Metkirana folna,metkirana B12,q10,selen,cink Dali ti dadoa nekoja terapija za da ne ti SE srvaraat custi?
Метил фолат, метилиран Б12, мака, профертил (и за мм), коензим Q10, микронизиран дхеа, кардиопирин, премама, витамин Д и Е. Тоа според дијагнозата препишуваат.
Здраво на сите Со сопругот веќе една година се обидуваме за бебче. Бидејќи немаме резултати сакам да одам на подетални прегледи. Имам направено пап брисеви и микробиолошки брисеви и резултатите се супер. Хормони имам испитувано и тие се во ред освем што пролактинот ми е на горна граница. Ми открија инсулинска резистенција и веќе користам терапија. Матичната ми даде да пијам Елова и веќе некој период ги пијам кесичките. Сакам да ве прашам дали имате препорака каде да се обратам за подетални прегледи. Секоја препорака многу ќе ми значи и се надевам дека сите ќе се израдуваме и ќе видиме две цртички
Обрати се кај гинеколог-специјалист за да ви кажи што понатаму. Ти треба да си направиш обавезно хсг, каналите да видеш дали ти се проодни и сопругот спермограм. Ќе биде добро и ќе успеете, не се грижи.
Сопругот да си направи спермограм и спермокултура, ти хсг. Најдобро кај некој специјалист да се обратите и ќе ви каже што поточно да испитате.
Здраво позитивен тест на три дена пред циклус Бета ХЦГ 198 дали е тоа во ред? Бев кај матичната не можеше да види ништо единствено задебелен ендометриум
Честитки! Нивото на Бета ХЦГ од 198 три дена пред циклусот е добар знак. Нормално е на оваа рана фаза да не може да се види ништо на ултразвук, освен задебелен ендометриум.
Даа честитки! Секако е прерано за да видат на ехо. За 2 недели закажи си пак ехо, а можеш во четврток да повториш бета за да потврдиш дали расте правилно (би требало да се дуплира на 48 часа). Со лесно
Ви благодарам им посакувам на сите да си видат позитивен тест, две ипол години каде што се обидуваме и конечно успеавме
Пролактинот треба да е многу пониско од горна граница, исто и инсулинот. Пиеш ли терапија за пролактонот и метформин за инсулинот? Еловата е слаба, Фертилимин има многу подобар ефект, но е и поскап. Со инсулинска може да имаш ановулаторни циклуси и слаб квалитет на јајце клетки, ама тоа се средува за 3 месеци со исхрана и суплементи. Добар специјалист ќе ти каже што понатака ама најчесто е спермограм и следење овулација како најнеинвазивни процедури.
За пролактинот не ми препишаа терапија, за инсулинската резистенција користам глукофаж од 500мг со продолжено ослободување два пати во денот. Ти благодарам за препораката, ќе се консултирам со матичен
Имав циклус редовен(а претходно немав по 2 3 месеци) со Пикозитол, тогаш не пробував за бременост. Сега по препорака на матичниот зедов Пикостил ни ми дојде, ни имам 2 цртки Во дилема сум дали да земам пак Пикостил, да се вратам на Пикозитол или нешто друго ..
Za ovulacija najubavo probaj so macina treva od zavrsuvanje na ciklus do ovulacija potiknuva ovulacija
Ниско јаглехидратна, прочитај ја It starts with the egg книгата. Комбинација од исхрана, редовна физичка активност, метформин, фертилимин и витамини и антиоксиданси (CoQ10, цинк, омега3, б12, вит Ц, вит Д) мене ми помогнаа да воспоставам овулации и забременам, но најмалце 3 месеци се потребни да се вратат овулации и да се подобри квалитетот на јајце клетките. Ова секако се случи и бидејќи имавме одличен спермограм, така што проблемот беше едностран.