1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. samrakgirl990

samrakgirl990 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    16
    ne mi bese zborot za toa tuku dali postoi sansa da se zacni ovoj pat

2. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    674
    Нормално дека има шанса

На samrakgirl990 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Izzy_0504

Izzy_0504 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.270
    Допаѓања:
    3.832
    Жал ми е… ајде ќе биде, мора да биде. Не успеал само тој што се откажал :inlove:

4. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    209
    феминки бев денес на мерење фоликули кај матичната имаше и на двата јајника но ме загрижи што забележа дека имам како преграда т.е дворога матка претходно толку години прегледи немаше ли да примети најверјатно од раѓање прашав да не има потреба да се оперирам рече не ќе следиме нареден преглед сум на 14.11 последна менз 25.10 ми иде на 30 дена... ве молам да сподели некој што има ваков дали е проблем за забременување, дали има потреба од второ па и трето мислење ....збунета сум скроз...

5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.904
    Допаѓања:
    4.811
    Зависи колку е голема преградата. Таму 3д 4д ехо нешто такво направи, исто на хсг би се гледало подобро колку е ...

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    165
    Сестрами со голема преграда до цервикс скроз и миом, остана природно бремена баш на страната на миомот , и истера до 37 и два три дена и се породи царски. И за следно исто и викаат ништо да не чепка. Секој човек е различен. Ама дека е возможно е, само што патолошки ја помина цела бременост. Да не се оптоварува многу.

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    8.014
    Отиди на 5Д ехо во втората половина од циклусот кога ендометриумот е веќе задрбелен да се измери точно колкав е септумот и според тоа ќе ти кажат дали хистерископија или да продужиш со обиди. Септумот е често пречка за забременување и растење на плодот, НО зависно од големината.

На nice-girl и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  8. Di.B

Di.B Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    Veke poveke od 6 meseci se obiduvame za bebe. Ovoj mesec sledev ovulacija so testovi. Veke 9 den posle ovulacija liceto mi e kako vo pubertet sekoj den so novi akni se budam, inaku imam cisto lice. Dali imala nekoja vakov simptom pred da ostane bremena ili ne e povrzano nisto so toa?

9. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    270
    Не се гледа секад на обично ехо..јас немав баш тоа ама имав септум многу голем и ми беше откриен на првиот преглед кога останав бремена а матката беше раширена...бев на мислења многу ама тоа беше тоа неможеа ништо да прават зашто постоеше бременост, со страв цела бременост беше до плус еден куп дијагнози, зреење од 28н дека ќе се пораѓам ради септумот што бутка и на крај се породив 41+3 со провокации божем за природно, ама на крај бидна царски, па при операцијата беше среден и септумот...така да оди на повеќе мислења пред да останеш бремена за ако може да се среди пред тоа..Моја препорака Др Димитров сега е во Систина експерт за аномалии...Само не се секирај ќе биде добро на крај се

На 5678m и nice-girl им се допаѓа ова.
  10. Littlesun

Littlesun Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Здраво на сите. Minatata god imav spontan abortus anembrionalna bremenost mi otkrija trombofiija bev pokrena so metil folat b12 asporin i povtorno odkako ostanav bremena kleksani imase srceva reakcija pa vo 7ma nedela snema srceva realcija pa morase da se cistam. Pobtorno ispitani hormoni samo d mi bese nizok proverka vo dve privatni bolnici mi dadoja povtorno samo metil folat i b12 do sledna bremenost drugo se vo red. Sakav da ve prasam gledam pozitvno iskustvo so inositol pa dali da zemam za podobra ovulacija zaedno so metil folatot zosto mi rece doktorot deka nemam ovulacija i treba da sledam so testovi

11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    165
    Јас пиев инозитол еден месец како елова кесички по две дневно и истиот месец направив хсг и останав бремена а претходно пробувавме може 6-7 месеци... Исто примам клексани од 5та недела и андол 75мг на два дена, метил б12, д3, метил фолат, мг цитрат, но спа, пренатас.. Ама и прогестерон вагиналетки по две на почетокот сега една за да го поддржи плодот бидејќи прокрварев 2 пати. Многу фактори играат улога но пробај кога ќе останеш бремена повторно мирувај и да имаш максимална поддршка од лекови. Најчесто медицински абортус во 6-8 недела е заради генетска малформација на генот. Грешка во хромозоми итн. Што не значи ништо дека ќе се повтори. Истиот случај како тебе моја блиска пријателка во странство, правеа испитувања мислам кариотип на двата партнери и испадна дека нема никаков проблем. И истото им го кажале дека било сега и не значи дека ќе се повтори. Се надевам нешто ќе ти помогне.

На Littlesun му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.944
    Само тромбофилија испита? Кариотип правевте?

13. Littlesun

Littlesun Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Da samo trombofilija hormoni i pap imam veke edno zdravo rodeno detence 5 godisno i mi rekoa deka nema potreba

14. Littlesun

Littlesun Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Se nadevam i jas deka nema da se povtori veke imam edno detence bremenosta mi bese togas bez nikakvi problemi so priroden porogjaj no ete sega dvapati spontan i mislenjeto na doktorite bese deka trombpfilijafa mi pravi problem i mi dadoja zaddno so trnasfuziolog metil folat i metil b12 i vitamin d no osven toa sakav da zdmam i inositol citam ubavi iskustva pa neznaev dali smeam so drugive lekarstva i na svoja raka

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zutopile

zutopile Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Здраво на сите, веќе два месеци се обидуваме за бебенце но неуспешно. Бев на контрола пред 6 месеци и ми кажаа дека е се во ред и доколку планираме бебенце се е чисто. Термин кај гиниколог имам дури на 15ти Декември, живеам во Германија и тука многу се чека за термин. Дали би можела да пијам некои витамини, фолна или нешто друго на природна база…знам дека не е долг период но почнувам да се разочарувам

16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.598
    Допаѓања:
    33.803
    Фолна сите пијат и пред бременост.
    Многу малку се обидувате.
    Маж ти има направено спермограм?
    Секако дека е многу рано, ама не е лошо да си направи.

На zutopile му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zutopile

zutopile Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Не сеуште нема ништо испитувано, сакав да се консултирам прво со гиникологот и да видам што понатаму. Фала ти на одговорот, ќе почнам да пијам фолна и се надевам ќе бидне…треба да добијам за 4 дена се надевам дека ќе ми доцни и ќе се израдувам на позитивен тест

На Milkysnow и Anyshka им се допаѓа ова.
  18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.598
    Допаѓања:
    33.803
    Дај Боже да ти е позитивен тестот.
    Јас пиев метилирана фолна поради мутации, ако немаш проблем можеш и обична фолна.

На zutopile му/ѝ се допаѓа ова.
  19. M.ina

M.ina Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    43
    И јас пиев таква, а немав мутации ама така ми кажа матичната и сестрата, супер љубезни ми се и ете не ми се здеси спонтан.
    Се испитав, се во ред и нема и нема бебе па нема ни бракна крајот.
    Си се разведовме, нвм.
    Сега планирам да си терам со обиди како самохрана мајка да сум во иднина што би ми препорачала ти гледам ептен си активна и искусна на темава или било која што би ми пишале?
    Се се плашам пак да не имам спонтан, што знам, мир немам навечер, сон не ми иде од вакви мисли и секирации.:(

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.598
    Допаѓања:
    33.803
    Не те разбрав, си имала спонтан или не?