1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    933
    Jas napraiv ama pred 4 godini vo Sistina ama sega ne bi znaela kolku e cena. Za bolki 2 saati pred procedurata mi rekoa da se napijam diazepam za da se opustat muskulite i stvarno bese edna blaga bolka kako onie bolkite pred dobivanje, cela procedura e 2 minuti rabota posle toa nikomu nisto.

2. .kukla..

.kukla.. Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Во Битола болница плодност -8000 без анестезија,10.000 со анестезија.Јас бев во јуни толку беше.Без анестезија бев(имам висока толеранција на болка) повеќе се осеќа притисок него болка.

3. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    39
    Здраво девојки :inlove:
    Мојот гинеколог ми препорача да посетам доктор од нуклеарна медицина затоа што на претходни испитувања tsh ми беше 3.6 (за бременост резултатот треба да биде под 2.2).
    Пред 10 дена бев на преглед и направена ми е крвна слика каде што tsh ми беше 2.0. Докторот по нуклеарна медицина ми кажа дека не ми е потребна терапија.
    Денес ми е трет ден од циклус, повторно правев исптивања на хормоните, tsh ми е 3.8 и инсулинот благо покачен, референтна граница до 17 а моите резултати се 17.4.
    Исто така витамин Д ми е под граница.
    Докторот ги виде резултатите, за витамин Д ми даде терапија а за другите два хормони ми кажа повторно да ги испитам за 7 дена.
    Дали некоја се има соочено со слична ситуација како мојата? Во 10 дена различни резултати за tsh.

4. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    193

Zdravo Black-Beauty, Tsh se ispituva za vreme na cicklus koga estogenot e seushte nizok , za ovulacija dostignuva najvisoka vrednost i treba da e vo granicite shto se dadeni no moze i da bide pokacen shto ne e realna slika. . Ispituvaj gi i fT4 i fT3 ne samo Tsh. Najdobro moze e da se konsultiras so Endokrinolog.

5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.866
    Анти тпо, анти тг антитела, Фт3, фт4 имаш испитано?
    Најдобро да се консултираш со ендокринолог.

6. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    39
    Испитани се и фт4 и фт3 и тие се секогаш во ред, и останатите фертилни хормони се супер освем тсх :(

7. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    39
    Испитани се и фт4 и фт3 и тие се секогаш во ред, и останатите фертилни хормони се супер освем тсх :(

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.185
    Во темата Проодност на канали ,имаше една членка напишано за во Систина дека е 12 300.Не се плаши,не е ништо страшно 2 минути работа.Само распрашај се и на други места,има разлика во цените.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BraveMama

BraveMama Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    10
    Vo Sistina 12 300 (toj kontrast ne sodrzi penicilin vo slucaj da ste alergicni), kaj Tolovski 5000 (sodrzi penicilin ako ste alergicni nema da se nafatat zosto nemale anesteziolog), na drzavna 700 den

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.433
    Допаѓања:
    10.475
    Не знам дали е само кај мене ама кога почнеме со обиди, циклусот ми стане каша попара. Инаку ми е точен 28 ден, реткост е ден, два да задоцни. Сега ми доцни по 4,5 дена.Не ми е страв што доцни ме нервира ПМС симптомите ми се продолжуваат и уште толку ме напнува :envy:

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.913
    Допаѓања:
    6.761
    И кај мене беше така, мислам дека е на психичка база. Пошо си свесен некако дека пробуваш, па во исчекување си.. еден месец реков налет веќе што сака нека биде.. и тоа три пати дали имавме со маж ми.. и еве 31ва недела терам… а напраив тест пошо мислев дека не сум бремена. Си реков ќе направам еден да ми покаже негативен и да ми олесни на психа и ќе добијам, пошо ме мачеше за добиено симптоми, и оп две цртки. Уште три напраив од што не верував:rofl:

На Nala1806, 5678m, Rozevata и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Srna92

Srna92 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    25
    И кај мене исто, имав редовен циклус, откако почнавме со обиди ми доцни по 4/5 дена... Никогаш претходно не ми доцнел по толку денови

На Rozevata и anggell им се допаѓа ова.
  13. MissKriss

MissKriss Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Исто, пробавме еднаш се напнав зошо добив пошо очекував бременост, и после тоа почнав да се напнувам и ми доцнеше 33 дена и еве денеска така лабаво ко да ќе добијам чим јавува розев исцедок, а почнав по гинеколози да идам и да мислам дека сум неплодна, ме преплаши докторот со запушени канали од царски итн. Ама добро што гледам дека не сум јас само има надеж значи

