Istoto mi se slucuvase i mene edna nedela pred dobieno kafeav iscedok i na 28miot den od ciklus ke mi probie i mi traese i po 10 dena i poveke. Posle operacijata mi se regulirase sega mi trae maksimum 7 dena i menstruaciite ne mi se tolku bolni kako prethodno.
Devojki tukusto napraviv test za bremenost i e pozitiven no jas krvaram. Ne obilno, vcera trebashe da dobijam mi poteche edna kapka i denes isto kafeava i na brishenje rozeva krv. Dali e implantacisko ili sto e ne znam… ama mnogu se plasham pred 2 ipol godini imav spontan abortus i pochna isto vaka… ne sakam pak istoto da mi se sluci. Denes e sabota mojata doktora raboti tek od ponedelnik. Ne znam sto da pravam…
да го исконтактираш матичниот гинеколог на вибер, фејсбук или пак како што ти викаат да одиш таму некој да те прегледа
Имплациско не е, бидејќи имаш позитивен тест. Иди во прва амбуланта или болница, што и да има таму и објасни што се случува. Ќе те боцнат со нешто.
Здраво девојки, во овулација сум и страшно ме болат градите. До сега немам приметено вака или можеби не сум забележала. Дали кај некоја се јавил ваков симптом?
Здраво сакам да прашам кој суплементи и витамини ви ги има препишувано гинеколог за период кога се планира бременост? Фала ви
Метилирана фолна со Б12, Прегантол беа тие што ги пиев. Ми даде и аспирин и јас на своја рака пиев уште едни на природна база.
Ние со мм заедно го пиевме пред бременост, кај него за поголема циркулација, а мене ми го даде како најслаба заменска варијанта за клексан ќе му дојде. Штом останав бремена, он преќина, јас до 36 та го пиев, плус примав и клексан поради димерите. Исто аспиринот влијае ако има некоја прелада на репродуктивни органи, за да се третира. Вака кажано од др. вака кажувам и јас.
Eve jas sum operirana klasicna miomektomija, polipektomija, kireraza, endometrioza, 2 neuspesni ivf ... sega na posleden pregled isto kako da ne sum bila pod noz. Teloto mi e pak odnovo i odnovo polno so miomi i cisti. Ako ti rekol dr. Da se operiras, operiraj se laparoskopski i vednas so obidi za dete. Dokolku se nadevam go nemas istiot problem kako mene organizmot sam da ti gi stvara veruvaj ke ostanes bremena. Sami verba, i bez strav. Laserskata operacija ne e mn. Bolna. Ke se vratis vo normala za 1 nedela. So sreka