Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Девојки еве ме мене .... сто да кажам ми дојде денес тоЧно на датата :envy: Нема да должам многу само ке кажам разоЧарена сум ептен, не знам сто да правам и да мислам веке ;( Лори не се разоЧарувај, се додека не дојде вестерката има надеж, колку примери има такви со два три теста негативни па на крај бремени се :) Некако не имасе многу овој месец сто оЧекувавме овие денови ај барем вие да не сте како мене и Лаура87,да не израдувате па да имаме и ние повеке волја и надеж за наредниот месец :*

На Laura87 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Монела и Водолија, зал ми е сто и овој месец не се израдувавте, но не очајувајте, мозеби среќата е само на чекор од сите нас, нели?! навикнати сме на разочарувања, само некогас потеско а некогас полесно се справуваме со тие денови, но како и да е борбата продолзува, надезта зивее во нас, ние сме упорни и ќе успееме ;) Јас овој пат нема да патам како сто бесе случај минатиот пат, смирена сум и сто биде нека биде, сеусте не ми доадја, ниту ми се дува стомакот, само ми се стегаат некако јаниците, некако тапа болка, па ке видиме ако, не дојде утре , задутре пак ке правам тест, засто ретко ми се случува да ми доцни!Со Господ напред :inlove: на останатите- месецов да ви биде успесен!

3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Јас веќе имам симптом дека, денес или утре, ќе добијам. Ама треба на трет ден да испитам хормони и од 5-ти ден се решив да пијам кломифен. Дали нема да биде страшно ако почнам да го пијам кломифенот пред да ги добијам резултатите од крвта, бидејќи ако фати викенд, ќе ми помине 5-тиот ден за почнување со кломифен? А гинекологот ми рече од 5-ти ден да го пијам.

4. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Добредојде во клубот на базална :D

Се почнува со мерење на првиот ден на менустрација. Секој ден сабајле во исто време пред да направиш друго било што, те буди алармот и одма топломерот во уста. е сега важно е да имаш непрекинат сон од 3-4 саати за да биде точно мерењето. Еве јас денес и вчера се будам пред алармот и незнам и ја дали да мерам.
    А и да види го сајтот fertility friend на него можеш да внесуваш се базална тем. и др работи и ти прави графикон

Среќно, со лесно и без замарање чисто само да видиш дали спаѓаш во нормалните жени :rofl:

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.592
    Допаѓања:
    104.299
    Е како бе Еце да се опуштиш кога после тоа треба да седиш мирно, да не истече се по постелнина, па нозе стисни, па цело време мислам, не може да не мислам. Ај кажуј совет како да се опуштиш и да не мислиш, кажуј совет живти све, не можам, не ми успева, поготово недела пред да добијам, ко кучка сум бесна ;(

На Lori-30 и Laura87 им се допаѓа ова.
  6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    и на мене утрово ме разбуди вештерката. ја осетив и си ѕирнав така во гаќите гледам има малку и станав отидов во купатило и потече повеќе. е сега овој месец правам пауза зашто несакам баш овој месец да фати и после пораѓањето да ми биде во месецот на првото дете и ќе бидат иста месечина не го сакам баш ова оти кога не сакаш може да фати. почнувам пак со обиди после 1 месец а на вас сите кои чекате ви посакувам овој месец да ви успее позз бацки ви праќам среќичка

7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.510
    Допаѓања:
    35.325
    ^ Ангел ме изнасмеа ама онака сабајлечки, па нека истече, ќе средиш ќе испереш, тоа што треба да остане внатре во тебе ќе си го најде местото, доволна е и една капка. Колку и да ти кажуваме ние овде совети, ако ти си таква по природа, никој не може да те смени, нема формула или дефиниција за правење бебе кога се е во ред со вас. Би ти рекла од се срце само да бидеш малку поопуштена, уживај во односите со партнерот и не мисли дека правите бебе, едноставно уживај во сексот, а бебето сигурна сум дека ви тропа на врата. :D

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.592
    Допаѓања:
    104.299
    Море ја уживам, и не мислам додека имаме односи на бебе, ама после :?: На почеток мислев тоа само мене ми се дешава :tmi: Успаничена, одма дојдов да прочитам овде и гледам дека не сум била само јас, уф :wasntme: Ми олесна :tmi:

9. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Src i jas sum takva koga treba si uzivam i ne mislam nisto na toa koga i da imame ne ni pomislauvam oti se obiduvame za bebe,arno ama koga ke pocnat da se doblizuvaaat denovite za menst.tolku sum zbesnata ,postojano mislam dali ke ostanam,dali ke mi dojde pa so da ti raspravam...ama ajde de ne misli koga si vo iscekuvanje

10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.510
    Допаѓања:
    35.325
    Многу е лесно да ви кажуваме и попуваме ние, кои без проблеми сме останале бремени, зашто не знаеме што е мака, но јас пак велам, јас која цел живот имав нередовна менструација- останав бремена,вие со се проверено и се е ок, не треба да губите надеж. И не викам дека е лесно, при самата помисла дека кога еден ден треба да забременам, мене коски ми се тресеа дали ќе биде се в ред, дали и јас ќе се радувам еден ден. И ве разбирам како ви е. Што е ваше ќе си дојде...

На vodolija123 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  11. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    Девојки овој месец се случува нешто чудно со мене,месецов го немав оној исцедок како кога сум во овулација,и после тоа градите ми станувале тврди и болни се додека добијам.А овој месец ништо еве кон 17 треба да (не) добијам а немам никакви симптоми ни на пмс ни за бременост.....

12. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526

Добро јас мислев дека само јас сум таква, ама мене лекот ми е да правам нешто да не седам и блеам :rofl: . Па прво почнав секој ден да пешачам ( убаво ме изморува и неможам да мислам), па си наоѓам работа по дома, па филм гледам а кога ќе лежиш во кревет земи си една книга и читај, најдобар лек.

Поздрав и среќнооооооооо

13. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993

И додека сум на работа, и додека работам нешто по дома мислам на бебе.. дури и ги сонувам другите дека се бремени, само јас не сум... ПОСЕБНО ВО НЕДЕЛАТА ПРЕД ДА МИ ДОЈДЕ ВЕШТЕРКАТА :(

14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    AngelOfArh

Па добро и јас сум ко тебе ама баш исто, и само си барам нешто др да правам за да не мислам ама ај мисли на нешто друго ако можеш :(

Ама мораме мораме да се опуштиме со сила убавина не бива :D

А колку време се обидувате?

Ние од Јануари, па февруари го утнавме, па еве сега ќе видиме :^)

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.592
    Допаѓања:
    104.299
    Тука некаде сме Менелеле, ние од Декември она баш се обидуваме ама претходно скоро 2 години имаме односи без заштита ама без свршување, значи не е баш дека сме се обидувале нешто многу. Искрено се надевам нема да чекам година-две, јас сум огромен дечар, имам една внука за која се грижам како за свое дете, имам и овде пишувано за тоа, а тоа уште толку ми ги разгорува желбите за дете. Се надевам набргу моето сонце ќе има братучедче :lol:

На LaDyDoLl, Laura87 и menelele им се допаѓа ова.
  16. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Ај кога веќе почнавме да си ги раскажуваме приказните да си ја кажам и јас мојата :) со мм сме венчани скоро една година и до октомври не ни помислував на бебе... Само на кариера, пари, заработки, учење, патување и сл. Не знам што ми се случи тој период изгледа сите околу мене почнав да ги забележувам до бебиња малецки и сфатив колку среќа може да донесе едно мало човече :inlove: Така од октомври се обидуваме и сеуште нема ништо, но нема никакво губење надеж, мора позитивни да бидеме :) Бебето си чека најповолен период така да кога треба ќе биде...

И да... секој период пред добивање има вриштење караници и сл. мм си кјути кутриот, знае од што ми е, не замерува :rofl:

Имајте убав ден девојки :*

На Laura87 и menelele им се допаѓа ова.
  17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Епа Сhache87 и Angel,

кажете што правите ја мерам базална температура и користам микроскоп за плодни неплодни денови, колку да видам до кај сум :rofl: И сабајле кога ќе станм незнам што прво да правам :rofl:

Значи не сме единствени не има многу така да опуштено ќе си дојде

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.592
    Допаѓања:
    104.299
    Јас не мерам температура, само го напаѓам мм во деновите кога би требало да ми се плодни, јас имам многу редовна менструација ми доцнеше единствено првиот месец кога се обидувавме, 3 дена и тоа, и толку, пак ми се нормализира сега и мислам дека си ги знам плодните денови по сите тие знаци, исцедок, апетит, болки во јајниците. Овој месец на овулацијата немавме односи бидејќи имав болки во левиот јајник страшни, сум имала болки за слепо црево и знам како е, е така нешто слично. Ама затоа другиот ден :$ Јас само првиот месец се испотресов, после тоа си беше се најнормално, не се удирав од земја толку ама си мислев. Месецов што измина бев сто посто сигурна дека сум трудна, се осеќав така некако поинаку, ама ништо, сабајлето си добив, како и порано, точно до ден, до саат.

19. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Јас цело време пишувам за ОПУШТЕНО дека знам како е кога исчекуваш. Имам две неуспешни бремености позади мене, едната спонтан, другата вонматерична. Сум пишувала и порано за моите патешествија на патот за бебе, ама сепак ќе повторам за новите идни мами овде на тамава. Значи, сум се запнала за тоа опуштено дека и јас како и вас цело време само мислев на симптоми на бременост, а дојде денот за добивање одма тестови, одма паметот во стомак ме боли ли, ме пецка ли нешто, па градиве какви ми се, де ова де она... така 11 месеци од спонтаниот, и кога кренав раце, кога си реков ГОТОВО, ТОЛКУ БЕШЕ, НЕМОЖАМ ДА СЕ ЗАМАРАМ ВЕЌЕ... тој месец бидна. Забременив, ама ете пак неуспешно. Сепак, Божја волја, еве сега си шетам по лаборатории, задутре ме чека ХСГ, понеделник за резултатите од крвта, и со Господ напред кога пак ќе почнам со обиди, нема ниту миг да помислам дали ќе останам тој месец или не... СО НОВИ СИЛИ ВО НОВИ ПОБЕДИ :*
    Поздрав на сите и СРЕЌНО! :P

20. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Лелеее ама многу феминки се собрале со зелба за бебус:)) само која ли ке повлече прва нога за другите :lol: сто се однесува до опустеноста...хм...тоа ни е слаба точка на сите!!! ние бас кога треба да работиме на случај некако не ни иде многу, а кога не треба абе си узиваме супер! ме интересира далли и колку пати во просек имате односи надвор од овулација или плодни денови како сто мислиме?! мене ми е најтеско деновите пред да добијам, ме убива неизвесноста!!!
    Инаку за Тинче мајмунче, и мене месецов работите не ми се одвиваа како и секој друг месец, градите многу покасно ми се зголемија, и сега престанаа скоро да ме болат но останаа тврди и еве трет ден од доцнење и усте нисто! ако не добијам за некој ден ке правам пак тест,ама се си мислам дека ке добијам! :worried: