1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    И мене ми е веке 10ти месец со обидите.
    Пред да почнеме со обидите, имав редовна. Од првиот месец кога почнавме да пробуваме почна да ми касни :^) Ама 10 месеци се така...
    Ни еден тест нема позитивно. Докторот ми рече дека тоа може да се обиди да се фати, ама изгледа тоа бебето чека поидеални услови. Не знам. Можеби сака на лето да се роди, и ќе чекаме до наредната година :) Се проверив за бактеријата, нема.

Се си мислам, оваа менопаузата да не е подместена во овие новите генерации. Да не, место на 50, на 30 да ме дочека :D

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Мене вчера многу ме болеше левиот јајник, десниот што не ми е функционален не ми е, ама левиов ме уби, прашував слепо црево да не е, ебе не можам да се свиткам, боли убија, да се исправам исто, а се притиснам голе доле ме боли, се притиснам доле, горе ме боли. Најверојатно онаа пролетија од бактерија пак ми хара по организмот, ќе се обидам со Имунибор и Урофар, малку повеќе на природна база па ако нема ефект не знам веќе, ќе се јавам на хомеопатка, ми кажаа една што имала многу ефект, Голубинка, лечела успешно, имам бар три примера слушнато. Оф мори мајко, како ќе биде ова ;(

3. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Срце мое ,драга ЛОРИ,Тоа ти се оправдани цувства и секој сто бил во наша ситуација го познава тоа цувство,само ти нетрба да се отказуваш од ништо,а сто преостанува за зивотот,од ништо ,треба да се развеселите со нешто со сопругот,запоцни да работис нешто сто сакас,сто ке те исполнува.Не сакам да ме сватиш како еве сега оваа ми соли памет,и јас бев 3 години без успех,и јас имав еден спонтан,ти кога ми бесе најтесто после спонтаниот знаес сто ми реце-----не се секирај цим биднало еднаш,ке биде пак. Господ ако забавил не заборавил,не се секирај туку исполниго времето да не мислиш на тоа ,ок,многу те поцитувам и ценам ,поздрав драга Лори

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gocevska

gocevska Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    110
    КОга јас првпат се обидов да забременам , останав вонматерично бремена и со метотраксат се среди ситуацијата и ми рекоа после 6 месеци повторно да се обидам. Ги направив сите испитувања, се беше во ред, но многу читав за можните причини за тоа и се обидов со примена на алтернативна медицина.
    Со хормоните се беше во границите на нормалата, но сепак тргнав кон подобрување на квалитетот на јајце клетките. Значи , јадев квалитетна храна, почнав да пијам спирулина заради снабдување на целиот организам со кислород, суви смокви топени и чувани во маслиново масло , сок од млада и зелена пченица, многу вежбав и за кратко време одприлика 5 месеци останав бремена . Родив здраво машко дете кое е многу напредно и интелегентно, а за многу брзо време повторно останав бремена за второ и еве за два месеци треба да се породам. Покрај сите горенаведени работи, многу верував во бога, одев и во црква, од се срце верував дека еден ден ќе ми подари дете. Мора да верувате дека тоа што планирате и навистина ќе се оствари.
    Поздрав

На Lori-30 и irenna им се допаѓа ова.
  5. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

Zdarvo na site...sakam nesto da ve prasham ako znae nekoj da mi odgovori...fala vi odnapred...naci imav nezastiten odnos t.e probuvame imav i na plodni denovi menstruacijata mi e redovna na 26-28den treba da mi dojde utre ili na 9,imam teski gradi bolki vo istite kako se razbira za pred dobivanje i nekoj bolkicki dole vo jajnicite a sabajlevo koga stanav kako nekoja ostra bolka kako nekoj da te vrte od odozdola...posle nekoj cas imav belo pranje kako za ovolacija...ve molam nekoe mislenje...Pozzz

6. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Лори што бидна, доби ли? Се надевам дека нема да добиеш :lol: Како што кажа кога се најмалку надеваш тогаш може да се случи. Како случајот со мене. Направив тест само колку да се уверам 100% дека не сум бремена, и оп позитивно. :hug: :*

7. gocevska

gocevska Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    110
    Јас за двете бремености ги имав скоро истите симптоми, болни гради, чуство на болка во долниот дел како за добивање на менстрауција а за второто дури и поостри болки дури се уплашив да не ми стане нешто. Ако ти касни, почекај да поминат најмалку пет дена и направи тест за бременост.

8. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Симптомиве ми се некако познати, мислам дека си бремена :) Инаку, мене пред да добијам градите ме болеа една недела претходно и два - три дена пред да добијам престануваа...а кога открив дека сум бремена едноставно не престануваа :)

10. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Здраво Феминки мои!!! Како сте ми,има нови мамички...кај мене баба рога дојде денес,не се ни надевав дека нема да дојде зошто со мм извесно време паузиравме,направив микробиолошки тест кој ми беше чист-стакло,сега ке бидеме манку повредни :lol: па ке видиме што понатаму,но следно ке биде проодност и спермограм така ми кажа и Д-р.Има ли искуство некоја феминка што правела проодност во Систина или Ремедика? Ве молам за одговор... :sweat: тежок и трнлив бил патот до бебуш...

11. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474

Jas ke odam slednata nedela na HSG, toa ne e samo za proodnost, tuku i da se vidi morfoloskata struktura na samata matka i na samite jajovodi, i ako se proodni, sepak da se vidi dali se ispraveni, da ne se mozebi branovidni... nesto taka mi objasnuvaa, pa prenesuvam. Cekavme da mi dojde, mi rekoa den dva otkako ke mi prestane krvarenjeto da se pravi snimanjeto. Ponedelnik odam i na ispituvanje preku krv, vaka nesto ide: renal profile, urea, LFT (Bili,ALP,Alb), Bone profile, Calcium i ALB, Lipid profile, CRP, Glucose, Iron / Transferrin, Ferritin, Thyroid profile, FSH/LH, FSH, Prolactin, Progesteron, Testosteron, FBC, ESR, PT/APPT,TT. Ni sama neznam nekoi oznaki sto znacat, rezultative ke gi vidi posle doktorkata sto ke mi pravi HSG i sto ke me sledi ponatamu za se'.

P.S. Izvinete za latinicava, nikako nesakase da mi se namesti na MK.

12. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Среќен 8ми март драги пријателки, да бидете секогас сакани, исполнети и почитувани од васите мази :inlove:

инаку јас сеусте не добив, вчера попладне правев тест и бесе негативен, немасе ни бледа цртка, така да ќе си чекам деновиве да добијам, инаку градиве ми се големи ми идат топлини и сум мноогу изморена, немам никакви знаци дека ќе добијам ниту ме боли стомак, само пред два дена вечерта несто ме боцкасе силно кај јајниците така едно 2саати и престана! сто сака нека биде!
    Иленче ти благодарам за утесните зборови, на тебе и на сите други сто ме охрабрувате,мислам дека јас и Ецапереца сме најдолго на темава, ама да се надеваме дека ке успееме! ви посакувам убав ден, ако има новости ќе ве известам :inlove:

На koritsaki, vodolija123, wtff и 2 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.191
    Допаѓања:
    124.690
    Оваа недела ќе правам хистероскопија,малку ме фаќа паника,ама се надевам дека се ќе биде во ред :)

14. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Многу ти благодарам Лори , и тебе и на сите други среќен 8 март.
    До година сите да успеете да забремените и да не остане никоја од вас на темат за да се жали, само за совети :inlove:
    Еве и јас 3 години чекав но кога најмалку очекував тогаш Бог ме награди, еве сега сеуште неможам да верувам имам веќе и меше и моето синче кое нон стоп клоца многу немирен е.
    Имајте убав викенд и опуштете шетајте прославите за викенд :* :*

Поздрав ;)

На Lori-30 и eli25 им се допаѓа ова.
  15. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    И мојот коментар е поради тоа :) навистина и јас имам слушнато и видено многу приказни како др. Таше им има помогнато на многу како нас, па сега си се радуваат на бебенца во своите раце :) верувам дека и ти ќе бидеш една од нив за многу брзо па заедно ќе се радуваме ;)

16. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    4.209
    Јас имам правено во Систина , 3-4 минути работа воопшто не ме болеше ептен малце иако очекував голема болка, чини 4050 денари :) Каналите проодни, ама ми открија септум и ќе правам хисттероскопија исто во систина, и искрено срекна сум што ми е откриен на време септумот исто и докторот ми го рече тоа, ако забременев се знаеше што следи :!: поздрав и ич да не се плашиш да го направиш :*

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Да, уште јас и ти останавме, дај Боже ти Лори да си следната која ќе ја почувствува радоста на бременоста, дај Боже! Јас ќе си почекам до Велигден здравје, па со Господ напред, ама ич не се замарам, како треба така ќе биде :) ЦМОК :*

На Lori-30 и wtff им се допаѓа ова.
  18. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52

Незнам колку време вие сте на темава, ама не сте сами! Еве и јас сум со вас, веќе година и пол... :( Ама се ќе биде, барем јас така си се надевам! Господ е голем! :inlove:

19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    И јас девојки имам правено ХСГ во Систина, ме болеше ама кратка е таа болка, поголема е болката кога ке видам дека и овој месец нема две цртки :(

20. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Srekice,

неможам да ти испратам порака. Инаку микроскопот го купив во Виола аптека, во другите немаше, а чини 1300 дебари ама се користини неограничено не се троши. Ставаш плунка од сабајле одмакога ќе станес и гледас низ него, инаку има облик на кармин за уста баш такво.
    Ако ти треба нешто друго да ти казам слободно прасувај. Инаку го користам две недели и мерам паралелно и базална и некако се ми се поклопува. А го користам и fertility friend сајтот, па се таму внесувам и базална и микроскоп и некако се се поклопува, во теорија а за во пракса ќе видиме до крајов на месецов :)