Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526

Srekice,

неможам да ти испратам порака. Инаку микроскопот го купив во Виола аптека, во другите немаше, а чини 1300 дебари ама се користини неограничено не се троши. Ставаш плунка од сабајле одмакога ќе станес и гледас низ него, инаку има облик на кармин за уста баш такво.
    Ако ти треба нешто друго да ти казам слободно прасувај. Инаку го користам две недели и мерам паралелно и базална и некако се ми се поклопува. А го користам и fertility friend сајтот, па се таму внесувам и базална и микроскоп и некако се се поклопува, во теорија а за во пракса ќе видиме до крајов на месецов :)

2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки како сте, кај мене и денес нисто, :?: и дај бозе да ме одмине следните девет месеци :lol: имам рамен стомак, никакви симптоми за нисто, освен гради болни и тврди, тест правев пред два дена ама во 4 попладне и ефтин тест бесе, излезе негативен ама сега пак усте не ми доага! ке почекам усте два дена па ако не добијам тогас ке направам пак тест! дај бозе да се израдувам:)) :$ поздрав

3. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Дај боже да не добиеш Лори :) Колку дена ти доцни? На тестовите пишува дека можеш на два дена да ги правиш, па ако не те држи место купи си sure check или self clear. Некаде прочитав и дека не мора да го правиш тестот наутро, но во тој случај не треба да одиш во тоалет барем 4 часа претходно, така да не пиј многу течности. Ти посакувам две цртки и кажи ни што си направила :)

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Лори и јас правев два теста па ми беа негативни, и после незнам точно дали една недела ми излезе позитивно. Но ти можеш за два три дена пак да направиш. Дај Боже да не израдуваш. :inlove:

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ви благодарам срцки, не сакам да купувам и да правам тестови се додека не ми задоцни добро:)) минатиот месец добив три дена порано, а сега па еве два дена ми касни ама немам никакви симптоми за добивање!ке видиме наредните денови, ви благодарам сто сте со мене и јас ви посакувам на сите да се радувате :inlove:

На vodolija123 и Markiza30 им се допаѓа ова.
  6. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Лори и кај мене е слиЧна ако не и иста ситуацијата. Последен пат имав на 11 февруари, добивам на 27,28 дена сто знаЧи вЧера или денес, усте ја нема......ВЧера станав во 4 наутро да направам тест но бесе негативен е сега викам дали усте спиев па не го направив како треба тестот или избрзав мозеби треба да Чекам да ми задоцни барем еден ден? Овој месец земав и кломифен дали е можно да касни од него? Од симптоми имам благи болки во јајниците и градите ми се поддуени, не носам прслук а изгледа како да имам :) Ако не ми дојде до утре ке направам др.тест и така секој месец ја тросам платата за тестови :lol:

7. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    Лори и Монела драги дај боже да се израдувате мартовски :inlove: и јас исто така имав како тебе Монела на 11фев. но тој месец имаше 28дена и затоа очекувам утре да добијам/недобијам како и да е вие бидете опуштени оптимистички настроени а и јас исто така :D и тоа што е наше ќе си дојде.
    Ве бакнувам и имајте пријатен ден :*

8. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Zdravo na site. Prvo se izvinuvam sto pisuvam na latinica, no nemam Mk podrska momentalno. Minatiot mesec (Februari) kupiv okolu 13 testovi za ovulacija i pocnav da gi pravam 10 dena posle menstrualniot ciklus. Cilklusot mi zavrsi na 7mi Februari a plodni denovi mi bea 17,18,19,20,21,22,23,24,25,26 Februari,sto mi bese mnogu cudno i mislev deka testovite ne se vo red i i rekov na edna prijatelka da napravi eden za vo slucaj ako i na nea i se pokaze pozitiven togas nesto ne e vo red so testovite. No na nea i se pokaza negativen :) a na mene istiot den pak pozitiven. Aktivni bevme samo do 22,zatoa sto posle toa mi se pojavi nekoe cesanje vo predelot na vaginata i ne se cuvstvuvav ubavo. Se izvinuvam sto malku izbegav od temata, no sakav da prasam nesto vo vrska so bazalnata temperatura. Denes e 8mi den kako mi docni, no zatoa sto imam neredoven ciklus toa mi e normalno. Denes otkako stanav od spanje znaci posle 15 minuti si rekov aj da probam da izmeram bazalna tem. oralno i mi se pokaza deka e 37.1 , no znam deka se meri pred da se stane od postela. Dali nekoj znae eve kako sto jas ja izmeriv 15 min posle stanuvanje, za kolku stepeni bi mozela da se pokaci vo odnos na onaa pred stanuvanje od krevet. Inaku utre ke probam da ja izmeram pred da stanam, Vi blagodaram i se nadevam deka ovoj mesec ke ni bide sreken na site. :)

9. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Девојки има ли некоја искуство со Огестан таблетите? Пишува дека ги земаат трудници и се препорачува за тие што сакаат да забременат. Има фолна, вит. Д, омега 3, па се мислам дали да ги земам како додаток на исхрана?
    http://www.vasginekolog.rs/mnakserstvo/ ... -dojiljama
    Ако знаете повеќе споделете :) фала :)

10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Монела ,Лаура, Водолија, Каролина, на сите ви посакувам како и на себе деновиве да се израдуваме:)) интересно е сто сме исти со датите за добивање, а тука е и Цветина мислам! ја вечерва имав чувство како иглички да ме боцкаат испод папокот, неболно ама приметно! утре мозеби ќе направам тест, немозам да издрзам:)) а Каролина ја би ти препорачала да не се замарас премногу со базална температура и со друго, засто нели за бебус треба да сме опустени, а ти со тоа несвесно си во грч, не си опустена! ете од прилика си видела кога се деновите, моја препорака водете љубов на секои два дена, ем спермата е ^подобра одколку секој ден да се празни, а и сперматозоидите зивеат во тебе следниот ден!ајде нека биде бозја воља за сите нас! :inlove:

