1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    158
    Здраво еве ме мене денес бев на гинеколог конечно се виде плодот пресреќна сум се слушна и срценцето, по скоро три недели секирации конечно да здивнам,докторката ми рече дека со 4 дена било помало ама тоа не било за загрижување ќе се изедначело

На WhiteCat33, Mawoto-Stefi, Viktorijaaa5 и 32 други им се допаѓа ова.
  2. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    116
    Bravo so lesno, ne se sekiraj se e super :) a kolku te isplasi taa prvata doktorka… jas ne bi odela kaj nea vekje da sum na tvoe mesto…

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    158
    Јас баш и реков на докторкава, сега треба да појдам со вашиот извештај кај првата докторка што ми рече дека е вонматерична бременост и да се бара каде е да се извади па да видам што ќе каже, такво ни е здраството за жал и да појдам не добивам ништо освен што ќе се изнервирам

На arwen93 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  4. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    907
    Допаѓања:
    1.359
    Здраво вака се работи за моја блиска личност се обидува да забремени 1 година,правеше испитувања лани (на одмор се тука од Франција е) фсх е 70 а лх 36.Бевме денес кај др Коруноски ја гледаше на ехо ама едвај и ги виде јајниците многу се мали.. Утре рече да се направи фсх,лх,естардиол и пролактин во Авицена бидејќи си заминуваат на 19ти во Франција да може да си почне со хормонска терапија. Во Франција не ни ја гледале на ехо само и правеле бета хцг кога и каснел циклусот а има напоменето дека не и е редовен па затоа тука реши да прави испитувања.Докторот ни кажа дека може да се излечи со хормонска терапија ама доаѓа во предвид да се направи и инвитро поради големината на јајниците. Доколку имате искуство со ваков наод ве молам споделете мислења девојчето е 25 години и е преплашено,ви благодарам однапред.

5. Karande

Karande Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    143
    На висок фсх нека провери и амх хормон, можи да има намалена резерва што веќе док спомнал и за големината на јајниците. Со точна дијагноза секогаш има надеж.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    644
    Женски, ве молам за инфо дали некоја знае колку чини HSG на приватно?
    На државно треба да чекам 2 месеци за термин.

пс. Дали е болно? :(

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.778
    Допаѓања:
    32.934
    Мила, јас во Јануари правев кај Толовски и ме чинеше 5000денари. Ако сакаш ќе ти дадам бројче да се јавиш да прашаш сега во случај да не е покачено. Ти препорачувам таму дека професионални се и брзи.

За болка, имаше да, ама не е ништо страшно. Буквално целата процедура е 1 минута. Мене не ми беше многу болно, сега зависи и од прагот на толеранција. :)
    Не се плаши само, не е страшно и многу е кратко, а ќе завршиш многу работа.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    644
    Ти благодарам многу на одговорот.
    Може да ми пратиш бројче, ке се јавам да закажам.

9. Kala22

Kala22 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    952
    И јас правев кај Толовски лани Ноември мислам беше, исто платив 5000 денари. Болка немав.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.908
    Допаѓања:
    4.812
    И
    јас бев кај толовски 5000 ден. Не е болно уопште. Не се мисли закажи си

На Ladyme и Iva.T им се допаѓа ова.
  11. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    39
    Се извинувам што ви се приклучувам во разговорот :)
    На кој ден од циклус се прави хсг?

12. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    644
    Од 7 до 11ти ми кажаа мене на клинка

13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.866
    Кај Толовски 5.000, Систина 10.000.
    Воопшто не е болно, барем мене не ме болеше.
    @Black-Beauty oд 7-12 ден од циклус, јави се и ќе ти кажат.
    Треба и чисти брисеви и седиментација под 12, кај Толовски толерираат под 15.

На Black-Beauty и Iva.T им се допаѓа ова.
  14. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    39
    Без нови брисеви не прават хсг?
    Моите се стари околу 10 месеци :(

15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.778
    Допаѓања:
    32.934
    Мене брисеви не ми побараа кај Толовски, само седиментација. Брисевите е убаво да ги направиш за тебе, да си знаеш дека е сѐ чисто.

На Black-Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    39
    Ти благодарам за одговорот

17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.866
    Мислам важат 6 месеци, ама најдобро за тебе да си направиш нови, да знаеш дека се чисти.
    Мене не ми побараа, ама чисто за себе.
    Преку телефон ме прашаа само за седиментација, т.е. јас прашав дали ми важи од пред една недела, ама ми кажаа нова да си направам.

На Black-Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Читам све изначитав и сега имам детенце едно 6 годинки скоро пробуваме за второ од средина на јули ама еве никако иако пробите ни се 5-6 пати до сега…и нема бременост првото се зачна многу лесно по 3 пат неактивно пробување. Август не добив 3 теста негативни до сега нема бременост нема циклус и страв отидов на доктор почна да ми знори запушени јајцеводи бидејќи првото е со царски да направам хсг итн како и дислокација на десен јајник при царскиот куп работи кажа ме исплаши и на крај не дознав ни зошто ми доцни циклус…дали сте имате потешкотии во забременување поготово со второ и дали е можно да стварно од царскиот имам последица да не можам да забременам по втор пат, цел ден сум у стрес у го преплакав…

19. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    718
    А зошто плачеш, има за се решение. Да ти е живо и здраво детенцето што го имаш, ќе биде и за второ.
    Закажи си хсг и реши ја дилемата, има тема проодност на јајцеводи, пролистај и ќе ги најдеш деталите. Јас правев контролно хсг после киретажа, од страв да не се запушиле јајцеводите и среќа проодни беа.
    Инаку точно е дека можат да се запушат со царски, операции, киретажи, инфекции.
    Некогаш и со самата процедура можат да се отпушат, под притисок на контрастот и/или да се прочистат па бременоста после во следните месеци е поверојатна.
    Ако недај боже се блокирани ин витро секогаш е опција и среќната околност тука е што веднаш добиваш ваучер.

Ова дислокација на јајник не сум го сретнала како поим и неразбирам како би влијаело. Можеш да побараш и второ мислење.
    Не се нервирај :!:

На Izzy_0504 и Elliana им се допаѓа ова.
  20. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Реално не сме пробувале активно, за да се даде дијагноза правиме брисеви и хормони зошто и лев лобус ми е изваден на тироидна спермограф па на крај рече хсг. Дислокација на јајник ја не најдов ни на гугл како дијагноза но ало е изместен ми кажа дека може да не стигаат јајце клетките до матка, искрено или докторов е откачен или не знам, јас не ни споменав дека активно пробуваме за бременост туку дека ми доцни циклус а притоа у јули добив 2 пати август ме скокна и еве септември исто, се гледаше на лев јајник две фоликули матка се ок. Пред докторов сум вила два пати как матичната Нада Геровска ништо вакво не споменала ниту пак дислокација на јајник…битно и да сакам да забременам преѓивеав толку психички стрес што ќе влијае и тоа. А за инвитро чисто се сомневам дека сопругот ќе сака да проаѓа низ тоа бидејќи многу пројдовме во овие 5 години од проблеми и маки не за бременост него општо…иако не сме нешто стари јас имам 33 тој 37 ќе полни, а за пробување сме пробале 7 пати до сега дали и толку иако и со првото така па изгледа третиот пат фативме овулација некоја и бидна одма не ни очекувавме бременост тогаш и сега зошто нема плукни залепи пак пва што го кажа ме извади од колосек :)

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.