1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. samrakgirl990

samrakgirl990 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    16
  2. Traveler0804

Traveler0804 Нов член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки

Со сопругот веќе 8 месеци пробуваме да имаме бебче но секој месец е ново разочарување кога ќе добијам циклус.
    Освен матичниот гинеколог бев уште на едно мислење и ставот на докторите е дека е сеуште рано но јас не можам да седам мирна и да чекам да помине година како што велат пред да почнеме со подетални испитувања.
    Досега имам направено хормонски испитувања и се е во ред со резулатите,немам некакви видливи проблеми и од секогаш сум имала редовни циклуси. Сопругот направи спермограм и добри се резултатите и кај него.
    Ве молам за препорака на добар специјалист кој ќе не насочи на следни испитувања и чекори од девојки со слично искуство како моето :)

3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    191
    Направи ХСГ, снимање под контраст за проодност на јајниците јас после тоа останав бремена друго све беше добро. И јас би ти препорачала да следиш со гиникологот овулација барем два циклуси да видиш на кој ден овулираш и ќе пробувате на три дена од кога ќе заврши циклусот така и спермата е најјака. Со среќа.

На Traveler0804 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.622
    Допаѓања:
    33.862
    Направи си хсг.

5. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Isti denovi sme imale za plodnost I jas ocekuvam sa sum ostanala pa se nadevam da si I ti ostanala daj boze da ni dade bog bebence

На samrakgirl990 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    5
    Devojki na testot za bremenost na samiot den za dobivanje imase edna mnooogu bleda linija, napraviv drug test sabajlevo nemase linija, meme mi docni vekje a nikogas ne mi docnel tocen mi e sekogas. Nekoj sovet sto da pravam, da odam beta da pravam?dosta vrtoglavici imam i kako omalaksana sum.

7. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    5
    Eve vo vrska so prethodniot komentar

Прикачени фајлови:

• IMG_1140.jpeg
      IMG_1140.jpeg
      Големина на фајлот:
      105,6 KB
      Прегледи:
      88
  8. Nina007

Nina007 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    9
    Istoto i mene mi bese minanata nedela ispitav slaba vtora linija pa negativen test po nekoj den i beta i mi dojde, isto i mi docnese mene 4 dena sto toa mi se nemase sluceno sekogas mi idi na deno ili eden den ako zadocni vrtoglavica imam i jas. Ne se raduvaj ne se razocaruvaj ke dobijas uzivaj bidi opustena.

На Strawberry99 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Здраво девојки овулација ми беше од 25октмври до 1 ноември имавме односи со сопругот за време овулација ,прашањето ми е следно...треба да добијам за 11 дена имам блага болка доле на стомакот дали е нормално некоја да ми сподели нејзино искуство што останала бремена благодарам однапред девојки

10. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.903
    Допаѓања:
    6.750
    Неможе 5 дена да имаш овулација. Ова треба да го знаеш пред да почнеш за бебе, еден ден е овулација, а неколку дена пред се плодни денови. И не може до 1ви да траело ти на 3 ти да бараш симптоми. Не барај симптоми, нема, исти се како за добиено. Почекај ден за добиено и направи тест, се останато џабе го премислуваш.

На Ani93 и Macence27 им се допаѓа ова.
  11. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    675
    Значи 11 дена до менструација е уште рано за да мислиш.Болки во стомакот може да имаш од многу причини.Искуства тешко дека некоја знаела пред 11 дена дека е бремена.

На Macence27 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Благодарам на советот

13. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Благодарам на советот

14. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    600
    Сигурно ќе има уште некоја девојка што ќе се поклопиме. Пиев дабростон 10 дена по препорака од матична. После тие 10 дена го прекинав, ми дојде после 4 дена, дури еден ден порано, без никаква болка ништо, прв ден немав крварење онака неколку точки цел ден, втор едвај една улошка да смениш, трет, вчера скоро ништо.

Денес веќе чисто (никогаш не се случило). Сакам да ве прашам дали е од апчињата оваа промена?

Имам болни менструации поради 2 цисти, ми траат добри 5-6 дена, не поминува без апче да се напијам.
    Сега ова е пре чудно за мене познавајќи си го телото. И баш синоќа се свестив додека ве читав дека имате обилни менструации после ова апче.

Ќе направам и тест после меѓутоа не би сакала да се разочарам. Има ли некоја слично искуство?

15. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.903
    Допаѓања:
    6.750
    Јас немам обилни менструации нит па болни. Исто ми се деси само ми беше обилно и болно многу, и тоа темна крв. Добив три дена од коа прекинав. Исто така капки и после наеднаш цистерна. Следниот месец забременив. Ама не би ги пиела пак, мене прелошо ми влијаат, тие 10 дена мислев хормонска бомба доживувам, ептен се ми беше. И коа забременив имав кафен исцедок и матичната сакаше да ми даде дабростон, ја реков не сакам не ми пријаат дали има друго замена и ми даде утрогестан. Од тие пошо вагинално ги ставав ништо не ми беше.

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    600
    Леле пре чудно навистина. Скроз спротивни сме и спротивно ни влијаело. Немам објаснување некако, еве се консултирав и со матичната ме советуваше за тест да направам само да сме сигурни. Фала ти што сподели.

Јас немав некоја нус појава, освен ова сега, пред една недела некако вртоглавица имав ама се преморив и краткотрајно беше.

Доколку има уште некоја со слично искуство споделете во прашалници сум. :)

17. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.903
    Допаѓања:
    6.750
    Направи тест, и може ќе се изненадиш.:D

18. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    600
    Аххх. Од тоа се плашев. :?: Ама ајде барем ќе имам некаков одговор. :)

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.622
    Допаѓања:
    33.862
    Мене од Дабростон ми се поремети циклусот, во март и септември два пати добив за 15-20 дена.
    Или ми подранува или ми доцни, а секогаш добивав редовно на 28 дена.

20. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    600
    Значи дефинитивно јако хормонско е. Кај секого различно влијае ама прави некакви пореметувања.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.