Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Littlesun

Littlesun Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Како и каде се прави испитување за нк клетки?

2. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    79
    Здраво на сите :inlove:
    Минатиот месец крварев само 2 дена, овој месец крварење нема. Вчера отидов на преглед, на ехо се беше во ред, направивме и тест преку крв меѓутоа беше негативен тестот. Се си мислам одкако почнав да ги пијам еутирокс бидејќи тсх ми беше 3.5 а гениколот ми кажа дека треба да го намалиме под 2.2.
    Доктор од нуклеарна медицина ми препиша секој ден по половина таблета еутирокс од 75мг.
    Вчера гинекологот ми даде да пијам Primolut- Nor на 12 часа 5 дена и ми кажа после неколку дена дека ќе добијам крварење.
    Секој месец ново разочарување, со вакви пробелеми претходно не сум се сретнала. Стресот си го прави своето претпоставувам |(
    Сакам да ве прашам дали некоја имате користено МАКА и вие и партнерот, и дали имало успех со тоа.

https://naturalife.mk/product/superior-maka/
    Тоа што го пишува во описот ми изгледа како идеално решение но сепак сакав да ве прашам за ваши искуства :inlove:

3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    607
    Јас пиев со сопругот и плус инозитол за мене. Само те молам земи квалитетна мака со грамажа не вака од страни на нет, јас користев од now 500мг. По 3 на ден, само во циклус не. Ги има во сите аптеки. Од нив пиев и метил б12 и метил фолат.

https://vitamini.mk/produkt/maca/

На Black-Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    79
    Јас пијам елова некаде од средината на април месец. Наутро и на вечер по една кесичка.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    607
    Јас елова по две кесички, мака по 2 на ден, метил б12, метил фолат, витамин е и д3. Редовно и после хсг одма останав бремена.

На Black-Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    79
    Витамин д3 исто така и јас пијам. Сега треба да направам ПАП и микробиолошки брисеви а потоа ќе правам и хсф. Ама мора малку да успорам да ја форсифам оваа работа бидејќи последнава недела многу притисок си направив :(

7. zutopile

zutopile Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки повторно јас,последна менструација 21.10-26.10 но сеуште немам добиено. Направив 4 теста до сега и сите беа негативни. Никогаш до сега не ми доцнело толку многу, осеќам надуеност( не само што осеќам и подуена сум) почнувам да чуствувам како тапа болка во јајниците која трае моментално и потоа се губи, од време на време ме фаќаат и вртоглавици. Никогаш до сега не ми доцнело толку многу обично добивам 2-3 дена,понекогаш и 5 порано од датата на последнат менструација. Да напоменам дека односи имавме редовно, но паника ме фаќа додека дојде терминот кај гиникологот да не испадне нешто друго

8. Radost i ocaj

Radost i ocaj Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    558
    Zdravo mila. Apsolutno isti slucaj. Duri i so datite. Posledna mens. Na 21.10 vo vremetraenje okolu 5/6 dena. 2 testa negativni, a simptomi nikakvi. Najmnogu mi docnelo po 2 dena, poslednite 4 meseci duri mi se poremeti i porano duri mi idese i toa na 22 pa na 24 den. Osven sto odvreme na vreme mi se vrti i kratok bran na toplina drugo nemam kako simptom. Nemam bolni gradi, nemam bolku vo jajnici i sega so m.m duri ni odnosi nemame za neli vo slucaj da sum ostanata da ne zgresime nesto. Mislenje ?

9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    3.057
    На колку дена добиваш? Ако то е редовен, на 28-29 дена, тест до сега со прва утринска ќе покажеше, барем од најсензитивниот тест ќе имаше резултат.

10. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    558
    Na 25 ili 26 den dobivam sekogas, se slucuvalo i na 28 miot mn. retko, no eve 2 testa negativni do sega ... nz sho da mislam

11. zutopile

zutopile Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Јас денес имам розевкасто при бришење, не знам дали ќе ми пробие зошто немам никакви симптоми за добивање

12. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    79
    Во истата ситација бев и јас овој месец.
    10 дена ми доцнеше, симптоми никакви. Бев на преглед и на ехо се беше уредно, вадевме крв и тестот беше негативен. Докторот ми даде да испијам primulot nor но јас добив циклус природно еден ден после прегледот.
    Можно е да е некој хормонален дисбаланс.

13. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    558
    Ahh, se nadevam deka ne e toa. Samo 2 crtki da videme site daj boze

На Rozevata, zutopile и Black-Beauty им се допаѓа ова.
  14. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    79
    Дај боже да си го добиеме сите тоа што го посакуваме.
    Без разочарување :inlove::inlove::inlove::inlove:

На Radost i ocaj, Rozevata и zutopile им се допаѓа ова.
  15. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    533
    Розевкасто при бришење може да биде и имплатација на плодот во матката. Не губи надеж никогаш не се знае.

На Radost i ocaj, zutopile и Rozevata им се допаѓа ова.
  16. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    662
    Извести не.:inlove:

На zutopile му/ѝ се допаѓа ова.
  17. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.055
    Земи си Пикозитол, составот им е подобар од Еловата, плус се пие само 1 ќесичка , имаат и фолна, д витамин и л аргинин во составот, башка се поевтини, за цел месец околу 680 ден се

На Snowflake92 и Black-Beauty им се допаѓа ова.
  18. Radost i ocaj

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    558
    Ako e vo vid na tocki rosevkastoto togas e implatacisko dusho, ili ako e mn. malku na brisenje. Ima nadez

Последна измена: 27 ноември 2024
    На Rozevata и zutopile им се допаѓа ова.
  19. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    79
    Ти благодарам за препораката.
    Пијам и детрикал од 2000.
    Л аргинин за што ни служи? :inlove:

20. Viva995

Viva995 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    27
    Здраво, пиев кломифен во август, до наредната менструација додека ми дојде(за септември) имав болки во едната града,бев на ехо на дојка докторот рече од хормоните е, некако ми помина болката, дури во октомври со таа менструација, е сега ми се јавува и како жарење на истата града од време на време. Проверив хормони во ред беа. Можно ли е нешто лошо да ми сторија кломифенот, во понеделник сум пак на ехо на дојка, ама до тогаш веќе ме отепаа мисли и така се борам со анксиозност, ова уште повеќе ме дотепа. Би ве замолила да ми споделете искуство.

Последна измена: 27 ноември 2024