1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Gena gence

Gena gence Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Papot mi e dobar, kaj drug doktor imav praveno pred nekolku meseci, a na doktorkata i objasniv deka cesto imam problemi so bakterii na brisevi i so meseci primav terapii za toa. Pa zatoa ona resi da ostavime da se obidam da zatrudnam ovaka, pa posle ako ima nesto na bris ke go tretirame, bidejki nemozam da zabremenam ako koristam vaginaleti celo vreme.

2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.598
    Допаѓања:
    33.803
    Хормоните како ти се?

3. Gena gence

Gena gence Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Ne sum imala problemi so hormoni do sega

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Здраво девојки последната недела пред пмс ,имам болки на јајници инаку работата ми е физичка работам во столичара и се дига баш многу а јас покушавам да останам бремена да ме посветувате благодарам многу однапред .очајна сум дали да приложам известај од гинеколог за да престанам со дигане и да ги приложам на газдата.

5. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    6.711
    Значи да се разбереме, не може да ти заврши животот кога ќе почнеш да пробуваш за бебе. Баш заради ова што си го правиш, психички бетер ти е физички. Психата влијае премногу. Значи go with the flow, само опуштено. Вака ако на секое правиш, што ќе правиш кога ќе останеш бремена. Значи некои трудници кревале пиеле апчиња, вежбале, пиеле алхохол, а не биле свесни дека се бремени. Затоа опушти се и уживај во одноите со маж ти. Не го гледај тоа како мора, ќе биде се. Не си ја пореметувај психата.:sun:

На Anyshka, Hygge-girl и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  6. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Имам болки при дигање се само пред пмс ,и така кога напнувам за да дигнам имам болки тоа не е подносливо некогаш мислам ќе ми се свлечи матката беспомошна сум

7. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    674
    Па не знам дали некој гинеколог таков извештај ќе ти даде,а и да ти даде тешко ако се работи за приватна фирма дека ќе те поштедат од кревање.

8. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Епа за жал моите колешки се невидени идиотки што не сакат да ме заменат кога е во прашање дигање и јас сум ни таму ни ваму ама ќе покушам кај гинеколог сепак сум 34 години немам ни едно дете ,не сум 20 год да викам има време не страшно

9. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    674
    Извини вака не дека не треба колешките да ти помогнат,ама не ти се тие криви што немаш ти дете или што си 34 години.Смени си работа

10. Izzy_0504

Izzy_0504 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.270
    Допаѓања:
    3.832
    @Rozevata направи ли тест? Како си денес?

11. samrakgirl990

samrakgirl990 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    16
    dobro vecer dami
    ovoj mesec pak probuvame za bebe...na 20.10. dobiv mens, od 26.10 pa do 05.11 imavme odnosi..bolki vo lev jajnik na 03.11 imav i po toa mislam deka bese ovulacija...ima li nekoja so slicno iskustvo pa da ostanala bremena i slicno..bukvalno sekoj odnos bese so svrsuvanje, sekoj den...

12. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    674
    Па сите што останале бремени го имаат истото искуство имале овулација и односи.И нормално сите со завршување поинаку и не можи

На Hygge-girl и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  13. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Не ми се криви меме колешките ,ама кога требало они да останат бремени се дигале други место нив а ти не си никој да процениш кој е крив кој не е,јас побарав совет а ти ме критикуваш жалосно

14. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    И да ти кажам ако не прифати газдата и ке си ја сменам работата фала ти на одвоеното време и за советот.

15. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    674
    Не те критикувам јас ти ја кажувам вистината.А тебе ако ти смета некое мислење тогаш не пишувај по форуми,овде секој има право на свое мислење:mm:

16. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Мислам дека не е праведно,точно не ми се криви што јас немам дете.Ама треба пред се да си човек и да излезеш,во сусрет на жена што има проблем како што се они мајки сакам и јас да сум ,тоа ми беше прашањето ама како што кажавте вие секој има право на мислење, ама како што читам овдека пишува .Подршка за жени што сакат да останат бремени. Ама изгледа сум утнала каде треба да напишам

17. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    674

18. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Nasata rabota e timska rabota kade edna bez druga ne funkcionirame pa moze da me zamenat ama ne sakat toa mi bese muabetot ednostavno ne sakat da mi pomognat zosto koleskite pola se vo krvno srodstvo I poveke mislam deka vi e jasno so sakam da vi kazam sepak sum 34 godini se mazev na 32 ne ostanav bremena bidejki mi beja videle doktor topce na grada kade mi rekoa deka e tumor do deka jas ispitav so imam jas ustvari dali e tumor pominaa dve godini jas od strav ne ostanav bremena so pricina

19. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    674
    Јас ти ја разбирам желбата.Верувај дека пола што пишуваме овде сме и во темата вонтелесно оплодување.Сите одиме на работа под стимулации со вртоглавици,главоболки итн.не сме и ние поштедени.Јас лично работам во здраство,па сум добила и стомачен вирус за време на ифв.Секоја работа има потешкотии.И јас се омажив на 30 па еве две години и јас не останав уште бремена.Уште пред да пробаме го направивме основните испитувања,по 6 месеци проверував проодност на канали,едниот беше полузатнат па го отпуштија.Јас пак не останав па се одлучивме за ИФВ не сакавме да чекаме па еве сме веќе во трета постапка.

На Macence27 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    577
    Да направив, негативен беше. Сепак испадна дека е само од апчето турбуленцијата. :)