1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Здраво на сите овој месец бев толку уверена дека сум бремена ама за жал не излезе така се обидуваме со маж ми за детенце да ми споделите дали пиете нешто пред да забременување дали некоја останала бремена пи некој третман со ги примела две год сум во брак а и уште некој месец ке бидам 35 години мислам дека и доцнам со бременост заради годините ве молам да ми помогнете ако знаете со нешто зошто толку бев сигурна викам готово бидна добив сабајлево :(

На Ladyme и Dona9 им се допаѓа ова.
  2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.556
    Допаѓања:
    8.254
    Јас ќе споделам мое искуство но сепак консултирај се со гинеколог. Ние пробувавме повеќе од година неуспешно, имавме една биохемиска и целото искуство беше трауматично.
    Еден месец пред да останам бремена почнав да земам редовно витамин ц од 1000, витамин д од 1000 единици, фемибион 1 фолна киселина, со ручек омега 3 и коензим Q10 и навечер јадевме по 2 бразилски оревчиња и јас и сопругот. Бразилските оревчиња го задебелуваат ендометриумот и се природен извор на селен. Овие состојки се оние кои се наоѓаат во профертил апчиња што се изгор скапи, ми ги препорачаа демек за подобрување на квалитетот на јајце клетките, ама јас не ги земав туку комбинирав. Исто така и двајцата со сопругот земавме матична млеч. Се спремавме за втора инсеминација во newborn и воопшто не очекував природно да останам бремена. Не знам дали витаминиве имаа некаква улога, само споделувам.:)
    Не знам колку време пробувате, ама ние после 6тиот месец направивме основни испитувања како пап, брисеви, хормони, спермограм и хсг.

3. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    1.343
    а за првавата инсеминација, што пиевте? таму исто ја правевте?

4. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    116
    Kolku vreme se obiduvate? Ako e podolgo od 6-7 meseci napravi podetalni ispituvanja ako do sega nemash napraveno. Prashaj go matichniot ginekolog za da ispitash hormoni, mazot spermogram i na eho dali e se vo red kazi mu deka se obiduvate podolgo i ke se najde reshenieto veruvam. :)

5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.866
    Што имате испитано ти и сопругот?

6. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Не немаме испитано ништо не сме биле на лекар

7. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Немаме ке закажам на лекар гинеколог за испитувања

На baguf4e и arwen93 им се допаѓа ова.
  8. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Не е долго ама знаеш како викат ние одма сакаме а така некогаш ме бидува ама ке испитаме се што е потребно а за почеток јас ке земам некоји витамини и така не пијам никаков витамин

9. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    116
    Mnogu e rano ne se razocharuvaj odma obichno se dava period od edna godina, retko kaj kogo od prva se fatilo :) pij metilirana folna Femibion 1 i soprugot neka pie vitamini isto e vazno.

10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.866
    За почеток ти хормони, пап, брисеви, ако е потребно хсг (проодност на јајцеводи), генетски мутации (ова го препорачуваат ако имате спонтани, ама не е лошо да се испита).
    Сопругот спермограм и спермокултура.

Малку време се обидувате, ама подобро порано да си испитате за да си знаеш.

На babymaybe123 и Hope IT им се допаѓа ова.
  11. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    116
    Moj sovet isto mojata doktorka sto mi go kaza ne bidi pod stres posle ovulacija na sekoi dve minuti do wc da vidis dali si dobila, opushti se, ako ti dojdat takvi misli raboti neshto, zanimavaj se po doma, chitaj, sreduvaj neshto, proshetaj se ne misli na toa zosto i toa ima vlijanie, se kachuva prolaktinot a toa e loso za teloto. Znam deka se machni tie 2 nedeli dodeka da doznaeme dali ima nesto ili ne ama kolku poopushteno tolku podobro.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    257
    Мое мислење е дека основните испитувања треба да се направат порано... Секако дека важно е да се остане опуштен, но од моето искуство, еден спермограм ќе ми заштедеше повеќе од година.
    Мојата препорака е да си ги направите основните испитувања: хормони на третиот ден (дополнително би го предложила и AMH), спермограм, спермокултура, генетски мутации и ХСГ..

На Nensi_k@#$, Ladyme, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.556
    Допаѓања:
    8.254
    Не, првата ја правевме на гак на спонтан циклус без стимулација.

На KittyAgnes му/ѝ се допаѓа ова.
  14. babymaybe123

babymaybe123 Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    40
    Јас бев стимулирана со кломифен два пати со еден месец пауза измеѓу,немав никаков проблем но сепак индивидуално е

На I.Ta му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    5
    Zdravo. So soprugot probuvame veke 4 meseci za vtoro, ama nekako ne ide ne se fakja. Prviot pat posle 3 meseci obid zabremeniv. Pijam svasta, poradi toa sto imam i policisticni jajnici ama nikakov simptom za istoto, sekogas na vreme dobieno, ovulacija normalna. Se porodiv pred 7 meseci ama ete tesko ide. Neznam zosto. Nekoj slicno iskustvo da spodeli, ili sovet da dade? Ginekologot mi preporaca ako do krajov na godinava ne ostanam bremena da pojdam kaj nea za nekoi drugi merki da se prevzemat ama neznam koi bi bile tie.

16. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    1.080
    Moze ke ti kaze da probate so stimulacija kako klomifen ili da ispitas hormoni a mm spermogram. 4ri meseci se mnogu mal period ne se razocaruvaj stom ednas si ostanala za brzo bremena ke ostanes pak

На Strawberry99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    49
    Здраво.Ме интересира дали со полицистични јајници имајќи овулација и менс. на секои 35 до 40 дена може нормално да се дојде до бременост.Мислам дека 4 месеци не се многу ама сепак кога нешто посакуваш чекањето е тешко.

На Strawberry99 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.908
    Допаѓања:
    4.812
    Ако си се породила пред 7м, сеуште организмот не ти е вратен у нормала, плус ако доиш хормоните сигурно не се вратени во нормала. Дај си време.

На Strawberry99 и Elliana им се допаѓа ова.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.913
    Допаѓања:
    6.761
    Дали ја пратиш овулацијата со нешто? Дека со полицистични јајници, лотарија е кога имаш. Многу е битно тоа.

На Positiv Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    49
    Да ја пратам секој месец со дигитални тестови за овулација и секогаш ја имам.Чудно ми е како имам овулација а полиц.јајници велат дека таа изостанува или воопшто ја нема:( и веќе 6 месеци не е дошло до бременост.