1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Littlesun

Littlesun Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Како и каде се прави испитување за нк клетки?

2. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    27
    Здраво на сите :inlove:
    Минатиот месец крварев само 2 дена, овој месец крварење нема. Вчера отидов на преглед, на ехо се беше во ред, направивме и тест преку крв меѓутоа беше негативен тестот. Се си мислам одкако почнав да ги пијам еутирокс бидејќи тсх ми беше 3.5 а гениколот ми кажа дека треба да го намалиме под 2.2.
    Доктор од нуклеарна медицина ми препиша секој ден по половина таблета еутирокс од 75мг.
    Вчера гинекологот ми даде да пијам Primolut- Nor на 12 часа 5 дена и ми кажа после неколку дена дека ќе добијам крварење.
    Секој месец ново разочарување, со вакви пробелеми претходно не сум се сретнала. Стресот си го прави своето претпоставувам |(
    Сакам да ве прашам дали некоја имате користено МАКА и вие и партнерот, и дали имало успех со тоа.

https://naturalife.mk/product/superior-maka/
    Тоа што го пишува во описот ми изгледа како идеално решение но сепак сакав да ве прашам за ваши искуства :inlove:

3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    165
    Јас пиев со сопругот и плус инозитол за мене. Само те молам земи квалитетна мака со грамажа не вака од страни на нет, јас користев од now 500мг. По 3 на ден, само во циклус не. Ги има во сите аптеки. Од нив пиев и метил б12 и метил фолат.

https://vitamini.mk/produkt/maca/

На Black-Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    27
    Јас пијам елова некаде од средината на април месец. Наутро и на вечер по една кесичка.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    165
    Јас елова по две кесички, мака по 2 на ден, метил б12, метил фолат, витамин е и д3. Редовно и после хсг одма останав бремена.

На Black-Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Black-Beauty

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    27
    Витамин д3 исто така и јас пијам. Сега треба да направам ПАП и микробиолошки брисеви а потоа ќе правам и хсф. Ама мора малку да успорам да ја форсифам оваа работа бидејќи последнава недела многу притисок си направив :(

7. zutopile

zutopile Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки повторно јас,последна менструација 21.10-26.10 но сеуште немам добиено. Направив 4 теста до сега и сите беа негативни. Никогаш до сега не ми доцнело толку многу, осеќам надуеност( не само што осеќам и подуена сум) почнувам да чуствувам како тапа болка во јајниците која трае моментално и потоа се губи, од време на време ме фаќаат и вртоглавици. Никогаш до сега не ми доцнело толку многу обично добивам 2-3 дена,понекогаш и 5 порано од датата на последнат менструација. Да напоменам дека односи имавме редовно, но паника ме фаќа додека дојде терминот кај гиникологот да не испадне нешто друго