечно се надевам на Др.Таше....имам слушано премногу пофалби и се најдобро за него па не се сомневам дека ќе биде и сега така....Се надевам ќе ве израдувам за брзо....
и јас сум за накај 11 по можност дане добијам ама којзнае и јас како тебе само после менструацијата имавме неколку пати однос после некако не ми се сакаше сон ме фаќаше.---лори и јас првиот пат кога бев останата бремена и имав сонтан беше септември октомври и после останав бремена обидувајќи се во март значи април дознав дека сум бремена
Некогас човек кога најмалку се надева тогас и успехот доага сам, ама кој да знае ние месецов од 8 до 14-15 ден бевме активни на два дена, ама после некако не ни се сакасе)а месецов се ми е некако чудно, не ми се зголемија градите како др пат одма после овулација и бас никакви симптоми немав за овулација нити пак сега кога треба дадобијам, а утре ми е денот, па ке видиме, само уопсте не помислувам дека ке има несто, засто кога ми правеа инсеминации секогас добрите денови ми беа 16, 17,18, а ние не бевме овојпат тие денови активни сто значи нити очекувам нити се надевам! незнам дали ви се случува и вас истото, но јас бас кога треба да работам на случај некако водењето љубов е иссилено,без воља, не од мерак како пред и после тоа! засто е така незнам! како и да е, зивотот врви напред , па кога ќе дочекаме само Бог мил знае!
Викаат дека баш кога ти се сака најмногу да водиш љубов, тогаш била овулацијата, така што Лори може и да сте ја погодиле овулацијата Јас се спремам за ХСГ, брисевите ми се чисти, чекаме да ми дојде, па кога ќе ми заврши одам на ХСГ. Чекам да ми дојде и да правам испитувањава преку крв, уште не сум направила дека бев дома еден месец, па додека закажам овде, и еве сега чекам од втор до петти ден за пролактинот и за другите работи што треба да се испитаат, тироидна жлезда, густина на крв, антитела... и на 21ви ден за прогестерон. После Велигден и јас ќе се вратам на исчекувањата слатки, здравје само Поздрав на сите и ве чекам со полни мешиња со бебиња
ОО мила наса пријателке, конечно глас и од тебе, бас се прасував сто те нема и написав јавно те прасав дали не следис , за да мозеби ако не читас да се јавис ама не си видела! Конечно помина твојот рок сто требасе да го поминес за да се фрлис пак на работа, еве и јас усте немам успеано, те чекам тебе , заедно да успееме па да делиме совети во труднички муабети! не има тука усте, па се надевам ке ги видиме конечно позитивните тестови! инаку ја утре треба да добијам, не чувствувам нисто, па нека биде бозја воља, ако треба да чекам усте ќе чекам , сто да правам, навикната сум Те поздравувам многу и добредојде назад
Какво е тоа испитување густина на крвта и за антителата каде се испитува.Ова докторот ли ти го порача ради спонтаниот или сама ти сакаше.Мене ништо вакво не ми рекол др каде што одам.
Здраво девојки, еве и јас на иста тема ко вас, па сакам да ве прасам дали некој користи maybe baby тест - микроскоп. Јас го купив пред неколку дена и почнав да го користам и сега за сега точно ми покажува. Паралелно мерам и базална температура, па кога ке станам сабајле незнам сто попрво да направам Мислам сето ова го правам без некое големо замарање туку само да видам дали по ова спаѓам во нормалните жени Ако има некој искуство да сподели. Поз
Јас уште немам добиено!!! Неколку месеци уназад ми доаѓаше на 26 дена, мах на 28, а денес ми е 28 ден и нема ништо! Болки како да имам добиено ( не толку силни, ама такви болки ) имам веќе некое време, а деновиве почна и половината да ме боли, посебно од левата страна, дури со се нога ме боли, па се трудам да спијам на десна страна, ама некако и така неможам и цела ноќ дежурам Градите ме болат ама не нешто посебно! Сакам некако утре да си направам тест, па ако не сум да не си се надевам за џабе! А ако сум, да си се радувам што побрзо! Ќе покаже утре ако има нешто или рано е??
Значи во рок од 10 мин и се радував, и кај да е ќе плачам! Само што ви пишав, појдов во вц и имав скрос малку кафеаво, што значи кај да е ќе добијам! Аман веќе!!!
Жени абе какво е тоа кафеаво? Јас кога и да добијам имам исклучиво крв, никакво кафеаво, Лаура ме збуни, не се притресувај ако не ти иде така обично значи дека може и не е менструација. Порано се случувало понекогаш на крај малце кафеаво што викате, ама сега не бре, цело време си е нормално, крв. Инаку добивањето сега и порано кога бев мала што се вели ми е скроз различно, нема благе везе, ми трае многу помалку, имам и помали болки, не се како порано. Фино е што некако се исчистивме, полека се префрламе во Труднички Дајбоже
Јас едно време се обидував со ленти незнаев дека постои вакво нешто.Кажувај каде го купи фа си набавам едно и јас
е бас сега се вклучив....не сум и некако нити сум купила тест, ниту пак сум на мисла да правам, секој месец се разочарувам и овој месец некако не се замрам многу ама пак сакам, сакам и сакам бебе и мислам и незнам сто веќе! теско ми е! денес требасе да добијам, нема нисто усте ама почнува да ме мачи стомак! сега сретнав еден комсија и ми се фали чекаат второ дете, не сум љубоморна, ама некако ми падна теско, засто работевме заедно на случај , јас сеусте не успеав а они и едно еве има година ипол и сега усте едно, некако се разочарувам, како да запрел зивотот за мене, сите напредуваат ја стојам во место! не дека сум љубоморна, ама тоа е некое чувство на тага оти чувствувам како да сум казнета за несто во зивотот и дека заради тоа не ми се дава!!! ТРИ години ќе станат како си чекам и добивам само негативни тестови сто судбина ќе бесе ова незнам незнам сто да мислам, ќе чекам да си добијам деновиве , и незнам и незнам ни сто да мислам ни сто да превземам повеќе....тотално сум без воља за зивот!!!
лори мила...знам како е и точно знам како се чувствуваш...но, не смееш да мислиш така! зашто би биле ние казнети?ами жив човек греши, ама што викаше баба ми...по господ со камења не сме фрлале! ќе даде господ и ние сите што чекама да се радуваме. тешко е, ама мора да се издржи! и јас порано многу се натажував кога ке слушнев како некој без малку труд или мисла одма добива бебе...ама сватив дека нема фајде од тоа. се опуштив и сега не мислам на тоа. а работам со странки, на шалтер во банка, и порано ми се чинеше дека што женско ќе влезе е трудно, сите само во стомак ги гледав и си викав што ми фали мене, зашто јас не сум? откако се смирив, сега ми се чини ни една трудница не ми дошла муабетот ми е...под итно да престанеш да мислиш дека си крива за нешто или дека си казнета! такво нешто нема! набрзо сите ќе се селиме од оваа тема, ќе видиш а сега дај боже да не ти дојде мене ми е термин околу 12ти месецов, па ќе видиме што ќе биде. имај си убава вечер