На Laura87 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Тоа мислам дека никој неможе да ти го каже зошто базалната температура е индивидуална, и ајде утре срќно станување и одма топломерот во уста :rofl:

12. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ја правев сега тест и негативен а усте не ми доага и градите ми пукаат, сигурно ми касни од премногу стрес :worried:

13. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    Лори мила,

Немој веднаш да се разочараш, јас би ти препорачал веднаш закажи преглед кај гинекологот.
    Јас направив тест и ако ми каснеше 7 дена и излезе негативен.Тој ден истиот ден бев кај гинекологот ме гледаше на ехо и рече нема ништо, а всушност јас сум бил бремена.Сега кога гледа констатирал дека забременив една недела пред да добијам тие денови.Затоа никогаш не се знае особено ако сеуште не си добил.Ај се надевам дека и за тебе ќе се случи тоа чудо како мене што ми се случи.

поздрав :* :*

14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Слими стоб да си давам лазна надез, да бев сигурно овојпат ке показесе две цртки тестот, оти поминаа 15-16дена од последниот однос колку се секавам! имав многу стрес месецов мозеби е од тоа, ама ке видиме! ке писам ако има несто ново, и ти благодарам:)) :*

15. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Здраво девојки, се активирав повеќе на форумов од причина што си мм почнавме се обидуваме да имаме бебе. Последна менструација имав на 23 ти фебруари. Почнавме со планот бебе од 13 ден од почетокот на последната менструација. сега незнам дали сме ги погодиле плодните денови. овие денови малку ме боцка стомакот но не верувам дека може да се јават симптоми 1 недела по зачнувањето. На мм сето ова му удри на психа, еднаска дури и неможеше да сврши , а еднаш не мозеше ни да му се дигне. Прашањево ми беше дали мислите дека ова може да влијае на зачнувањето ? Разговаравме за сето ова и последниот пат кога имавме односи беше опуштен, и самиот ми кажа дека не мислел на тоа но јас сепак се сомневам...... што мислите дали може уште од првиот месец да се фати? јас мислам дека се ретки таквите случаеви ...... :o
    Драго ми е што има ваква тема на форумов, со заедничка поддршка сите ќе успееме..... :)

16. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Здраво Енамена, добродојде на форумот :)
    Секако дека има шанса од првиот месец да забремениш, има многу такви случаи. Не верувам дека може да имаш симптоми една недела од зачнување премногу е рано. Најдобро е да не размислуваш многу за тоа, уживајте и бидете опуштени, тоа е најважно од се!
    Не знам што мислат другите феминки ама од мое искуство знам дека машките се многу чувствителни за такви работи и не го искажуваат стресот како нас жените и сето тоа им влијае психички. Тоа што не можел да сврши сигурно е од напнатост. Знам дека сакате да имате веднаш бебенце но се ќе си дојде со ред, нема потреба од толку паника.
    Јас мислам дека подобро е да не му го наметнуваш стресот на маж ти, ти планирај си, рачунај си плодни денови, запишувај си, но тој не мора ништо да знае. Верувај ми така е подобро за двацата! Ти посакувам многу среќа :)

17. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    Лори дуШичке не се нервирај знаеш и самата дека многу позитивни тестови излегле после 2,3 негативни претходно направени. Не се разочарувај тотално ти ја пустам целата среќа да се израдуваш со наредниот тест.

Што се однесува со мене не можеше поточна да биде оваа пуста црвена тетка....како швајцарски сат и денот точен дури и сатот точен и повторно додека сум на работа. Но овојпат наијускрено воопшто не се ни надевав дека нема да ми дојди пошто знаев и напоменав претходно во некој пост дека имав напорен стресен нервозен период и дека само двапати однос после завршувањето. Така да сега малку ми се олабавија нервите се подопуштив само што ме боли стомакот но ке помине...,сега ке се спремам за друг период но релаксирачки нема да се напнувам. Се занесов малку со пишување :) девојки срекно на сите кои сте во исчекување позз :*

18. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Ova utro mi bese 36.9, ama nesto celo vreme osekam kako da mi e dojdelo i odam do wc i samo sekret bezboen :lol: i samo si vikam osetam deka nesto mi potece i vikam e sega mi dojde, posle nekoe vreme pak nesto mi potece i vikam e sega stvarno mi dojde i nisto :) taka i neka ostane :D

19. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Јас денес купив топломер, немав! :lol: И ќе почнам да мерам базална температура, затоа што некако се ми иде на 26, на 27, сега на 28 дена... така да неможам баш и да си пресметам кога ми се плодни денови! Ќе пробам овој месец вака... Само од кога треба да почнам со мерење?? На 7 март добив, и тоа штознам некако безвезе добив... првиот ден имав онака скрос малку кафеаво, од време на време... вториот ден имав нормално добиено, а веќе третиот пак кафеаво.... обично ми траела 4 дена! Ај ако може некој нека ми каже од кога да почнам со мерење на температура?!
    Лори додека не видиш крв, не се губи надеж! А ако не дај Боже ,добиеш... нареден месец одново пак! ;) Се ќе биде! :) :inlove: :*

20. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Дечки, опуштете се малку, не мислете на бебиња, скроз да се опуштите додека водите љубов, зошто не ме слушате?!?!?! Ќе си дојде бебето кога треба ;)