Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    594
    Аминокиселина која е како антиоксиданс во телото, подобрува и либидо, најчесто за мажи исто спермогенеза подобрува.

На Black-Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zutopile

zutopile Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Ништо, ми дојде

3. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    55
    Колку време се обидувате и дали имаш направено испитувања:)Ние веќе 7 месеци без успех:(

4. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    78
    Ќе има успех кај сите, ќе видите :inlove:
    Господ има план за се. Можеби не е правото време за нас што се бориме но ќе успееме, ќе си се наредат коцките и овие моменти на разочарување ќе ни станат само бледо сеќавање :inlove:

На Positiv Girl, Rozevata, 5678m и 5 други им се допаѓа ова.
  5. zutopile

zutopile Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Два ипол месеци не е долг период но сепак од голема желба се разочаривам, иначе бев на контрола пред 6 месеци и се беше во ред..докторката ми рече дека доколку планираме бебче се е чисто..сега закажав повторно термин на 15 Декември па ќе видам што ќе ми кажат…посекако планирам да направам контола и во Македонија да видам и таму што ќе ми кажат

На Positiv Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    594
    Види убаво е барем еднаш да ти провери овулација дали се создава добар фоликул и кога овулираш. Па после дома ќе си следиш и ќје имате на два дена односи не секој ден за да може да се формира квалитетна сперма. Иначе ако дојдеш тука и уште не биднало проверете спермограм и хсг.

На zutopile му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MartinaV99

MartinaV99 Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    35
    3 месеци нез резултат.. Испитувања направив уште пред да почнеме се е ок. А мислев ќе забременам веднаш. :(

8. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Е сите така мислиме, ама некогаш не е така лесно. Во секој случај 2 и пол месеци е смешно да мислиш дека имаш некаков проблем и да се оптеретуваш со такви мисли. Штом си направила основни испитувања, опушти се и се’ ќе биде во ред.

На Rozevata, Joanna28 и MartinaV99 им се допаѓа ова.
  9. MartinaV99

MartinaV99 Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    35
    Те разбирам ама поради тоа незнам некако депресивна станувам и немам мотивација. Буквално се е ок никогаш не сум ни имала проблеми со јајници, редовен циклус имам. Испитувања се ок. Спермограм одличен. Редовно имаме односи, посебно плодни денови кога ми се... Ама ајде, ќе биде. :l:

На Rozevata и Elliana им се допаѓа ова.
  10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    594
    Овулацијата како ја следиш? Секогаш ти е на ист ден од циклус?

11. MartinaV99

MartinaV99 Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    35
    Еднаш правев тест. Иначе секогаш ми се исти денови од циклусот. Плус пецкање имам секогаш во јајниците и некоја тапа болка, не болка незнам како да опишам можда ќе ме сфатиш. Главоболка, и желба за секс огромна. Зборев со докторката кога бев на контрола рече тоа е тоа бидете активни. Активни сме поактивни амин ама ете не оди. Утеха ми се овде оние кои со години чекаат. Ако вие сеуште имате надеж после толку време ја после 3 месеци обиди немам ни право да се жалам. Ама таква сум ете

12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    594
    Види неколку месеци следи кај доктор фоликули баш да види кога пука, кој месец од каде овулираш така најубаво ќе знаеш. И тие денови ќе направиш тест.кога ќе се две линии тој период на два дена ќе имате односи не секој ден. Така барем мене ми кажаа сопругот правеше спермограм му беше супер и беше со три дена апстиненција и докторката вика кога ќе ти кажам дека за два дена овулираш тие два дена нема односи почнуваш од денот кога пука фоликулот па после преку еден ден односи за спермата да се ујача и да има квалитет. Претходно тоа не сме знаеле. Значи ни рече и во циклус да не држи он да се испразни, ние немавме односи чекавме да помине циклус па овулација да дојде со стара сперма што нема квалитет.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    532
    Девојче опушти се ќе биде чим немате проблеми.Верувај некогаш и на најздравите парови им е потребно 6 месеци да забремени жената па и година да е. Ако си родена 99 млада си имаш време ќе биде.

На Elliana, Rozevata и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  14. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    662
    Ќе биде. Не се оптеретувајвајте толку психички, треба да се наредат коцките. :hug:
    Дел од процесот се овие моменти, треба и да поуживаме малце.(fingers)

@MartinaV99 Тестирај се во овалуација повеќе денови, и по два пати, за да не утнете.
    Некогаш знае да подрани некогаш да задоцни од било која причина. И бидете активни преку еден ден.

На Srna92 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Laura07

Laura07 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    29
    Здраво.
    По календар сум во плодни денови тоа го забележав и по вагиналниот исцедок.но пред 1час ми се појавија силни болки во долниот дел на стомакот и на карлицата исто така и јака болка во десен јајник.
    Дали се оваа се сиптоми на овулација инако планираме бебче веке подолго време.денес ми е 13ти ден од циклус(кој трае 28-30дена).

16. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    78
    Мислам дека си во овулација, вечерва и утре бидете активни :inlove:
    Мене докторот ми кажа кога ќе осетам тапа болка во јајниците тогаш се најголемите шанси :inlove:

17. Viva995

Viva995 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    27

Ве молам, има ли некој слично искуство, во понеделник сум на ехо, полудев од нервоза,, ве молам споделете, дали е можно нешто лошо да ми се случило, не можам, психички се истоштивОд вчера страшна болка имам на градата, на 8 декември треба да дибијам.

18. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    1.085
    Јас откако престана да дојам пред да ми дојде циклусот една недела градата десна многу ме боли и целата ми е така потврда но кога ќе ми дојде поминува.
    Јас бев на ехо но докторот рече дека се е во ред нема никаков проблем. Некој месец повеќе боли некогаш нема.
    Јас мислам дека ПМС ти е.

На Viva995 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Viva995

Viva995 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    27
    Дај Боже мила, се шекнав од мисли,чудно ми е зошто после 3 месеци од пиење кломифен ми се јавува болката, ќе почнам да пиам некои домашни лекови за регулирање на хормони, иако кога ги проверив во ред беа, па Дај Боже да се среди, толку многу сум испаничена.... Ти благодарам, секое добро ♥️

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hanicka89

Hanicka89 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2024
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    30
    Stavi zelka na gradata Ke pomine