I jas na gladno proveruvav , ke povtoram sleden mesec iako sega se konsultirav so doktor rece deka toa nisto ne mora da znaci.Ke lecime kandida pa ke povtorime sleden ciklus ako e se vo red so brisevite. Za sistina znaete sto baraat?
Не знам баш за во Систина, ама лично за тебе треба да имаш чисти брисеви и седиментација под 12 мислам, кај Толовски толерираат и под 15. Инаку мене телефонски ме прашаа за седиментацијата и ми закажаа хсг, кога отидов кај Толовски ништо не ми побараа, ниту брисеви, ама тоа си е за себе да си имаш чисти брисеви.
Дури и да не ти побараат од толовски, лично за тебе не е добро да правиш хсг со кандида или бактерија. Може да се пренесе во матката преку контрастот што го пуштаат. Подобро стрпи се да ја излечиш прво, па после закажи си.
Sega se slusnav so dktorot od sistina rece deka moze i deka kandidata ne precela za hsg samo sedimentacija im trebalo.
Епа нормално дека не може, мора прво да ја излечиш кандидата. Јас кога се јавив ми кажаа чисти брисеви и ме прашаа колку ми е седиментацијата, кога отидов не ми побараа, ама мораш чисти брисеви лично за себе. Земи канестен вагинални или полигинакс и повтори ги брисевите само за кандидата. Сега прочитав за во Систина што ти кажале, не знам, ама јас лично не би правела хсг додека имам кандида.
Мислам ради бактеријата може да не прават хсг, треба терапија а после да направиш, а седиментацијата баш треба да е ниска супер ти е.
Извини да те прашам, за хсг само телефонски се закажува кај Толовски или треба да одам на консултација? И колку однапред се закажува бидејќи имам полицистични па не добивам редовно за да знам отприлика кога да закажам
Јас во август годинава закажав од денес за утре, дали така ми се погоди да има слободно не знам. Како што ти кажа Анушка најдобро е да се јавиш кога ќе добиеш, закажуваат најкасно на 10ти ден од циклус баш ми нагласија и јас правев на 10ти.
Девојки дали знаете кој период од циклусот е најдобро на ултразвук да се открие дали имам полицистични јајници?
Dobar den, se obiduvame za bebe. Eve koi denovi se plodni, a ovulacijata se ocekuva da e okolu 1vi noemvri. Ima li sansi da se fati?
Најдобро е да мериш овулација со тест.Апликациите не секогаш се точни,тие сметаат според деновите од еден до друг циклус отприлика на средина.Може и да во некои случаии е точно.Од лично искуство,јас добивам точно на 28 дена и мислев дека ми е 14ти ден,кога почнав да мерам некоклу месеци излезе дека е 10,11 ден.Секогаш има шанса нормално
Јас стално ги следев тие денови од календорот но деновите на овулација ми биле поместени. Добро е да отидеш на гинеколог за следење на плодни денови 12 ден од кога ти почнала минстрацијата. Исто така јас си земав и тест за овулација MaybeBaby се вика кој ми го препорачаа на форумов и ми покажуваше точно затоа што следев и на гиниколог. Се прави со плунка, еднаш го купуваш и нема рок можеш да го користиш и следна бременост.
Го земав од еурофарм 1200 денари. Кога ти се плодни деновите на стакленцето се исцртува ккао 3та слика. Можеш да почнеш да следиш од 12от ден.