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. I.Ta

I.Ta Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    15
    Здраво сакам да прашам нешто, вчера попладне бев на доктор прв пат одам кај него на преглед и ми кажа да пијам кломифен за зголемување на фоликулите, дека не одговарала големината за тој ден, ми рече да почнам од денес, ама читав од тоа како се правеле цисти, пореметување на циклуси, стоп инекции а тој ништо не ми кажа за ова ни за стоп инекција ни за ништо само природно да тераме со обиди за почеток па ќе видиме ако треба и инсеминација понатаму.
    Искрено ме стави во мисла сакам денес да си одам кај мојот матичен да го прашам ако треба да ги пијам ќе ги пијам не е проблем.
    Ваше искуство со овие таблети? Да почнам да пијам или сепак да почекам матичниот што ќе ми каже.

15. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    257
    Дали докторот ти препорача следење на фоликулите? Обично Кломифен се зема од 3-тиот или 5-тиот ден од циклусот. Не мора да значи дека ќе добиеш цисти, бидејќи реакцијата на лекот варира од личност до личност – кај некои се појавуваат, кај други не. Ако веќе планирате стимулација, можеби инсеминацијата е подобра опција. Имај на ум дека Кломифен може да предизвика истенчување на ендометриумот, па понекогаш се препишува Естрофем (ако така се викаше) за да го поддржи неговиот раст.
    Исто така, Кломифен троши резерви, па затоа земај го само со редовни прегледи на доктор. Ако немате испитано, препорачувам да ги си проверите хормони заедно со АМХ и спермограм, пред да почнете со стимулации.

На I.Ta и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.866
    Со Кломифен дали ти препиша и Естрофем?
    И колку дена ти препиша да пиеш?
    Јас Кломифен пиев само 4 дена 2x2, а со Естрофем си продолжив 2x2, потоа ми ја зголеми дозата 3x2, ама ова за ивф.
    Не мора да значи дека ќе ти се појават цисти, на некои им се појавувале, на некои не.

На I.Ta и Hope IT им се допаѓа ова.
  17. I.Ta

I.Ta Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    15
    Не ми кажа ништо дополнително да пијам ниту пак ми објасни, ни ендометрум ни залихи ништо..само ми рече ќе земеш од утре сабајле да пиеш пет дена (демек да не почнувам од вечерта) па ќе дојдеш на контрола, вчера ми беше 5 ти ден денес 6ти.
    И некако набрзина ме откачи ништо подетално не ми кажа..ќе дојдеш на контрола ќе видиме како ќе бидат дали ќе растат, ама она кога не ми остави доверба....плус прв пат одам прв пат ме гледа...
    И некако ме исплаши, не е проблем ако треба да ги пијам ќе ги пијам ама не е работата од тука да дознавам дали треба нешто плус со тоа да се пие или не.
    Сепак ќе си одам кај матичниот помирна ќе бидам кога ќе ми објасни тој.

18. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    257
    За жал, многумина од нас дознаваме важни информации од тука, наместо да бидеме правилно советувани од докторите. Искрено, повеќето испитувања што ги направив јас досега се благодарение на искуствата споделени на форумот. Јас примав Кломифен два циклуса по ред и бев без проблеми.

На KittyAgnes, I.Ta, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.866
    Па нека гледа како ќе ти растат фоликулите, ендометриумот дали ќе се задебелува.
    И јас дознав многу работи од тука, матичниве ништо не кажуваа што да испитаме, што да пиеме.
    За задебелување на ендометриум кога бев на природен циклус јадев ананас, цвекло и бразилски орев по едно-две.

На I.Ta и Hope IT им се допаѓа ова.
  20. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    193

Пробај малку и по природен пат, физичка активност, дополнително да користиш суплементи како мио инозитол појачува овулација природно, витамин Д3 да зајакне создавање на здрави клетки, метил фолат 1000микрограми и метил Б12, намали алкохол и кафе и почесто односи пример на два дена. Ако нема друг проблем со додатоците и физ активност треба да се нормализира овулацијата.

Испитај во меѓувреме све хормони, б12, д3, фолна, инсулин.

Немој одма да избрзуваш да пиеш хормонска терапија ако немаш нешто од ова пробано.

На I.Ta и anggell им се допаѓа ова.