1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.079
    Допаѓања:
    15.687
    Гинеколог нека ти следи овулација е најдобро. Ќе прати како ти растат фолекули, кога ти пукаат и дали се пукнати сите. Така ти е најдобро.

На Feniksgirl и Positiv Girl им се допаѓа ова.
  2. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    455
    Хелооу вакаа мене последен ден од менструацијата ми беше на 19ти септември календарски овулацијата треба да е на 26ти (15 ти ден од менструацијата)
    Случајно отидов на гинеколог и за денес 1ви октомври ми рече пукаат фоликулите денес си олодна.. Збрка со тајмингот не ми е јасно, патем во односот не сврши и не знам дали да очекувам среќа

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.556
    Допаѓања:
    8.254
    Некогаш ЛХ хормонот е висок и тестот за овулација што го детектира да е позитивен, а телото да не испушта јајце клетка односно тој месец да не се случи овулација. Не е невообичаено да се има ановулаторен циклус понекогаш, особено при пцос. Најдобро во вакви ситуации е да се следи на гинеколог преку фоликулометрија.

На arwen93 и Positiv Girl им се допаѓа ова.
  4. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.556
    Допаѓања:
    8.254
    Колку дена обично ти трае еден циклус? Секогаш ли ти е точен? Овулациите не се секогаш школски па да се случуваат на 15 ден од циклус. Обично од ден на овулација до добивање се 14 дена, ама овулацијата кај некои жени е порано, кај некои покасно. Јас на пример имам циклус од 30-35 дена, па затоа секој месец мерев овулација со тестови или на гинеколог за да ја фатам тој месец кога е точно. Месецот кога останав бремена по првпат во животот ми се случи на 13 ден од циклус, а пред тоа цело време од 16ти па нагоре. Среќа мерев од порано, инаку ќе ја пропуштев.
    Штом гинеколог ти рекол дека имаш зрел фоликул за пукање, најверојатно во следните 24-36 часа ќе ти настане овулацијата, па можеш да пробувате.

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.913
    Допаѓања:
    6.761
    Со полицистични јајници не се веродостојни тестовите за овулација заради високото ниво на ЛХ хормонот. Затоа најубаво е да пратиш со гинеколог. Да пратат фоликули.

На Positiv Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    49
    Само еднаш пратевме со гинеколог,фоликули беа во ред и направив тест и се потврди и така бев сигурна дека имав овулација и ми кажаа кај некој што има нормална овулација не може секој месец да се следат фоликули,ако еднаш е се во ред значи и наредните циклуси ќе биде.Не пробуваме многу време ама сепак е добро да се открие проблемот на време.
    Ти благодарам за советите

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.960
    Sovet, da ostavis vremeto da si go napravi svoeti, bar do godinata. Prvo teooto i hormonite ne ti se uste stabilizirani. Po 1g ako ne ostanes trudna togash so ginekolog ke se konsultirash, ke pratite folekuli na eho.

На Strawberry99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Merry-8

Merry-8 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Здраво на сите Што мислите, дали резултатите се добри? Направени се денес, на 3 ден од циклус. Ви благодарам многу однапред❤️

Прикачени фајлови:

• IMG_3978.jpeg
      IMG_3978.jpeg
      Големина на фајлот:
      239 KB
      Прегледи:
      64
  9. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    483
    Резултатите ти се одлични за трет ден. Немаш никаков проблем со хормоните.

На Merry-8 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Merry-8

Merry-8 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Прогестеронот е покачен, или можеби треба после овулација да се испита? Тоа ме загрижи

11. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    483
    Препорачано е да се испита на 21ви ден од циклусот да се види дали имало овулација или не. Консултирај се со матичниот гинеколог најдобро.

12. Cherry026

Cherry026 Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Јас останав бремена со пцос. И докторката ми рече дека кај пациентките често се случувало.

13. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    49
    Дали може повеќе информации да споделиш.Користеше некои лекови или спонтано:)

На Cherry026 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cherry026

Cherry026 Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Пиев апчина примолут ама сеуште имав цисти знам ги видовме на ехо после првата терапија и веднаш потоа останав бремена. Веројатно од порементени хормони се изместила овулацијата.

15. desperate15

desperate15 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    940
    Овие три дена имам болки некои ко за овулација а јас ретко имам овулации, вчера правев тест за овулација негативен беше, денеска е позитивен.
    Односи имавме вторникот. Денес не сме во можност , има ли шанси да останало нешто од завчера :D

Последна измена: 3 октомври 2024
  16. Tea234

Tea234 Нов член

Се зачлени на:
    6 септември 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site, da prasam dali nekoja imala slicno iskustvo..Majka sum na kerka od 1 godina, megjutoa imam dijagnoza policisticni jajnici so pokaceni androgeni hormoni i patam od akni dolgo vreme.Pred da zabremenam so kerkata probuvavme godina dena, neuspesno, potoa so 3 mesecna terapija so oralni kontraceptivi ostanav trudna odma posle oralnite kontraceptivi.Posle poragaj povtorno pocnav mnogu da se nafrluvam i gi koristam pak oralnite kontraceptivi 5 meseci.Prasanjeto mi e dali nekoja se nasla vo slicna situacija, kade sto stvarno apcinjata pomagaat za kozata, megjutoa da gi koristela dolgo vreme, pa posle toa zabremenila?Citam razni istrazuvanja deka posle godini koristenje na oralni kontraceptivi mnogu ne mozat da dobijat normalen ciklus i da zabremenat..Prasuvam za vtora bremenost koga ke sakam, mi e strav da ne narusam nesto poveke pa da ne mozam da zabremenam...

17. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Здраво едно прашање почнав да пијам фолна киселина таблети за планирање на бременост девојки ама еве два дена ги пијам леле ме фака паника на глад до ручек едвај до 12 издржувам за да јадам а од сабајле обавезно јадам некоја кроасани зошто работам дали имам апетит од фолната благодарим

18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.866
    Јас пиев и обична и метилирана фолна па немав некој апетит, си јадев нормално.

19. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.913
    Допаѓања:
    6.761
    Не ти е од фолната. Нема такво дејство.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Здраво едно прашање почнав да пијам фолна киселина таблети за планирање на бременост девојки ама еве два дена ги пијам леле ме фака паника на глад до ручек едвај до 12 издржувам за да јадам а од сабајле обавезно јадам некоја кроасани зошто работам дали имам апетит од фолната благодарим
    Јас не можам од 9 наутро до 12 до ручек јас паника за глад имам а во 9 сабајле јадам две кроасани